Werkgevers vrezen gevolgen van hogere minimumrente op aanvullende pensioenen

09:10 Vanaf volgend jaar moeten werkgevers een rendement van minstens 2,5 procent garanderen op het aanvullend pensioen van hun werknemers. De werkgevers vrezen dat de factuur fors kan oplopen en willen af … 

Meer krantenkoppen in België

Christine redde mishandelde kitten: “Ondertussen is Zimba hier de grote baas”

Op 4 oktober, Werelddierendag, zetten we graag onze huisdieren en andere beestjes in de kijker. Christine Bulckaen leeft echter altijd in een ‘Werelddierenjaar’, want haar liefde voor dieren vertaalde zich in 2016 toen ze een mishandeld kitten onder haar vleugels nam.
The post Christine redde mishandelde kitten: “Ondertussen is Zimba hier de grote baas” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijna 165.000 werknemers leven in armoede in België

Bijna 165.000 werknemers in België bevinden zich momenteel in een precaire situatie. Dat meldt de Programmatorische Federale Overheidsdienst (POD) Maatschappelijke Integratie donderdag bij de voorstelling van een nieuw themaboek over het verband tussen werk en armoede.

Lees meer »

VKW Vleteren (3A) staat voor zware oktobermaand

Met 8 op 15 is VKW Vleteren beter gestart dan vorig seizoen, toen het na tien speeldagen slechts twee punten telde. Trainer Rino Vandenbulcke is tevreden, maar waarschuwt ook voor het zware programma van de komende weken.
The post VKW Vleteren (3A) staat voor zware oktobermaand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wivo Wingene speelt derby tegen Elckerlyc Zwevezele

Komende zaterdag staat de derby tussen Wivo Wingene en Elckerlyc Zwevezele op het programma. Amber De Coessemaeker, die ondertussen aan haar vierde jaar toe is bij Elckerlyc, staat zo tegenover haar voormalige club waar ze zes jaar actief was.
The post Wivo Wingene speelt derby tegen Elckerlyc Zwevezele appeared first on KW.be.

Lees meer »

Daar is de aftrap: wie zorgt het eerst voor dreiging?

Dender krijgt Charleroi over de vloer. Trekt de promovendus aan het langste eind? Met een gelijkspel tegen Anderlecht tankten de manschappen van Vincent Euvrard alvast heel wat vertrouwen. Charleroi-middenvelder Daan Heymans hoopt dan weer een doelpuntje te mogen bijschrijven.

Lees meer »

Toch nog erfbelasting op 270 miljoen aan schenkingen in 2023

Omdat de ‘verdachte periode’ van drie jaar niet verstreken was voor het overlijden van de schenker, moet bij 4.000 van de 66.000 nalatenschappen in 2023 toch nog erfbelasting betaald worden op 270 miljoen euro aan niet-geregistreerde schenkingen. Dat schrijft De Tijd donderdag op basis van cijfers van de Vlaamse belastingdienst Vlabel.

Lees meer »

Enkelband met alcoholmeter straks ook in België? Vlaamse regering wil proefproject in 2025: “Op deze manier heeft justitie stok achter de deur”

Een enkelband die je alcoholgebruik detecteert – het klinkt misschien als sciencefiction, maar de nieuwe Vlaamse regering wil het werkelijkheid maken. Het toestel werd al getest in het buitenland, zat rond de enkels van meerdere Hollywoodsterren en blijkt verbazingwekkend efficiënt te zijn. Hoe werkt zo’n alcohol-enkelband en wie zal het moeten dragen?

Lees meer »

Grasplein voor bandencentrale van Jean-Luc is Wilde Westen van verkiezingsborden: “Iedereen die wil, mag erbij”

Er staan tientallen verkiezingsborden op het grasveldje voor de Premio Coppens bandencentrale aan de Albrechtlaan in Aalst, voor, rond en naast elkaar. Van zaakvoerder Jean-Luc Coppens mag elke partij borden plaatsen voor zijn bedrijf. Er is maar één voorwaarde: “Eens de verkiezingen voorbij zijn, moeten ze de borden wel komen weghalen”, zegt hij.

Lees meer »

TailorSteel neemt voor het eerst deel aan Open Bedrijvendag

Nu zondag 6 oktober neemt 247TailorSteel Hooglede deel aan Open Bedrijvendag. De Nederlandse plaatstaalbewerker opent de deuren voor het grote publiek. Van 10 tot 17 uur is iedereen welkom voor een unieke blik achter de schermen van de toonaangevende fabrikant.
The post TailorSteel neemt voor het eerst deel aan Open Bedrijvendag appeared first on KW.be.

Lees meer »