Dodi Lukebakio ontpopt zich tot derbyheld: Rode Duivel loodst Sevilla met penaltygoal voorbij rivaal Betis

Sevilla FC is de ploeg van ‘t stad. Het won de derby van aartsrivaal Betis met het kleinste verschil, dankzij een goal van Dodi Lukebakio. Onze landgenoot trof vlak na de pauze raak vanop de stip. 

Meer krantenkoppen in België

Jouw vraag over Brussel: wat is het meest bijzondere studentenhuis van Brussel?

In 1968 braken in heel Europa hevige studentenprotesten uit, ook in België. Studenten kwamen in opstand tegen de autoriteiten en werden zich bewust van hun politieke en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Onder dat gesternte moest de Université Catholique de Louvain (UCL) in Sint-Lambrechts-Woluwe een nieuwe campus voor de Geneeskundefaculteit bouwen. De studenten verwierpen meteen de eerste bouwplannen en eisten een nieuwe architect

Lees meer »

Jürgend en Veerle zijn trotse Wereldouders: “Ik droom van een sneeuwdag”

Jürgend Delbarge en zijn echtgenote Veerle Devlies wonen in de Maagdhoek, een stukje rust in de natuur met prachtige vergezichten, in Esen. Daar wonen ze momenteel niet alleen, want het koppel is Wereldouder van Chi Lok Cheung (17), een student uit Hong Kong.
The post Jürgend en Veerle zijn trotse Wereldouders: “Ik droom van een sneeuwdag” appeared first on

Lees meer »

Zoute Grand Prix sluit veiling af met 22 miljoen euro: “Niemand merkte dat de toekomst aan een zijden draadje gehangen heeft”

De jubileumeditie van de Zoute Grand Prix in Knokke-Heist – de eerste met Marc Coucke en nieuwe CEO Koen Van Hout achter het stuur – bleek een schot in de roos. Enkele maanden geleden dreigde nog het einde voor het prestigieuze auto-evenement, de voorbij vier dagen klaarde de hemel letterlijk en figuurlijk op. “We zijn geëindigd met de meest succesvolle

Lees meer »

Vooruit Kortrijk wil komende 12 jaar maar liefst 108 miljoen euro investeren in zorg

Om de vergrijzing en forse groei van de stad de baas te kunnen, stelt Vooruit Kortrijk een ZorgInvesteringsPlan voor. Concreet zou er tegen 2036 108 miljoen euro geïnvesteerd worden in onder andere de renovatie van verschillende woonzorgcentra en het uitbreiden van het aanbod van Zorg Kortrijk. “We maken er ons niet vanaf met vage beloftes maar werkten een onderbouwd, concreet

Lees meer »

Expo Stefaan (in) Beel(d) toont beste foto’s van 42 jaar Roeselare

Voor een keer staat onze huisfotograaf Stefaan Beel zelf in the picture. Tot begin volgend jaar zijn er grote canvasfoto’s van hem te zien op diverse plaatsen in de stad. “Ik selecteerde zeven spraakmakende beelden over Roeselare uit mijn 42 jaar oude archief.”
The post Expo Stefaan (in) Beel(d) toont beste foto’s van 42 jaar Roeselare appeared first on

Lees meer »

Alarm in station Hamburg over dodelijk marburgvirus

In het station van Hamburg, in het noorden van Duitsland, is woensdag alarm geslagen nadat een echtpaar griepachtige verschijnselen vertoonde. Er wordt gevreesd voor het marburgvirus, maar een bevestiging is er nog niet, zo bericht de krant Hamburger Abendblattes.

Lees meer »

Zelfs enkelband houdt onverbeterlijke dief uit Beernem niet tegen: achttien maanden effectieve celstraf

Ondanks elektronisch toezicht ging Björn K. tot vier keer toe met materiaal aan de haal bij bedrijven in Beernem. Dat levert hem achttien maanden effectieve celstraf op. Bij een van de feiten werd hij vergezeld door zijn vriendin.
The post Zelfs enkelband houdt onverbeterlijke dief uit Beernem niet tegen: achttien maanden effectieve celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »