LIVE FRANKFURT-BAYERN. 0-1! Kompany brengt meteen dominant voetbal en ziet Min-jae scoren

Vincent Kompany slikte met Bayern deze week zijn eerste nederlaag. Wint hij wel van Eintracht Frankfurt in de Bundesliga? 

Meer krantenkoppen in België

Met Café Croissant komt er dankzij Brunchbar een pop-up croissanterie in Kortrijk: “Ik ben een hypehopper”

Joline Soete (35), foodblogger en zaakvoerder van de succesvolle Brunchbar, lanceert opnieuw een uniek concept in onze stad. Sandwicherie Kortrijk aan de Steenpoort moet noodgedwongen eventjes sluiten, maar tot zaakvoerder Guy Deswarte helemaal hersteld is, zal in dat pand de pop-up croissanterie Café Croissant plaatsvinden. “Het concept is heel eenvoudig: takeaway croissantjes (en koffietjes) in allerlei verschillende smaken en kleuren.”<br

Lees meer »

Een statement: Anderlecht-spelers lopen supportersgroep Mauves Army voorbij na zege, medefans fluiten harde kern uit na protestactie

De Mauves Army – de Anderlecht-supportersgroep achter het doel – had aangekondigd het stadion pas na de twaalfde minuut van de Clasico te betreden. Dat deden ze ook, maar wel onder luid boegeroep. De andere fans waren het duidelijk niet eens met de actie én met de wanpraktijken van tegen Real Sociedad afgelopen donderdag. “Shame on you”, zo klonk onder

Lees meer »

Schutters van Boezinge winnen Schaal De Spot

In Lo vond op de terreinen van schuttersgilde Willem Tell de finale plaats van de schutterscompetitie Schaal De Spot, een organisatie van het schuttersverbond Veurne Ambacht.
The post Schutters van Boezinge winnen Schaal De Spot appeared first on KW.be.

Lees meer »

André en Jeanine zijn 65 jaar getrouwd

André D’Haene (89) en Jeanine Provost (90) vierden hun briljanten huwelijksjubileum. Jeanine, geboren in Nieuwpoort op 24 september 1934, en André, geboren in Ieper op 18 september 1935, ontmoetten elkaar in Sint-Idesbald. 65 jaar geleden, op 19 september 1959, gaven ze elkaar het jawoord in Nieuwpoort. Samen bouwden zij een leven op vol mooie herinneringen:
The post André en

Lees meer »

Cornelis viert honderdste verjaardag in Brugge

In de Residentie Ten Eeckhoute op de Garenmarkt in Brugge werd zaterdag de 100ste verjaardag gevierd van Cornelis Labeur. Hij werd op 28 september 1924 geboren in Sint-Agatha Berchem. Hij is van Nederlandse afkomst. Zijn hele familie Labeur woont in de provincies Zeeland en Noord-Brabant.
The post Cornelis viert honderdste verjaardag in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anderlecht zonder zieke Dendoncker aangekomen in Spanje voor Europees duel tegen Real Sociedad

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het donderdag om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

Elisabeth Lucie Baeten leert steeds beter omgaan met bekendheid: “Het is allemaal per ongeluk en toevallig gegaan”

Ze heeft een prioriteitscontract bij VRT, maar zegt ja op alles wat haar interessant lijkt. En zo zit Elisabeth Lucie Baeten (33), de rijzende ster in medialand, nu in het speurderspanel van ‘The Masked Singer’. “Tof is dat”, zegt ze lachend. “Ik word weleens de pax media in persoon genoemd.” De drukte die bij dat nieuwe leven komt kijken, wordt

Lees meer »

Enige Belg mee voorin moet afhaken, Evenepoel en Pogacar houden zich (voorlopig?) koest – Zorgt regen straks voor gevaarlijke finale?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Rolstoelgebruiker Jordan (25) rijdt uur in het donker nadat buschauffeur hem in de kou laat staan: “Ze doen vaak alsof ze me niet zien”

Rolstoelgebruiker Jordan Decremer uit Sint-Gillis-Waas trekt aan de alarmbel, na vruchteloze pogingen om de bus te nemen. In minder dan een week tijd lieten twee buschauffeurs van De Lijn het na om de 25-jarige man mee te nemen. “Ik moest een uur met mijn elektrische rolstoel rijden om op mijn afspraak te geraken”, reageert Jordan.

Lees meer »

LIVE RONDE VAN EMILIA. Pogacar en co aangekomen voor nieuwe clash met Evenepoel, wiens gouden fiets al staat te blinken

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Twee jongeren voorgeleid voor jeugdrechter na diefstal met geweld in Deerlijk

Op zondag 29 september werden twee jongeren slachtoffer van een diefstal met geweld in de Schoolstraat in Deerlijk. Ze werden benaderd door vijf jongeren tussen de 16 en 17 jaar uit Harelbeke, Deerlijk en Zwevegem, die met geweld twee heuptasjes, een portefeuille en wat kleingeld wisten te stelen.
The post Twee jongeren voorgeleid voor jeugdrechter na diefstal met geweld

Lees meer »

Hubert geeft aan trainer Anderlecht te willen blijven: “Ik heb wel het gevoel dat deze job iets voor mij is”

Spannend werd de klassieker tussen Anderlecht-Standard nooit. Een duidelijke 3-0-zege voor paars-wit. En zo scoort David Hubert alweer punten. “Het is niet aan mij om een beslissing te nemen. Maar de band tussen spelers en coach is zeker aanwezig”, zegt Colin Coosemans. Ook Hubert zelf geeft aan zeker en vast niet rouwig te zijn om het definitief over te nemen.

Lees meer »