KIJK. Vals zingt hij niet, maar Ruben Van Gucht zal niet snel opduiken in ‘The Masked Singer’

Ruben Van Gucht moet je niet uitdagen. De presentator van ‘Weekwatchers’ op aarzelt geen seconde als hij gevraagd wordt om live mee te zingen op de radio, iets wat hij nog nooit gedaan had. “Voor de show doen we alles”, reageert Van Gucht. 

Meer krantenkoppen in België

Keukenbrand opgemerkt door buur terwijl bewoner thuis is: “Rookmelders zijn echt belangrijk”

De brandweer van Torhout lanceert een vernieuwde oproep om rookmelders in huizen te hangen. Dat nadat in een woning ’s middags een keukenbrand ontstond, terwijl de bewoner thuis was, maar de brand zelf niet opmerkte. “Rookmelders kunnen in elke situatie, en zeker in deze, een verschil maken”, zegt brandweerluitenant Alain Crombez.
The post Keukenbrand opgemerkt door buur terwijl bewoner

Lees meer »

Zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien op zuidelijk halfrond

Op het zuidelijk halfrond was woensdag een zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien. De eclips wordt ook wel ‘ring van vuur’ genoemd door zijn rode kleur. Bij een ringvormige zonsverduistering bedekt de maan de zon op de buitenste ring na omdat de maan op dat moment te ver van de aarde staat om de zon volledig te bedekken.

Lees meer »

An Swartenbroekx geniet van mini-’De Kampioenen’-reünie tijdens boekvoorstelling: “VRT, ik heb een nieuw voorstel”

‘F.C. De Kampioenen’-actrice An Swartenbroekx (55) is voor heel even terug in België. Tegenwoordig is ze dolgelukkig op haar berg in Spanje, maar om haar nieuwste kinderboek ‘Duupje 4′ voor te stellen, ruilde ze met plezier de Spaanse zon in voor onze Belgische regenwolken. In een gezellige boekenwinkel in Mechelen was het alvast over de koppen lopen om een gesigneerd

Lees meer »

Joyce van café Mandeldaele blaast Emelgem Kermis nieuw leven in: “Foorkramen op het plein voor de kerk”

Op 11, 12 en 13 oktober is er kermis in Emelgem. En dat dankzij Joyce Naeyaert van café Mandeldaele die de oude traditie nieuw leven in blies. “Het is ook het verkiezingsweekend, we verwachten veel volk.”
The post Joyce van café Mandeldaele blaast Emelgem Kermis nieuw leven in: “Foorkramen op het plein voor de kerk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zes verdachten opgepakt na moord op Khaled (31) in Anderlecht: “Vermoedelijk verkeerde slachtoffer getroffen”

In verband met de schietpartij op 14 september 2023 in de Wayezstraat in Anderlecht, waarbij de 31-jarige Khaled om het leven kwam, werden deze week in totaal zes verdachten gearresteerd. Twee van hen werden in België opgepakt, terwijl vier anderen in Frankrijk werden gearresteerd. Dit heeft het parket bevestigd, die stelt dat de daders vermoedelijk het verkeerde slachtoffer doodschoten.

Lees meer »

Kiezen deze 4 politici voor zwarte piet of roetpiet? Wat vinden ze van GAS-boetes? En hangen ze de regenboogvlag uit? Dit was ‘Eerste keus’

Moeten we vasthouden aan zwarte piet of gaan we beter voor roetpiet? En moeten steden en gemeentes een regenboogvlag uithangen in de strijd tegen homohaat en trans haat? Filip Brusselmans (Vlaams Belang), Hafsa El-Bazioui (Groen), Laure Uwase (CD&V) en Bart Somers (Open VLD / Voor Mechelen) buigen zich over deze en andere vragen in de tweede aflevering van "Eerste keus".

Lees meer »

’t Jonkerschooltje pronkt met groene speelplaats: “Waardevolle aanwinst”

‘t Jonkertuintje, de nieuwe groene speelplaats van ’t Jonkerschooltje in Jonkershove, is officieel geopend. Deze groene tuin, een initiatief van de gemeente Houthulst, biedt een natuurrijke speelplek aan de 55 leerlingen van de school.
The post ’t Jonkerschooltje pronkt met groene speelplaats: “Waardevolle aanwinst” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na Irans tegenaanval: opent Israël nog een front?

Nu Israël met herwonnen vertrouwen het offensief heeft aangevat in het Midden-Oosten, slaat Iran terug. Dat is een risicovolle zet. “Iran aanvallen staat al twintig jaar op de wenslijst van Netanyahu. Het is misschien te verleidelijk om het nu niet te doen.”

Lees meer »

Stadshostesses hebben een nieuwe outfit

Het was alweer een tijdje geleden dat de stadshostesses een nieuwe outfit hadden gekregen en daar werd zopas iets aan gedaan.
The post Stadshostesses hebben een nieuwe outfit appeared first on KW.be.

Lees meer »