Paus benoemt de Belg Dominique Mathieu tot kardinaal in islamitisch Iran

Paus Franciscus heeft zondag 21 nieuwe kardinalen benoemd. Onder hen bevindt zich de Belg Dominique Mathieu, aartsbisschop van Teheran-Isfahan, het enige katholieke bisdom in islamitisch Iran. Dat meldt het Vaticaan.

 

Meer krantenkoppen in België

Na Irans tegenaanval: opent Israël nog een front?

Nu Israël met herwonnen vertrouwen het offensief heeft aangevat in het Midden-Oosten, slaat Iran terug. Dat is een risicovolle zet. “Iran aanvallen staat al twintig jaar op de wenslijst van Netanyahu. Het is misschien te verleidelijk om het nu niet te doen.”

Lees meer »

Bijna vijfde minder nieuwe speed pedelecs verkocht

Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar zijn in België 17,9 procent minder nieuwe speed pedelecs ingeschreven dan in dezelfde periode vorig jaar. Bij de inschrijvingen van tweedehandse exemplaren was er dan weer een omgekeerde beweging: die namen met 17,4 procent toe. Dat blijkt uit cijfers van mobiliteitsfederatie Traxio.

Lees meer »

Marie-Madeleine en André delen al 65 jaar lief en leed: “Hoe we dat gedaan hebben? Gezond leven en eten!”

Feest, ballonnen en live muziek in het woonzorgcentrum De Zilverberg voor de viering van het briljanten huwelijk van Marie-Madeleine Soenen (88) en André Stragier (95) in Roeselare. Schepenen Bart Wenes en Stefaan Van Coillie waren namens de Motena en de stad aanwezig om het briljanten koppel van harte te feliciteren.
The post Marie-Madeleine en André delen al 65 jaar

Lees meer »

Jean-Louis Dupont, de Belgische advocaat die met zaak-Diarra de transfermarkt weer aanvalt: “Doet hij het voetbal een dienst, of de machtige elite?”

Het Hof van Justitie heeft Lassana Diarra vandaag gelijk gegeven in zijn zaak tegen de FIFA. Een potentiële bom onder de transfermarkt, met een mysterieuze Belg die het lont aanstak: Jean-Louis Dupont (59). Hij was ook al de advocaat achter het Bosman-arrest. Verdedigde Tom Boonen, Alberto Contador en David Beckham. Onderhoudt nauwe banden met Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez en de

Lees meer »