Plopsaland schrapt zijn spookhuizen en freaky clowns tijdens Halloween: “We gaan voor een magische griezelperiode”

In Plopsaland De Panne is de Halloweenperiode gestart, traditioneel een van de drukste momenten van het seizoen. De voorbije jaren werd het pretpark overspoeld door griezelfanaten die achterna gezeten werden door bebloede acteurs met kettingzagen of die zich de stuipen op het lijf lieten jagen in de spookhuizen. Dit jaar schrapt het pretpark echter alle spookhuizen, griezelige animatie en zelfs de nocturnes. Vanwaar die drastische beslissing en wat valt er dan wel nog te beleven?

Fans van Halloween zullen zich ongetwijfeld nog camping ’t Zonnetje of Freaky Circus herinneren, twee van de vele spookhuizen die de voorbije jaren, vooral na sluitingsuur, openden voor een ‘ander’ publiek dan dat het pretpark gewoon was. De bezoekers, vooral veertienplussers, kwamen vanuit alle hoeken van Vlaanderen en Frankrijk om de griezelige sfeer op te snuiven. Tijdens de nocturnes waren er ook griezelzones met verklede acteurs die de bezoekers lieten schrikken. Voor pretparken is Halloween een belangrijke periode in het seizoen.

Andere aanpak

Plopsaland kiest dit jaar echter voor een compleet andere aanpak. “We trekken de familiekaart omdat dit perfect aansluit bij het DNA en de kernwaarden van Plopsa”, zegt Plopsa-ceo Carl Lenaerts. “Met onze andere aanpak willen we bezoekers van alle leeftijden een magische Halloween bezorgen, volledig in de lijn met de vertrouwde sfeer.”

Concreet betekent het dat er geen enge spookhuizen worden geopend, dat er geen nocturnes zullen plaatsvinden en dat er ook geen enge, verklede acteurs de bezoekers zullen laten schrikken. “Maar”, benadrukt persverantwoordelijke Sofie Loy. “We hebben wel een mooi aanbod, maar dan kindvriendelijk. Vanaf komende zondag, tot en met 3 november, geeft Piet Piraat elk weekend en tijdens de herfstvakantie elke dag een spannende liveshow met griezelnummers. We hebben zoals elk jaar ingezet op een aangepaste decoratie in het park met pompoenen, strobalen en gekke figuren en met de pompoenkoning in de hoofdrol.”

“We hebben de andere griezels naar de onderwereld gestuurd zodat families en kinderen kunnen genieten van een leuk Halloweenfeest” – Sofie Loy, persverantwoordelijke

De topper is het belevenishuis ‘Nachtwacht & Het Huis van Pandora’. “De toegang zit mee in het ticketje voor het pretpark en is dus in principe gratis”, vervolgt Loy. “Het is ingericht op de eerste verdieping in de Heidi Zone. Met levende figuren en projectie nemen we de bezoekers mee op een belevingsvolle zoektocht. De Doos van Pandora is echter geopend. Wie door het huis wandelt, moet de aanwezige wezens trotseren om in het Bos der Helden terecht te komen. Gelukkig kunnen ze daarbij rekenen op de raad van Vega. Het is een kindvriendelijk spookhuis waar je als bezoeker op een spannende, maar niet al te enge manier, verschillende magische wezens tegenkomt en een interactief avontuur beleeft samen met Nachtwacht. Op weekdagen tijdens de herfstvakantie treedt Nachtwacht op met een meet & greet en vuurwerk.”

Vreest Plopsaland dan geen terugval van het aantal bezoekers? “Nee hoor,” klinkt Sofie Loy overtuigend. “We hebben de andere griezels naar de onderwereld gestuurd zodat families en kinderen kunnen genieten van een leuk Halloweenfeest. Die mensen haakten in het verleden misschien sneller af om langs te komen door de spookhuizen en de angstaanjagende animatie. De nocturnes hebben we inderdaad geschrapt, maar het pretpark is tot 19 uur open tijdens het weekend, tussen 6 oktober en 3 november, en tijdens de Waalse en Vlaamse herfstvakantie elke dag. (GUS)

The post Plopsaland schrapt zijn spookhuizen en freaky clowns tijdens Halloween: “We gaan voor een magische griezelperiode” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bijna vijfde minder nieuwe speed pedelecs verkocht

Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar zijn in België 17,9 procent minder nieuwe speed pedelecs ingeschreven dan in dezelfde periode vorig jaar. Bij de inschrijvingen van tweedehandse exemplaren was er dan weer een omgekeerde beweging: die namen met 17,4 procent toe. Dat blijkt uit cijfers van mobiliteitsfederatie Traxio.

