47.000 garnaalkroketten verkocht op het Garnaalkrokettenfestival in Oostende, restaurant North wint eerste prijs

Tijdens de vierde editie van het Garnaalkrokettenfestival kwamen in Oostende opnieuw alle liefhebbers van de garnaalkroket samen. In een uitverkochte Wellington Hippodroom genoten meer dan 7.000 bezoekers van de lekkernij, gepresenteerd door elf Oostendse restaurants. De voorbije drie dagen werden 47.000 garnaalkroketten geproefd en door de bezoekers onderworpen aan een echte jurering.

Naast de publieksprijs verkoos ook dit jaar een professionele jury dé beste garnaalkroket van Oostende. De eer van de eerste plaats ging dit jaar van het publiek en door de jury naar restaurant North. Het festival blijft niet alleen een ode aan de Oostendse specialiteit, maar ook een symbool van de samenwerking tussen de Oostendse chefs en de lokale vissers.

Meer dan enkel een competitie

Het Garnaalkrokettenfestival is uitgegroeid tot veel meer dan enkel een competitie. Het is een unieke samenkomst van de Oostendse horeca, de vissers, Oostendenaars, bezoekers en ook echte fans van de garnaalkroket. “Het is prachtig om te zien hoe chefs met unieke recepten aan de slag gaan met een traditioneel gerecht, zonder het authentieke karakter uit het oog te verliezen,” zegt Peter Craeymeersch, algemeen directeur van Toerisme Oostende vzw.

Vakjury en publieksfavorieten

De vakkundige jury stond dit jaar onder leiding van topchef Olly Ceulenaere en ondervoorzitter Rik Verheye. Van de 11 unieke recepten selecteerde ieder jurylid zijn/haar favoriet op basis van smaak, textuur, korst en creativiteit. De winnaars van 2024 zijn:

Eerste plaats: NorthTweede plaats: Gastrobar SamDerde plaats: Fort Napoleon, De Belevingsbrasserie

“Deze knisperende kroket met haar gebalanceerde hoeveelheid garnaal steekt er echt bovenuit, de gladde vulling is eveneens mooi consistent. Ook wat smaak en smeuïgheid betreft, benadert deze kroket de technische perfectie.”, klonk het bij de jury.

The post 47.000 garnaalkroketten verkocht op het Garnaalkrokettenfestival in Oostende, restaurant North wint eerste prijs is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Veel te vroeg, oneerlijk”: acteur Brik Van Dyck (52), bekend van ‘Fair Trade’ en ‘Familie’, verliest strijd tegen kanker

“Rust zacht, knappe, lieve, grappige man”. Collega-acteurs reageren aangeslagen op het overlijden van Brik Van Dyck (52), bekend van onder meer ‘Fair Trade’ en ‘Familie’. Hij verloor afgelopen nacht zijn moedige strijd tegen kanker. Onder meer Karen Damen, Stany Crets en James Cooke plaatsten al een bericht online om hun medeleven te betuigen.

Lees meer »

CGK Group geeft bezoekers unieke kijk achter de schermen van gloednieuwe productiehal tijdens Open Bedrijvendag

CGK Group uit Gullegem, gespecialiseerd in duurzame oplossingen voor corrosie gerelateerde problemen, presenteert zondag 6 oktober de gloednieuwe productiehal en magazijnen aan het grote publiek tijdens de Open Bedrijvendag. Een investering van 7 miljoen euro waar 32 maanden aan gewerkt werd.
The post CGK Group geeft bezoekers unieke kijk achter de schermen van gloednieuwe productiehal tijdens Open Bedrijvendag appeared

Lees meer »

België stuurt militair vliegtuig om landgenoten uit Libanon te evacueren

De Israëlische luchtmacht voert naar eigen zeggen maandag “uitgebreide aanvallen uit op doelen van Hezbollah in het zuiden van Libanon”. Ook het zuiden van de hoofdstad Beiroet wordt “gericht” onder vuur genomen, omdat daar veel Hezbollahstrijders zouden zitten. Intussen wordt in Israël massaal stilgestaan bij 7 oktober 2023, de dag waarop Hamas een ongeziene verrassingsaanval in Israël deed. “We hebben

Lees meer »

“Ik heb een leven zoals in de films gehad”: catchlegende Bernard Vandamme stapt nog een allerlaatste keer in de ring

Nog één keer. En dan is het definitief voorbij. Voltooid verleden tijd. Bernard Vandamme, dé Belgische worstelaar bij uitstek, hangt zijn catch-outfit aan de haak. Nu zaterdag neemt hij in zijn geliefde Brugge voor eigen publiek afscheid van de sport die hem zoveel geschonken heeft. “De catch heeft me relaties gekost en bezorgde me helse pijnen, maar gaf me ook

Lees meer »

Unieke Ferrari geveild voor 2.600.000 euro in Knokke

In Knokke-Heist is op de Bonhams Zoute car sale de Belgische Ferrari 340 America Berlinetta uit 1951 verkocht voor een hamerprijs van 2.600.000 euro. Dat is iets minder dan de geschatte waarde die tussen de 3 en 4 miljoen euro ligt.
The post Unieke Ferrari geveild voor 2.600.000 euro in Knokke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maxim De Cuyper kijkt uit naar topduels in Nations League: “Van eigen sterkte uitgaan”

Maxim De Cuyper toonde zich dinsdag in Tubeke erg enthousiast voor het tweeluik van de Rode Duivels de komende dagen in de Nations League tegen Italië (donderdag) en Frankrijk (maandag). “Die tegenstanders lijken op papier beter, maar we moeten geloven in onszelf”, zei hij vol vertrouwen op zijn persconferentie.
The post Maxim De Cuyper kijkt uit naar topduels in

Lees meer »

Vier verkozenen vervangen in gemeenteraad van Ardooie de voorbije zes jaar: Overlijden Karlos Callens laat grote indruk na

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 19 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Ardooie, zetelen er vandaag nog 15 in de gemeenteraad.
The post Vier verkozenen vervangen in gemeenteraad

Lees meer »

Rechter: X maakte in Brazilië boetegeld naar verkeerde rekening over, blokkade blijft van kracht

De advocaten die de openstaande boete van berichtendienst X (voorheen Twitter) in Brazilië hebben betaald, hebben het geld naar de verkeerde bankrekening overgemaakt. Dat zegt rechter Alexandre de Moraes, die besloot tot het opschorten van X in Brazilië, omdat het bedrijf geen wettelijke vertegenwoordiger had aangewezen die kon worden aangesproken op wetsovertredingen. Moraes wil X om die reden nog steeds

Lees meer »