Deelnemer Zoute Grand Prix wordt onwel en sterft: “Hulp kon niet meer baten”

Zondagochtend is een deelnemer van de GT Tour tijdens de Zoute Grand Prix onwel geworden en gestorven. “Toegesnelde hulp kon niet meer baten”, klinkt het bij de organisatie.

 

Meer krantenkoppen in België

Israël verklaart VN-topman Antonio Guterres “persona non grata” – Ministerraad bespreekt deze namiddag situatie van Belgen in Libanon

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran gisteravond 200 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen van deze ochtend. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog

Lees meer »

Florida zet zich schrap voor nieuwe orkaan

Terwijl Helena al meer dan 200 doden heeft gemaakt en voor gigantisch veel schade zorgde, komt tropische storm Milton wellicht woensdag aan land in West-Florida. Gouverneur Ron DeSantis heeft de noodtoestand al uitgeroepen.

Lees meer »

Wansmakelijke gezangen van Atlético-fans lokten reactie uit bij Courtois, die daarop bekogeld werd in beladen derby

Een tumultueuze Madrileense derby is op een gelijkspel geëindigd. Thibaut Courtois eiste een hoofdrol op: na de openingsgoal van Real reageerde hij richting de Atlético-fans, die ervoor “Courtois sterf” hadden gezongen. De keeper werd nadien bekogeld met projectielen, waarop de match een tijdje werd stilgelegd. Volgens Real-coach Carlo Ancelotti liep z’n keeper ook een spierblessure over tijdens de match.

Lees meer »

Real Madrid knoopt opnieuw aan met een zege: Villarreal gaat strijdend ten onder in Bernabéu, pijnlijke blessure Carvajal schrikt slotfase op

De Champions League-nederlaag tegen Lille is doorgespoeld. In eigen huis had Real Madrid de nodige moeite met Villarreal, maar doelpunten van Frederico Valverde en Vinicius Junior volstonden om de drie punten thuis te houden. Het voetbal was weliswaar allesbehalve wervelend. Dani Carvajal werd in het absolute slot weggedragen met een ogenschijnlijk zware blessure.

Lees meer »

Ze slaan tegelijk toe in Gaza, Libanon en Jemen: is de slagkracht van het Israëlische leger echt eindeloos?

Het Israëlische leger voerde gisteren raketaanvallen uit op havens en elektriciteitscentrales in Jemen. Tegelijk bombardeert het Gaza en Beiroet en zou het een grondoffensief in Libanon voorbereiden. De armslag van de Israeli Defence Force (IDF) lijkt eindeloos. Maar is dat wel zo? Hoe sterk is het Israëlische leger echt? Expert krijgskunde Roger Housen: “Eén land maakt dit allemaal mogelijk.”

Lees meer »

Voorzitter Bart De Wever “pushte” Zuhal Demir (N-VA) om minister te worden: “Voelde altijd haar twijfel over burgemeesterschap”

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft partijgenote Zuhal Demir "enorm gepusht om minister te worden". Dat zegt hij in De Zevende Dag. Dat aandringen kan volgens hem mee verklaren waarom Demir aankondigde dat ze uit de Vlaamse regering stapt als ze burgemeester van Genk kan worden. Vlaams minister-president Matthias Diependaele (N-VA) maakt zich weinig zorgen na de uitspraak van Demir. "Ze

Lees meer »

Ons Groot Lijsttrekkersdebat in Brugge (5): “Verkeersveiligheid blijft hét grootste probleem”

Er zijn nog vijf zwarte verkeerspunten in het verkeer, zwaar druggebruik bij jongeren neemt toe, daklozen zullen een plaatsverbod krijgen en scholen voeren de schoolvervoersplannen niet uit. Dat leerden we uit het debat over veiligheid met de zeven lijsttrekkers.
The post Ons Groot Lijsttrekkersdebat in Brugge (5): “Verkeersveiligheid blijft hét grootste probleem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien op zuidelijk halfrond

Op het zuidelijk halfrond was woensdag een zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien. De eclips wordt ook wel ‘ring van vuur’ genoemd door zijn rode kleur. Bij een ringvormige zonsverduistering bedekt de maan de zon op de buitenste ring na omdat de maan op dat moment te ver van de aarde staat om de zon volledig te bedekken.

Lees meer »