Amerikanen maakten de brokken, wij meten de schade op: Europese satelliet Hera die aarde moet beschermen, succesvol gelanceerd

De Europese ruimtesonde ‘Hera’ is maandag spectaculair gelanceerd voor een vlucht naar een rots op miljoenen kilometers van de aarde. De Amerikanen hebben twee jaar geleden een andere sonde daar doelbewust laten inslaan. Europa gaat nu de schade opmeten met de sonde Hera. Het gezamenlijke experiment moet duidelijk maken of zo’n asteroïde uit zijn baan geduwd kan worden, voor het geval de mensheid ooit gered moet worden. 

Meer krantenkoppen in België

Dienstencheques worden in de toekomst ook geïndexeerd (en zullen daardoor binnen 5 jaar opnieuw 1 euro duurder worden)

De nieuwe Vlaamse regering heeft al beslist dat de prijs van één dienstencheque stijgt van 9 naar 10 euro, maar in een gesprek met deze krant zegt Vlaams minister-president Matthias Diependaele (N-VA) dat de prijs gekoppeld wordt aan de spilindex. Dat betekent dat een dienstencheque binnen vijf jaar hoogstwaarschijnlijk nog een euro duurder wordt.

Lees meer »

Vier ultra’s Anderlecht vandaag voor rechtbank in Spanje, onbegrip bij Sociedad voor Fredberg en co

Ophef in de tribunes tijdens Real Sociedad-Anderlecht. Supporters van paars-wit gooiden enkele stoeltjes richting Spaanse fans in het vak onder hen. De match lag even stil. In totaal zijn vijf supporters van paars-wit opgepakt en de club kwam ook met excuses. “Dit gedrag heeft absoluut geen plaats in het voetbal.” Tot onbegrip van Sociedad gingen CEO Sports Jesper Fredberg, coach

Lees meer »

Volkstoeloop voor Allo Allo-acteurs in Proxy Delhaize in Bredene: “Mensen staan tot ver buiten onze winkel te wachten”

Op zondagvoormiddag kreeg de Proxy Delhaize in Bredene Duinen bekend volk over de vloer. De drie acteurs die Helga, Herr Flick en Lieutenant Grüber spelen in de ook in Vlaanderen razend populaire reeks ‘Allo Allo’ kwamen in het warenhuis handtekeningen uitdelen in het kader van een promotiecampagne voor de Picon de Nouvion.
The post Volkstoeloop voor Allo Allo-acteurs in

Lees meer »

Danny Geldof staat al decennialang op de planken: “De stress gaat weg eens ik mijn eerste zin zeg”

Dertig jaar speelde Danny Geldof in de Ieperse Revue. ‘Tjeppen de Stotteraore’ werd het typetje waarmee hij nog steeds aangesproken wordt in de straten van Ieper. Nu staat hij op de planken met Flor Barbry’s Volkstoneel voor Frans-Vlaanderen. “Volkstoneel speel je zoals je thuis spreekt in de keuken”, vertelt Danny.
The post Danny Geldof staat al decennialang op de

Lees meer »

Zwaardere straf voor doodrijder van studente Hannelore (21): “Vier jaar cel voor totaal misprijzen van de verkeerswet”

“We zijn opgelucht. Dat het proces dat een lijdensweg was eindelijk achter de rug is én dat hij zwaarder gestraft werd. Laat dit een signaal zijn voor de maatschappij: zo gedraag je je niet in het verkeer.” De familie van studente Hannelore Reyniers (21) is opgelucht nu doodrijder Wesley D. (43) zwaarder gestraft werd in beroep. Hij kreeg vier jaar

Lees meer »

KIJK. Luisteraars beseffen pas na jaren waarover danshit ‘Macarena’ écht gaat: “Ik ben in schock”

Het iconische nummer ‘Macarena’ – dat jong en oud aan het dansen krijgt – verrast een nieuwe generatie. Wat voor velen een vrolijke dansklassieker lijkt, blijkt een pikante ondertoon te hebben die door veel jonge luisteraars nu pas wordt opgemerkt. Op sociale media gaan zowel het lied als de reacties viraal. “Waarom heb ik dit nooit eerder opgezocht?!”

Lees meer »

Tweede editie bierfestival ‘Atelier Fermenté’: “We trekken het open naar alle vormen van fermentaties”

Voor de tweede editie van het bierfestival ‘Atelier Fermenté’ strijken zaterdag 7 december vijf West-Vlaamse microbrouwerijen neer in Atelier Nooitgedacht. “Als uitbreiding van de fermentaties voegen we nu ook wijn, mede en cider toe aan de line-up”, zegt Arn Simoens (39) van de Kortrijkse stadsbrouwerij Ruimtegist.
The post Tweede editie bierfestival ‘Atelier Fermenté’: “We trekken het open naar alle

Lees meer »

Nooit uitgezonden interview met pedoseksueel kan Axel Daeseleire zuur opbreken

Acteur en tv-presentator Axel Daeseleire riskeert voor de rechtbank te komen voor een interview dat hij naar aanleiding van het tv-programma ‘Axel gaat binnen’ heeft afgenomen. Dat meldt HLN. Volgens het parket maakten de makers van het tv-programma, waaronder dus ook Daeseleire, onder meer “misbruik van de zwakbegaafdheid” van de persoon, die een IQ van 67 zou hebben.

Lees meer »