Laporte slaagt zijn slag in “graveleditie” van Parijs-Tours, Philipsen eindigt als derde

Christophe Laporte heeft Parijs-Tours op zijn naam geschreven. De 31-jarige Fransman haalde het na 213,8 km in een sprint van de Tsjech Mathias Vacek. Jasper Philipsen werd uiteindelijk nog derde. 

Meer krantenkoppen in België

Toch nog erfbelasting op 270 miljoen aan schenkingen in 2023

Omdat de ‘verdachte periode’ van drie jaar niet verstreken was voor het overlijden van de schenker, moet bij 4.000 van de 66.000 nalatenschappen in 2023 toch nog erfbelasting betaald worden op 270 miljoen euro aan niet-geregistreerde schenkingen. Dat schrijft De Tijd donderdag op basis van cijfers van de Vlaamse belastingdienst Vlabel.

Lees meer »

Verkoop van Sinutab maal zes (!) na aankondiging voorschriftplicht en oproep van Testaankoop om medicijn te verbieden

De dagverkoop van Sinutab is gestegen met een factor zes. Dat meldt farmagroothandel Febelco. Het populaire verkoudheidsmedicijn op basis van pseudo-efedrine wordt vanaf 1 november enkel nog op voorschrift verkocht. Testaankoop wil verder gaan: de organisatie vraagt een verbod op het medicijn wegens zeldzame, maar wel ernstige mogelijke bijwerkingen.

Lees meer »

Domper voor Anderlecht: zieke Dendoncker niet mee naar Spanje voor Europees duel tegen Sociedad

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het donderdag om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

Lichaam Laura Trappeniers vijf maanden na gruwelmoord in Tenerife vrijgegeven, maar waarom dat zo lang duurde, is onduidelijk

“Laura verdient een waardig afscheid na de gruwel die haar is aangedaan.” Dat zeggen haar vrienden nu het lichaam van Laura Trappeniers (66) vijf maanden na haar dood is vrijgegeven. De Vlaamse vrouw werd in april vermoord gevonden in de zee, enkele dagen nadat ze plots verdween in Tenerife samen met haar echtgenoot Marc Olbrechts (71). In het onderzoek zelf

Lees meer »