Oudste progeriapatiënt (28) gestorven in Italië

Sammy Basso, een Italiaan die leed aan progeria (of Hutchinson-Gilford syndroom), een vroegtijdige verouderingsziekte, is op 28-jarige leeftijd overleden. Volgens de Italiaanse media was hij de oudste progeriapatiënt ter wereld. 

Meer krantenkoppen in België

‘Veiliger Internet Week’ neemt mensen mee op digitale trein

Tijdens de ‘Veiliger Internet Week’ van 19 tot 26 oktober slaan ARhus, politiezone RIHO, stad Roeselare, Slachtofferhulp van CAW en andere partners de handen in elkaar om te sensibiliseren rond de digitale gevaren zoals phishing, cyberpesten en het ongeoorloofd delen van naaktfoto’s.
The post ‘Veiliger Internet Week’ neemt mensen mee op digitale trein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Helft Palestijnse asielaanvragen in EU voor België is volgens staatssecretaris De Moor “niet houdbaar”

Dat België “consequent de helft of meer van de asielaanvragen van Palestijnen in heel de EU ontvangt, is niet normaal en niet houdbaar.” Dat heeft ontslagnemend staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) dinsdag gezegd in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. Ze overlegt met Europese collega’s over een oplossing, want “ons land wil zeker solidair zijn met oorlogsvluchtelingen, maar

Lees meer »

Jean-Marie Pfaff wordt peter van kinderziekenhuis in Geel

Ex-doelman Jean-Marie Pfaff wordt peter van Planeet Goudgeel, het nieuwe kinderziekenhuis in Geel. De bouw ervan is 2 jaar geleden gestart en eind dit jaar moet de nieuwe kinderafdeling klaar zijn. Het ziekenhuis wordt ingericht als een planeet waarbij de kinderen ruimtevaarders zijn. Ook zanger en presentator Tijs Vanneste zette eerder al zijn schouders onder het project als peter.

Lees meer »

KIJK. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst zijn volledige verhaal na gruwelijke nacht in Libanon: “We zitten op een veilige plek nu”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kunt u het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »

Al minstens 155 mensen in VS omgekomen door storm Helene

Volgens een telling van het Franse persagentschap ‘AFP’ heeft de doortocht van storm Helene in de Verenigde Staten minstens al aan 155 mensen het leven gekost. In de nasleep van storm Helene zal de Amerikaanse president Joe Biden woensdag lokale tijd alvast naar North Carolina reizen.

Lees meer »

Paardenzegening met unieke tocht langs het Moereveldpad

De 21ste paardenzegening op zondag 20 oktober vanaf 9 uur wordt bijzonder. De bijhorende ochtendlijke tocht voor paarden en koetsen mag namelijk uitzonderlijk het provinciale Moereveldpad volgen.
The post Paardenzegening met unieke tocht langs het Moereveldpad appeared first on KW.be.

Lees meer »