Schuilende Netanyahu, ontploffende tanks en AI-tenten: geweld in Midden-Oosten leidt online tot heel wat nepnieuws

Spectaculaire beelden doen het altijd goed op sociale media en in tijden van oorlog zijn die helaas genoeg voorhanden. Toch doen over het geweld in het Midden-Oosten ook heel wat beelden de ronde die niets met de recente gebeurtenissen te maken hebben. Een lopende Netanyahu, brand in een busstation, een tentenkamp en een raket die een tank vernietigt: allemaal spectaculair, maar de beelden zijn niet authentiek. 

Meer krantenkoppen in België

Russische vlaggen wapperen in Voehledar: Russische troepen lijken Oost-Oekraïense stad volledig te hebben veroverd

Sinds de Russische invasie tweeënhalf jaar geleden is Voehledar altijd in Oekraïense handen gebleven. Maar nu lijkt het erop dat Russische troepen de strategisch gelegen mijnstad in de Donbas hebben veroverd. “De vijand is nu in het centrum van de stad”, vertelde de regionale gouverneur van Donetsk, Vadym Filashkin, dinsdag aan een lokale omroep. Op foto’s die gepubliceerd zijn op

Lees meer »

Celstraffen met uitstel voor verslaafd koppel dat flakka gebruikte in leegstaand café Cheers: “We gebruiken om aan realiteit te ontsnappen”

Een dakloos koppel dat in februari van dit jaar werd betrapt in het leegstaande café Cheers in Diksmuide en daar onder meer de zombiedrugs flakka had gebruikt, is veroordeeld tot fikse celstraffen met uitstel. Zowel de 36-jarige S.W. en de 37-jarige W.D. kregen 18 maanden cel met uitstel en 8.000 euro boete, ook met uitstel.
The post Celstraffen met

Lees meer »

Ex van Ingrid (59) krijgt 20 jaar cel nadat hij haar stalkte en neerschoot: “Waarom moest dit gebeuren voor er werd ingegrepen?”

Met opgeheven hoofd én ondersteund door haar nieuwe partner en drie dochters. Zo wandelde Ingrid Vermeiren (59) dinsdag de Mechelse rechtbank buiten. “Ik ben blij dat ze ons hebben gevolgd”, was haar eerste reactie op het vonnis van de rechters, die haar ex-partner Iwan Rombouts hebben veroordeeld tot een effectieve celstraf van 20 jaar. Net geen jaar geleden overleefde Ingrid

Lees meer »

Interview met zwakbegaafde kinderverkrachter kan Axel Daeseleire twee jaar cel opleveren

Twee jaar gevangenis. Dat hangt Axel Daeseleire (55) boven het hoofd na een nooit uitgezonden interview met een pedoseksueel die opgesloten zat in het Forensisch Psychiatrisch Centrum in Gent. Volgens het parket maakten de tv-maker en enkele anderen achter het programma ‘Axel gaat binnen’ misbruik van de zwakbegaafdheid van de zedendelinquent — hij heeft een IQ van 67 — om

Lees meer »

Florida zet zich schrap voor nieuwe orkaan

Terwijl Helena al meer dan 200 doden heeft gemaakt en voor gigantisch veel schade zorgde, komt tropische storm Milton wellicht woensdag aan land in West-Florida. Gouverneur Ron DeSantis heeft de noodtoestand al uitgeroepen.

Lees meer »

Doodrijder Merel De Prins (12) weer voor rechter, deze keer voor onverzekerde wagen: “Hij heeft niet de minste intentie om lessen te trekken uit het verleden”

Muhammed Aytekin, de twintiger die negen jaar geleden Merel De Prins uit Eppegem doodreed, riskeert op verzet een celstraf van 12 maanden. De man werd enkele jaren geleden opgemerkt toen hij als passagier in een niet-ingeschreven en niet-verzekerde BMW zat, maar ontkent dat hij eigenaar was van het voertuig.

Lees meer »

UHasselt, PXL en UCLL willen studenten stimuleren om te carpoolen met nieuw platform: “Je kan er je ideale carpoolmatch mee vinden”

Om studenten op een meer duurzame manier naar de campussen te laten komen, zetten UHasselt en hogescholen PXL en UCLL samen extra in op het promoten van carpoolen. Via het platform Swidg kunnen studenten zich registreren, waarna het algoritme achter Swidg op zoek gaat naar een geschikte carpoolmatch. UHasselt voorziet ook zo’n 80 parkeerplaatsen voor personeelsleden en studenten die willen

Lees meer »

Districtsburgemeester Berendrecht-Zandvliet-Lillo sluit coalitie met Vlaams Belang niet uit, De Wever reageert: “Praten met Vlaams Belang mag, besturen niet”

Carl Geeraerts (N-VA), districtsburgemeester van Berendrecht-Zandvliet-Lillo, sluit een coalitie met Vlaams Belang niet uit. Dat zei hij in een debat op VTM. Partijvoorzitter Bart De Wever reageert: "Geen enkele lokale afdeling wilde samen besturen met extremisten. We hebben klare afspraken gemaakt, en iedereen zal zich daar aan houden."

Lees meer »

Waarom Iraanse tegenaanval een risicovolle zet is

Al staan ze vooral toe te kijken, met de steun van de Verenigde Staten heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de wind mee. Hij ziet een kans om “de machtsbalans in de regio” te veranderen. Dat het regime in Iran reageerde met een raketaanval op Israël, houdt risico’s in.

Lees meer »