Zware uitslaande brand in gebouwen van hondenschool in Oostkamp

In Oostkamp is zondagavond een zware brand uitgebroken in de gebouwen van een hondenschool. Gewonden vielen er gelukkig niet, maar de materiële schade is wel groot. 

Meer krantenkoppen in België

IN BEELD. Rally met exclusieve oldtimers vormt het hoogtepunt van Zoute Grand Prix: “Het zijn allemaal juweeltjes”

Hét hoogtepunt van de Zoute Grand Prix blijft de Zoute Rally by Stow, een race tussen exclusieve oldtimers van minstens 56 jaar oud. Niet de snelste, wél de meest consistente deelnemers eindigen op het podium. Ondertussen kunnen liefhebbers zich op de Zeedijk twee dagen lang vergapen aan 225 kunstwerkjes op wielen. “De vibe hier, die vind je nérgens anders.”

Lees meer »

Folkfestival in Ruiselede is aan vijftiende editie toe: “Folkgroepen komen graag naar hier”

Op zaterdag 19 oktober brengt Folk Ruiselede opnieuw jong én geroutineerd talent naar Ruiselede, met kleinkunst-kenner Camilo Donoso, de Belgische award-winners Tom & Aurélie en de Italiaanse succesvolle folkgroep Ar an Talamh. “Folkgroepen komen graag naar Ruiselede”, vertelt voorzitter Stefaan Bekaert. “Alles wordt natuurlijk duurder, maar we slagen er steeds weer in om alle kosten te dekken.”
The post

Lees meer »

“Dit was met voorbedachten rade”: vrouw van slachtoffer parenclubmoord spreekt voor het eerst nu derde verdachte is aangehouden

In Nederland is een derde verdachte gearresteerd in het onderzoek naar de Maaseikse parenclubmoord. De 40-jarige ex-vriend van uitbaatster Siri C. (33) is mee in verdenking gesteld van moord op de 57-jarige Bert Heijmans, al ontkent ook hij elke betrokkenheid in de zaak. “Ik heb altijd al gedacht dat hier meer mensen mee te maken hadden”, getuigt de vrouw van

Lees meer »

LIVE WK GRAVEL. Van der Poel gaat er na 70 kilometer al alleen vandoor, Stuyven eerste achtervolger

Na de zilveren medaille van Lotte Kopecky is het vandaag aan de mannen om jacht te maken op de wereldtitel in het gravel. Met Jasper Stuyven, Tim Merlier en Gianni Vermeersch gingen zonet enkele grote Belgische namen van start. De grootste concurrentie komt ongetwijfeld van Mathieu van der Poel en titelverdediger Matej Mohoric. Wie trekt de regenboogtrui aan in Leuven?

Lees meer »

Beer doodt man tijdens paddenstoelen plukken in Slovakije

Een bruine beer heeft in Slovakije een 55-jarige man aangevallen en dodelijk verwond. De man was met iemand anders paddenstoelen aan het plukken in een dorpje in het Tatragebergte, zegt een politiewoordvoerder zaterdag, geciteerd op de website van de Slovaakse krant ‘Sme’.

Lees meer »

Het vergeten land van Vlaanderen

In maart 2022 schreef Jeremie Vaneeckhout een boek over de problemen van het landelijke Vlaanderen, met als titel ‘Vergeten land. Een roadtrip door Vlaanderen’. Vaneeckhout was op dat moment nog geen voorzitter van Groen, hij was wel 6 jaar lang schepen geweest in het landelijke Anzegem, in West-Vlaanderen. Een baan die hij in 2019 inruilde voor het ambt van Vlaams

Lees meer »

Een komen en gaan in de raad in Bredene

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 25 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Bredene, zetelen er vandaag nog 14 in de gemeenteraad.
The post Een komen en gaan in

Lees meer »