Zussen Coorevits spelen een zinderende finale in ‘Celebrity Klopjacht’: “Trots op onszelf”

In de finale van ‘Celebrity Klopjacht’ gingen Annelien en Stephanie Coorevits verder op hun elan, en schopten ze het tot het extractiepunt in Nieuwpoort. Het werd een verbeten strijd. “Ik heb wel gevloekt, ja.”

Sinds de start van het programma hebben Annelien en Stephanie Coorevits alles op alles gezet. Voor Rik Verheye en Pedro Elias zat het verhaal er al vroeg op, en ook de straffe vermommingspoging van Pieterjan Marchand en Jeff Bronder mocht niet baten. Waar de andere overgebleven kandidaten risico’s moesten nemen, speelden de Wevelgemse zussen op safe en hadden ze al snel de coördinaten voor het extractiepunt beet. Dat bleek Nieuwpoort te zijn. Daarbij schakelden ze schoonzus Julie in. Die trommelde op haar beurt heel wat mensen in die in gocarts op de dijk rondreden, terwijl Annelien en Stephanie zich verstopten in een bakfiets, en dat werd een hobbelige rit. Ter hoogte van De Barkentijn stond een crèmekar verdacht opgesteld volgens de speurders. Aanvankelijk bleek het niets te maken te hebben met de opdracht, maar het was duidelijk dat dat het ontsnappingspunt was. De zussen misten het met een paar seconden.

Aan haar avontuur in de bakfiets hield ze flink wat blauwe plekken over. © Play4

“Ik denk dat ik nog blauwe plekken heb”, aldus Annelien. “Maar we hebben ons heel hard geamuseerd. Het was ook een megatoffe ploeg achter de schermen, die ons mee aanspoorde. We hebben hen ook regelmatig getrakteerd. We kregen eten bij de mensen, maar van ons geld kochten we telkens gin-tonic voor de ploeg. Als zij goed zijn voor jou, dan geldt het omgekeerde ook, vinden wij. Dan gingen we een drankencentrale binnen, kochten we gin, tonic en ijsblokken en vroegen we of we het op het koertje mochten opdrinken. Ons maakte dat allemaal niet veel uit. We hadden het op voorhand gezegd: we gaan niet sterven van een week geen warme douche of deftige wc.”

Stephanie en Annelien misten het extractiepunt met een paar seconden. © Play4

Stephanie: “We wilden het spel ook wel echt spelen. Plat in een maïsveld liggen, in een dijk… we gingen er wel voor. En hoe verder we raakten, hoe meer het vanzelf leek te gaan. Al onze plannen lukten. Maar voor één keer dat we beroep deden op iemand anders, ging het mis”, aldus Stephanie. “Ik heb wel gevloekt, ja.”

“Vloeken en drinken, dat vat het wel goed samen”, lacht Annelien. “Nee, serieus, we kijken er met warme gevoelens op terug. Ik denk wel dat we mogen trots zijn op onszelf!”

The post Zussen Coorevits spelen een zinderende finale in ‘Celebrity Klopjacht’: “Trots op onszelf” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Een introverte, maar keiharde werker”: wielermecenas en bekende Jabbekenaar Freddy Casteleyn overleden

Jabbeke moet afscheid nemen van Freddy Casteleyn (81). De voormalige zaakvoerder van Stock Van Houcke en MEZ-motoren is plots overleden aan de gevolgen van een darmoperatie. Hij laat zijn echtgenote Monique, twee dochters en vier kleinzonen na. “Ik kon altijd bij mijn hem terecht voor raad en daad”, reageert zijn broer en Jabbeeks burgemeester Frank Casteleyn.
The post “Een

Lees meer »

“De winningoal op Zwevegem was er een om in te kaderen”: Siegurd Defoirdt zorgt tegen ex-ploeg voor eerste zege FC Marke

FC Marke zorgde vorige zaterdag in eerste provinciale voor de stunt van de dag door het ongeslagen Zwevegem in eigen huis te vloeren. Siegurd Defoirdt gaf zijn ex-ploeg in de slotminuten het genadeschot. “Natuurlijk hebben we daarna een feestje gebouwd. Tenslotte was het onze eerste zege van het seizoen en dan nog op het veld van mijn ex-ploeg”, lacht de

Lees meer »

Candice uit ‘Blind Getrouwd’ laat haar eicellen invriezen: “Het is heftig. Maar ik koop er rust mee in mijn hoofd”

Candice Martens (35) — je weet nog wel, de gloedvolle krullenbol uit ‘Blind Getrouwd’ jaargang 2020 — heeft een toekomstplan, zo onthulde ze op haar Instagram. Ze laat haar eicellen invriezen. Haar blinde huwelijk met Marijn liep na twee jaar spaak, daten bracht voorlopig geen nieuwe potentiële vader van haar toekomstige kinderen in stelling, dus onderneemt ze zelf maar actie.

Lees meer »

Meta-topman Mark Zuckerberg nu tweede rijkste persoon ter wereld

Mark Zuckerberg, de topman van Facebook-moederbedrijf Meta Platforms, is een plek gestegen op de ranglijst van rijkste personen ter wereld. Met een vermogen van ruim 206 miljard dollar heeft hij Amazon-topman Jeff Bezos ingehaald. Daarmee staat hij voor het eerst op de tweede plaats op de Bloomberg Billionaires Index.

Lees meer »

Groen en Vooruit sluiten coalitie met PVDA niet uit, drie burgemeesters niet tegen besturen tegen Vlaams Belang

Voorzitters Nadia Naji (Groen) en Conner Rousseau (Vooruit), sluiten coalities op gemeentelijk niveau met PVDA niet uit. Dat hebben ze donderdagavond gezegd tijdens Het Grote Gemeentedebat van VTM NIEUWS tussen de zeven grote partijen . Met Vlaams Belang samenwerken ziet geen van de partijen zitten, al was zes procent van de aanwezige burgemeesters wél voorstander.

Lees meer »

Truckrun ten voordele van De Regenboog

Truckers voor Kinderen vzw organiseert de 31ste editie van de jaarlijkse Truckrun op zaterdag 5 oktober ten voordele van de kinderen van school De Regenboog. Elk jaar verschijnen ruim 120 tot 150 vrachtwagens aan de start om 14.30 uur en zij rijden een route van 65 kilometer. Dit jaar gaat het vanaf Koekelare naar Ichtegem,
The post Truckrun ten

Lees meer »

Tot soms wel 10 keer per week frietjes op het menu: Matthias Diependaele is duidelijk fan. Maar hoe ongezond is zijn verslaving juist?

Dat Matthias Diependaele, onze kersverse minister-president, al eens graag een frietje steekt, was al langer geweten. Maar toen hij gisteren in onze krant liet weten dat hij zeven tot tien keer per week een portie verorbert, gingen bij voedingsexperte Sanne Mouha de alarmbellen af. “Dit is zéér ongezond. Ik raad hem dan ook een cold turkey aan: twee weken geen

Lees meer »