Beer doodt man tijdens paddenstoelen plukken in Slovakije

Een bruine beer heeft in Slovakije een 55-jarige man aangevallen en dodelijk verwond. De man was met iemand anders paddenstoelen aan het plukken in een dorpje in het Tatragebergte, zegt een politiewoordvoerder zaterdag, geciteerd op de website van de Slovaakse krant ‘Sme’. 

Meer krantenkoppen in België

Alarm in station Hamburg over dodelijk marburgvirus

In het station van Hamburg, in het noorden van Duitsland, is woensdag alarm geslagen nadat een echtpaar griepachtige verschijnselen vertoonde. Er wordt gevreesd voor het marburgvirus, maar een bevestiging is er nog niet, zo bericht de krant Hamburger Abendblattes.

Lees meer »

Waterfac­tuur 40 euro duurder en duurdere dienstenche­ques: hier gaat de Vlaamse regering geld halen en zo zal jij dat voelen

Nu het Vlaamse regeerakkoord bekend is, weten we ook waar de nieuwe regeringsploeg de volgende vijf jaar het geld gaat halen. Zo worden dienstencheques duurder, al vloeit één euro telkens naar de werknemer. En wanneer woningen worden aangekocht door vastgoedhandelaars, betalen zij daar binnenkort meer registratierechten op. Zo ziet het besparingsplan er concreet uit, goed voor 3 miljard euro. En

Lees meer »

Isabelle (44) publiceert eerste prentenboek: “Ik vind rust in het schrijven”

Isabelle D’hont uit Sint-Eloois-Winkel brengt haar eerste prentenboek op de markt. ‘Ravi en de rode panda’ is verkrijgbaar in tal van boekhandels. “De rode panda, een bedreigde diersoort, staat centraal in mijn boek”, aldus Isabelle.
The post Isabelle (44) publiceert eerste prentenboek: “Ik vind rust in het schrijven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paul (64) bekocht stomme val met fiets bijna met z’n leven: “999 van de 1.000 keer gaat zoiets goed, maar bij mij niet”

Het aandeel fietsers bij mensen die ernstig gewond raken in het verkeer stijgt jaar na jaar volgens een analyse van verkeersinstituut Vias. Hoe een domme val met de fiets van de ene op de andere seconde je leven helemaal kan veranderen, daar kan Paul Willems (64) wel over getuigen. “Op woensdag 31 juli trok ik ‘s ochtends in koerskleren de

Lees meer »

België zendt zijn hooligans uit

Belgische hooligans bouwen in Europa snel een kwalijke reputatie op. Aanbevelingen tegen die spiraal van geweld bestaan al jarenlang, maar niemand neemt de moeite ze radicaal en zonder voorbehoud door te voeren

Lees meer »

Enige Belg mee voorin moet afhaken, Evenepoel en Pogacar houden zich (voorlopig?) koest – Zorgt regen straks voor gevaarlijke finale?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Dion De Neve is bij KV Kortrijk een belangrijke speler geworden: “Ik probeer nog meer lef in het voetbalspel te brengen”

Hoe belangrijk Dion De Neve (23) voor KV Kortrijk is geworden, blijkt ook wanneer hij er niet bij is, zoals vorige zondag tegen Union wegens een voetblessure die hij op training opliep. “Ik ben”, zegt hij, “mentaal sterker geworden.” Een gesprek over zijn progressie.
The post Dion De Neve is bij KV Kortrijk een belangrijke speler geworden: “Ik probeer

Lees meer »

Marie-Madeleine en André delen al 65 jaar lief en leed: “Hoe we dat gedaan hebben? Gezond leven en eten!”

Feest, ballonnen en live muziek in het woonzorgcentrum De Zilverberg voor de viering van het briljanten huwelijk van Marie-Madeleine Soenen (88) en André Stragier (95) in Roeselare. Schepenen Bart Wenes en Stefaan Van Coillie waren namens de Motena en de stad aanwezig om het briljanten koppel van harte te feliciteren.
The post Marie-Madeleine en André delen al 65 jaar

Lees meer »

Zoo Antwerpen neemt afscheid van icoon: nijlpaard Hermien (43) is ingeslapen

Droevig nieuws uit de Antwerpse zoo. Nijlpaard Hermien is vandaag ingeslapen in het bijzijn van haar dierenverzorgers. Het dier was hoogbejaard en sukkelde al enkele jaren met haar gezondheid. Ze werd 43 jaar oud. Haar stoffelijke resten worden onderzocht. “Zo blijft ze na haar dood een verschil maken voor haar soortgenoten”, schrijft de zoo in een bericht.

Lees meer »

Ze slaan tegelijk toe in Gaza, Libanon en Jemen: is de slagkracht van het Israëlische leger echt eindeloos?

Het Israëlische leger voerde gisteren raketaanvallen uit op havens en elektriciteitscentrales in Jemen. Tegelijk bombardeert het Gaza en Beiroet en zou het een grondoffensief in Libanon voorbereiden. De armslag van de Israeli Defence Force (IDF) lijkt eindeloos. Maar is dat wel zo? Hoe sterk is het Israëlische leger echt? Expert krijgskunde Roger Housen: “Eén land maakt dit allemaal mogelijk.”

Lees meer »