Beer doodt man die paddenstoelen plukt in Slovakije

In Slovakije is een man van 55 overleden nadat hij door een beer was aangevallen. Het slachtoffer was op het moment van de aanval paddenstoelen aan het plukken in een bos, samen met een andere persoon. Eerder dit jaar raakten in het land al verschillende mensen gewond na aanvallen door bruine beren. 

Meer krantenkoppen in België

Martin uit Kinrooi ziet zonnepanelen 2.500 keer uitvallen op 3 maanden tijd, maar aantal klachten bij Fluvius daalt

2.613 meldingen over uitvallende zonnepanelen kreeg netbeheerder Fluvius het voorbije zomerseizoen binnen. Dat is bijna de helft minder van vorig jaar: toen waren er nog meer dan 5.000 klachten. Met het groeiende aantal panelen gingen de cijfers steil de hoogte in. Dat lijkt nu gekeerd. Want Fluvius versterkt zijn netten sneller, waardoor het de toevloed aan zonnestroom beter aankan en

Lees meer »

KIJK – Autoveiling Zoute Grand Prix pakt uit met bijzondere bolides: “Mikken op 20 miljoen euro”

Van donderdag 3 tot en met zondag 6 oktober vindt in Knokke-Heist de vijftiende editie van de Zoute Grand Prix plaats. De kapitaalkrachtige kustgemeente wordt omgetoverd tot het walhalla van klassieke en hedendaagse auto’s. Op de laatste dag gaan zeventig unieke wagens onder de hamer. Veilinghuis Bonhams stelt de toppers nu al eens voor.
The post KIJK – Autoveiling

Lees meer »

Kunst in kerken van Jabbeke tijdens ‘Jabart’

Tijdens het weekend van vrijdag 4 tot zondag 6 oktober staat de vijfde editie van de jaarlijkse kunstexpo ‘Jabart’ op de kalender. De kerken van deelgemeenten Jabbeke, Varsenare, Snellegem, Zerkegem en Stalhille worden het hele weekend omgetoverd tot heuse expositieruimtes.
The post Kunst in kerken van Jabbeke tijdens ‘Jabart’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oud Gemeentehuis in Rumbeke volledig gerestaureerd

In het najaar 2023 startten de restauratiewerken aan het Oud Gemeentehuis op het Kerkplein. De voormalige notariswoning en ook bepaalde binnenelementen zijn beschermd en dus belangrijk om te vrijwaren. Een grondige restauratie van het hoofdgebouw drong zich op. Als onroerend erfgoedstad is Stad Roeselare trots het Oud Gemeentehuis weer in zijn oorspronkelijke staat te herstellen.
The post Oud Gemeentehuis

Lees meer »

Lethysia Holvoet is eerste Winkelnaris Universalis

De 29-jarige Lethysia Holvoet werd op zaterdagavond 28 september de eerste Winkelnaris Universalis. Lethysia won de wedstrijd die georganiseerd werd door CultuurWinkel.
The post Lethysia Holvoet is eerste Winkelnaris Universalis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werner Rotsaert (71) presenteert documentaire ‘Oostende in vorige eeuw’

Oostendenaar Werner Rotsaert (71) heeft na zijn succesvolle basketcarrière als speler en coach in binnen- en buitenland een heuse filmotheek bijeen gemonteerd van documentaire prenten met Oostende als thema. Ook nu weer speelt Oostende de hoofdrol met een resem stadsgenoten als belangrijkste figuranten.
The post Werner Rotsaert (71) presenteert documentaire ‘Oostende in vorige eeuw’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook Koksijde-Dorp heeft nu een omnisportkooi

Koksijde-Dorp heeft er een nieuwe sportieve troef bij. Na de omnisportkooi aan sportpark Hazebeek in Oostduinkerke is er nu ook een multifunctionele sportkooi in Koksijde-Dorp, tegenover het speelplein bij het zwem- en recreatiebad Hoge Blekker.
The post Ook Koksijde-Dorp heeft nu een omnisportkooi appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mathieu Terryn openhartig over moeilijke periode in zijn nieuwe song: “Meest eerlijke nummer dat ik ooit schreef”

Bazart is terug van (even) weggeweest met de single ‘Over de rand’. In februari verdween frontman Mathieu Terryn (30) plots uit de schijnwerpers. In het nieuwe nummer zingt hij nu eerlijk over de moeilijke maanden die hij heeft doorgemaakt. “Ik had geen oog meer voor waarden, voor dingen die ertoe doen”, klinkt het opvallende eerlijk in de songtekst.

Lees meer »

Keniaanse maaltijd steunt Children of Hope

Ongeveer 140 aanwezigen namen op zondag 29 september deel aan een Keniaanse maaltijd. Dit culinaire gebeuren vond plaats in ’t Kasteeltje. Het gezelschap genoot van een aperitiefhapje, een Keniaans buffet en dessert. De opbrengst vloeit naar de vzw Save the Children of Hope. Deze vereniging zag vijftien jaar geleden het levenslicht in Zandvoorde. Een Keniaanse
The post Keniaanse maaltijd

Lees meer »

Spaanse koning Juan Carlos in val gelokt door zijn voornaamste minnares: “Ze kreeg duizenden euro’s dankzij die foto’s”

De voormalige Spaanse vorst Juan Carlos (86) heeft volgens de lokale media meer dan honderd minnaressen gehad, maar daarvan was nog nooit één enkele foto als bewijs. Tot nu. De zoon van zijn voornaamste minnares Bárbara Rey (74) bezorgt hem een serieuze kater. Hij vertelt in een interview met ‘Privé’ hoe de monarch in de val werd gelokt met belastende

Lees meer »