RECONSTRUCTIE. 7 oktober 2023, de gitzwarte dag die het Midden-Oosten in brand zette

Exact een jaar geleden braken net voor zonsopgang Hamasstrijders door de ijzeren muur rond Gaza. Minder dan 24 uur later verkeerde Israël officieel in staat van oorlog. In tussentijd werden 1.139 Israëli’s vermoord. Een reconstructie van de dag die het Midden-Oosten in brand zette.

 

Meer krantenkoppen in België

Pro-Russische hackers viseren Belgische overheidswebsites en hinten naar nieuwe aanval tijdens verkiezingen

Hackersgroep NoName heeft verschillende websites van Belgische overheden in het vizier genomen. Aan de hand van een zogeheten ‘distributed denial-of-service’-aanval of ‘DDoS’ zijn ze erin geslaagd om de websites van onder andere provinciebesturen onbereikbaar te maken. De aanleiding is de Belgische aankoop van artillerie die aan Oekraïne moet worden overgedragen. Tegelijkertijd hinten de hackers op een nieuwe aanval tijdens de

Lees meer »

Minstens 40 miljoen euro steun per jaar voor “klimaatoplossing” die uitstoot van de landbouw omhoog duwt

Elk jaar verdienen Vlaamse serretelers tientallen miljoenen euro’s aan de elektriciteit die ze opwekken met hun verwarmingsinstallaties op aardgas. Die stroom werd ooit gezien als een klimaatoplossing. Maar de regeling blijkt het aardgasverbruik, en de uitstoot van de hele Vlaamse landbouw, net te doen stijgen. Ondertussen belandt de kostprijs op onze elektriciteitsfactuur.

Lees meer »

Wout Meese is de talentrijke tweede doelman van Royal Knokke FC (1e nationale): “Geduld, maar soms kriebelt het”

Een enorme massa was komen opdagen voor het duel tussen middenmoter Knokke en medeleider Hasselt. De puntendeling is een opsteker van formaat voor lokale coach Jannes Tant, die opnieuw kon rekenen op de herstelde kapitein Ruben Vanraefelghem maar nog steeds de gekwetste Lucas Prudhomme mist. Nieuwkomer Stan Braem mocht debuteren in de spits.
The post Wout Meese is de

Lees meer »

Wat betekent de zaak-Diarra voor het Belgisch voetbal, en is het eindelijk gedaan met transfersommen van meer dan 100 miljoen?

De bom is gebarsten. Voetballers moeten sneller en goedkoper hun contract kunnen opzeggen, vindt het Europees Hof van Justitie. Dat betekent bijna zeker dat er een einde komt aan de astronomische transfersommen. Wat betekent dat voor het Belgisch voetbal, dat overleeft dankzij een transferinfuus? En kunnen clubs ook profiteren? Experts beantwoorden vier pertinente vragen.

Lees meer »

Eerste Belgen uit Libanon zijn terug thuis

Omstreeks 23.30 uur zijn in totaal 55 Belgen uit Libanon aangekomen in het Militair Hospitaal Koningin Astrid in de Brusselse deelgemeente Neder-Over-Heembeek. Aanvankelijk werd de groep Belgen omstreeks 22.00 uur in Brussel verwacht, maar het Nederlandse vliegtuig, dat om 16.30 uur Belgische tijd in Beiroet was opgestegen, liep een uurtje vertraging op.

Lees meer »