“We willen ons leven niet riskeren”: verboden bivakmutsen alomtegenwoordig in ons voetbal, waarom is ingrijpen zo moeilijk?

De voetbalwet laat gemaskerde fans niet toe, toch zijn ze schering en inslag in de stadions. Kijk naar de ontspoorde Antwerpse derby vorig weekend, maar ook op de tribunes van Anderlecht, Genk, Standard of Club duiken ultra’s met bivakmuts op. En niemand grijpt in. Waarom gedoogt de politie het en andere hamvragen rond de bivakmuts: “Ze willen de sterkste, grootste en slimste zijn.” 

Meer krantenkoppen in België

Van een ‘bloot gat’ tot vuurpijlen in een doorgebrand net en de inzet van het waterkanon: kroniek van een woelige stopgezette derby

De harde kern van Beerschot heeft zijn dreiging uitgevoerd: er viel geen laatste fluitsignaal na 90 minuten in de derby op Antwerp. De ref brak het duel bij een 4-0-stand voor Antwerp na een derde incident met vuurpijlen voortijdig in de tweede helft af. De kroniek van een aangekondigde stopzetting: wat gebeurde er voor, tijdens en na de match?

Lees meer »

Nathalie Huygens schreef boek over toestemming voor euthanasie na gewelddadige verkrachting: “Dit helpt me in kleine stukjes vol te houden” 

"Dit is altijd in kleine stukjes moeten volhouden in plaats van het leven te moeten volhouden." Zo omschrijft Nathalie Huygens wat het voor haar betekent dat ze 2 jaar geleden de toestemming kreeg voor euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden. Huygens werd 8 jaar geleden bijzonder gewelddadig verkracht en schreef over haar lijdensweg het boek ‘Het begon toen het voorbij was’.

Lees meer »

Skeeleren bij Katjarisu

Schaats- en skeelerclub Katjarisu heeft zijn jaarlijkse clubkampioenschap voor de jeugd georganiseerd (foto), gevolgd door een uurrit.
The post Skeeleren bij Katjarisu appeared first on KW.be.

Lees meer »

Imker Bart Vandepoele wint de Zilveren Zeekoet

Natuurwerkgroep De Zeekoet heeft Bart Vandepoele uitgeroepen tot nieuwe laureaat van de vijfjaarlijkse Zilveren Zeekoet. Met de prijs wil de vereniging Bredenaars, die zich inzetten voor milieu en natuur, in de kijker zetten. Bart Vandepoele is imker en sinds enkele jaren trekker van De Week van de Bij. “Ik ben enorm vereerd met deze hulde”, liet de bescheiden Bart optekenen.

Lees meer »

Kiezen deze 4 politici voor zwarte piet of roetpiet? Wat vinden ze van GAS-boetes? En hangen ze de regenboogvlag uit? Dit was ‘Eerste keus’

Moeten we vasthouden aan zwarte piet of gaan we beter voor roetpiet? En moeten steden en gemeentes een regenboogvlag uithangen in de strijd tegen homohaat en trans haat? Filip Brusselmans (Vlaams Belang), Hafsa El-Bazioui (Groen), Laure Uwase (CD&V) en Bart Somers (Open VLD / Voor Mechelen) buigen zich over deze en andere vragen in de tweede aflevering van "Eerste keus".

Lees meer »

Regering verstrengt regels voor bankgiften: hoe vermijd je dat je kinderen later toch nog erfbelasting op je schenking moeten betalen?

Door geld of onroerend goed tijdens je leven te schenken, vermijd je hoge erfbelasting voor je nabestaanden. Maar in sommige gevallen betalen begunstigden tóch nog erfbelasting op een schenking van enkele jaren geleden. Bovendien verstrengt de nieuwe Vlaamse regering de regels vanaf 1 januari 2026. HLN-vermogensexperte Isabelle Verhulst legt uit hoe je deze taks kan vermijden en hoe je kan

Lees meer »