Ouders reden 9 km/u te snel om stervende zoon te zien, maar krijgen boete niet kwijtgescholden: “Alleen korting”

Soms is het logisch om te hard te rijden. Bijvoorbeeld als je zoon op sterven ligt. De Nederlander Lex Vos en zijn vrouw kregen een boete omdat zij negen kilometer te snel reden om bij hun stervende zoon te kunnen zijn. Na hun bezwaar werd de boete niet geseponeerd, maar kon het echtpaar alleen korting krijgen.

 

Meer krantenkoppen in België

“Na 25 jaar op die stoel, wou ik eens iets anders doen”: Boom uit ‘The Masked Singer’ blijkt bekend VRT-gezicht

“In mijn job heb je een zekere sérieux die je niet zomaar op het spel wil zetten”. Het schermgezicht dat vrijdagavond afviel in ‘The Masked Singer’ had wel wat overtuiging nodig om het pak van Boom aan te trekken. Maar zijn deelname was een welgekomen verademing van zijn dagelijkse job. “Dit heeft deugd gedaan.” Opgelet, hierna volgen spoilers.

Lees meer »

Werner Rotsaert (71) presenteert documentaire ‘Oostende in vorige eeuw’

Oostendenaar Werner Rotsaert (71) heeft na zijn succesvolle basketcarrière als speler en coach in binnen- en buitenland een heuse filmotheek bijeen gemonteerd van documentaire prenten met Oostende als thema. Ook nu weer speelt Oostende de hoofdrol met een resem stadsgenoten als belangrijkste figuranten.
The post Werner Rotsaert (71) presenteert documentaire ‘Oostende in vorige eeuw’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grote politiecontrole tegen mensenhandel op E40 in Luik

Op de E40-snelwegparking Walhorn bij Lontzen, in de provincie Luik, is woensdag een grote politiecontrole gehouden in de strijd tegen mensenhandel. Het doel van de actie, die acht uur duurde, was niet zozeer om slachtoffers te vinden, maar vooral om materiaal zoals bootjes, motoren en reddingsvesten te onderscheppen die worden gebruikt door smokkelaars.

Lees meer »

Verdachte gevallen Marburgvirus in Hamburg testen negatief

De vermeende besmetting met het Marburgvirus van twee personen in Hamburg is niet bevestigd. De tests vielen negatief uit, zegt de Hamburgse Sozialbehörde, de overheidsdienst bevoegd voor gezondheidsbeleid. Een van de twee had kort daarvoor in Rwanda in een ziekenhuis gewerkt, waar ook mensen behandeld worden die besmet zijn met het virus.

Lees meer »

Twee Belgen gewond geraakt na Israëlische aanval op hulpverlenerspost in centrum van Beiroet

Israël heeft afgelopen nacht een hulpverlenerspost van de pro-Iraanse militie Hezbollah in het centrum van Beiroet aangevallen. Daarbij zijn zeker zes mensen om het leven gekomen. Elf anderen zijn gewond geraakt, ook twee Belgen. Het gaat om de tweede aanval op Beiroet deze week. Het Israëlische leger heeft intussen ook een nieuw evacuatiebevel uitgevaardigd voor delen van het zuiden van

Lees meer »

Mexicaanse soldaten schieten op truck met migranten, zes doden

Twee Mexicaanse militairen hebben aan de grens met Guatemala het vuur geopend op een pick-uptruck die migranten vervoerde. Zes personen kwamen daarbij om het leven en tien andere migranten raakten gewond. Volgens het Mexicaanse ministerie van Defensie dachten de soldaten dat het om criminelen ging.

Lees meer »

Antwerps Sportpaleis verandert voor het eerst sinds 1933 van naam

Het Sportpaleis in Antwerpen verandert in 2025 van naam en ondergaat de komende jaren grondige renovatiewerken. Al sinds 1933 wordt het iconische gebouw ‘Sportpaleis’ genoemd, maar vanaf september 2025 komt er voor het eerst een naamsponsor. Er komt een oproep naar het publiek om samen een nieuwe naam te bedenken.

Lees meer »

Joeri J., verdachte van moord op echtgenote Zoë Snoeks (33), vrijgelaten

Joeri J. (34), die wordt verdacht van de moord op zijn vriendin Zoë Snoeks (33) uit Meerhout, is na een jaar cel vrijgelaten. Dat schrijft Nieuwsblad. Zoë viel begin november 2021 van een rots in de Ardennen. Volgens Joeri ging het om een ongeluk, maar haar familie heeft die piste nooit geloofd. De man is vrij zonder enkelband of voorwaarden,

Lees meer »

Jouw vraag over Brussel: wat is het meest bijzondere studentenhuis van Brussel?

In 1968 braken in heel Europa hevige studentenprotesten uit, ook in België. Studenten kwamen in opstand tegen de autoriteiten en werden zich bewust van hun politieke en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Onder dat gesternte moest de Université Catholique de Louvain (UCL) in Sint-Lambrechts-Woluwe een nieuwe campus voor de Geneeskundefaculteit bouwen. De studenten verwierpen meteen de eerste bouwplannen en eisten een nieuwe architect

Lees meer »

Kinderdagverblijven hechten weinig geloof aan belofte van 10.000 extra plaatsen: “De nieuwe regering draait ons en de ouders een rad voor de ogen”

De regering-Diependaele heeft grote ambities met de kinderopvang. De komende jaren moeten er 10.000 nieuwe plaatsen bijkomen om alle kinderen in Vlaanderen een plaats in de opvang te bieden. Volgens de sector is dat niet mogelijk zolang de politiek het personeelstekort niet opgelost krijgt. "Ik zie in het regeerakkoord weinig concreet dat de grote ambities ondersteunt."

Lees meer »

Wijnendalestraat in Beveren zit in een nieuw jasje: “Voortaan een veilige verbinding voor fietsers in een groen kader”

De Wijnendalestraat zit volledig in het nieuw. De belangrijke invalsweg naar de Roeselaarse deelgemeente Beveren kreeg nieuwe fietspaden en is inmiddels een pak groener. In het bijzijn van een grote groep bewoners werd de straat woensdagavond officieel heropend.
The post Wijnendalestraat in Beveren zit in een nieuw jasje: “Voortaan een veilige verbinding voor fietsers in een groen kader” appeared

Lees meer »

Japanse luchthaven schrapt alle vluchten nadat bom uit Tweede Wereldoorlog die onder het tarmac begraven ligt plots ontploft

Geallieerden dropten tijdens de Tweede Wereldoorlog bommen op een militaire luchthaven in het Japanse Miyazaki, waar onder meer kamikazevluchten opstegen om zelfmoordmissies uit te voeren. Een van de bommen ontplofte niet en lag zo’n tachtig jaar begraven bij de Miyazaki Airport, die nu dienstdoet als burgerluchthaven. Tot de bom woensdag plots explodeerde en een grote krater achterliet in het tarmac.

Lees meer »