Lees meer »

Proces tegen Axel Daeseleire voorlopig afgewend

Zoals het er nu naar uitziet, ontsnapt Axel Daeseleire (56) aan een proces wegens een nooit uitgezonden interview met een zwakbegaafde kinderverkrachter. De raadkamer in Gent stelde vrijdag de bekende tv-maker en alle zes andere verdachten buiten vervolging. Toch is een proces nog niet helemaal van de baan. Het parket en de burgerlijke partij hebben nog veertien dagen om beroep

Lees meer »

Waarom zijn cryptomunten zo populair? “Ze zijn soms aantrekkelijk, maar ook weinig betrouwbaar”

Wie wil investeren in cryptomunten moet bereid zijn om dat bedrag mogelijk volledig kwijt te spelen. Dat zegt financieel expert Chris Sugira in een nieuwe podcastaflevering van ‘Money Time’. Bitcoin was de allereerste cryptomunt ter wereld, maar er bestaan intussen duizenden soorten virtuele munten. Sugira legt uit waar je best op kunt letten als je een investering zou overwegen.

Lees meer »

BBC-journalist met beperking moet in vliegtuig naar toilet kruipen: “Gewoon onmenselijk”

Een oorlogsjournalist van de BBC die deels verlamd is, maakte een vernederend incident mee aan boord van een toestel van de Poolse luchtvaartmaatschappij LOT. Frank Gardner (63) moest door het gangpad naar het toilet kruipen omdat er door de maatschappij geen rolstoelen worden voorzien op korteafstandsvluchten. “Als je gehandicapt bent en niet kunt lopen, is dat gewoon discriminerend”, zei Gardner.

Lees meer »

Mexicaanse soldaten schieten op truck met migranten, zes doden

Twee Mexicaanse militairen hebben aan de grens met Guatemala het vuur geopend op een pick-uptruck die migranten vervoerde. Zes personen kwamen daarbij om het leven en tien andere migranten raakten gewond. Volgens het Mexicaanse ministerie van Defensie dachten de soldaten dat het om criminelen ging.

Lees meer »

Europees Hof geeft privacyactivist gelijk: Meta mag geen openbare persoonsgegeven zoals seksuele voorkeur verzamelen en doorspelen

Het Europees Hof van Justitie heeft de Oostenrijkse privacyactivist Max Schrems gelijk gegeven in een zaak tegen Meta, over de persoonlijke gegevens van Facebook. Schrems had klacht ingediend omdat hij advertenties gericht op homomannen kreeg op het socialemediaplatform. Die gepersonaliseerde reclame zou gebaseerd zijn op de persoonsgegevens van Schrems en dat is tegen de Europese privacywetgeving.

Lees meer »

Anzegemse Jeugdraad legt politieke kandidaten vijf keer op de rooster: “Doel dat jeugd geïnformeerd naar stemhokje trekt”

De Anzegemse Jeugdraad blikte met een aantal verkiezingskandidaten, van de zeven partijen die opkomen, vooruit op de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Vijf vragen over thema’s die de jeugd aanbelangen. “Onvoorbereid werden ze op de rooster gelegd tijdens een video-interview. Het opzet is om de jeugd gerichter bij de politiek te brengen, zodat ze beter geïnformeerd het stemhokje binnengaan”, stelt covoorzitter

Lees meer »

Sergio Quisquater niet blij dat gênant fragment waarin hij bijna stikt blijft opduiken op VTM: “Ze hebben het recht niet”

Tegen de wil van Sergio Quisquater (59) duikt er nog regelmatig een fragment uit een oud VTM-programma op. Het gaat om zijn deelname aan het programma ‘Wondere wereld’ uit 1999, gepresenteerd door Ingeborg, waarin de zanger het gevoel heeft dat hij stikt. “Ze hebben daar het recht niet toe, dat staat contractueel vast”, legt hij uit.

Lees meer »