Bart Tommelein legt klacht neer nadat onbekenden valse stickers van ‘Trots op Oostende’ op monumenten plakken

Bij de politie werd een klacht ingediend rond het onrechtmatig gebruik van het logo van ‘Trots op Oostende’. Aanleiding zijn de valse stickers die op een aantal monumenten werden geplakt afgelopen weekend.

Op een aantal plaatsen in Oostende zijn valse stickers van de kartellijst Trots opgedoken. Het gaat onder meer om de muur aan de Japanse tuin, de Koninklijke Gaanderijen, de Nieuwe Gaanderijen en aan de Wellingtonrenbaan.

Het gaat daarbij om het logo van de partij afgedrukt op papier en met lijm aangebracht. Het is duidelijk dat het niet gaat om een actie van de kartellijst. In het heetst van de kiesstrijd wordt de kartellijst van Open VLD, Groen en CD&V geviseerd op één van de belangrijkste thema’s in deze kiesstrijd: het thermendossier en bij uitbreiding enkele monumenten.

“Om ons te beschadigen”

Lijsttrekker Bart Tommelein : “De stickers zijn niet van ons. Men drukte ze zonder ons medeweten en plakte ze op monumenten om ons te beschadigen.”

Tommelein legt klacht neer tegen onbekenden : “Het is niemand van ons. Dit is het zoveelste manoeuvre om ons te beschadigen. Ik geef door aan de reinigingsdienst om ze te verwijderen van de monumenten op het openbaar domein. De politie komt voor een verhoor. Ik vind dat het niveau van campagne voeren onder het aanvaardbare is.”

(efo)

The post Bart Tommelein legt klacht neer nadat onbekenden valse stickers van ‘Trots op Oostende’ op monumenten plakken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘De mannen van Netlog’, 10 jaar na hun grootste succes: “Op sommige momenten had ik geen cash geld meer. Elke euro zat in een bedrijf”

“De leukste jaren hebben we in Aalst beleefd.” Waren ‘de mannen van Netlog’ niet naar Gent verhuisd, dan was die andere Oost-Vlaamse stad misschien het technologiewalhalla geworden. Of overdrijven we? Hoe dan ook: 25 jaar na het prille begin van Europa’s grootste sociale netwerk – en later datingapp – leiden Lorenz Bogaert (48) en Nicolas Van Eenaeme (41) jonge bedrijven

Lees meer »

Studentenfonds LISA viert tiende verjaardag

Studentenfonds LISA vierde haar tiende verjaardag in de gebouwen van Barco. Het fonds dat kanszoekende studenten wil ondersteunen tijdens hun studies, kan intussen indrukwekkende cijfers voorleggen.
The post Studentenfonds LISA viert tiende verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tallon Dekeyser (12) uit Ruiselede is Belgisch kampioen motorcross: “Hij rijdt beter met de motor dan met de fiets”

Hij is al jaren een beloftevolle motorcrosser en ook dit jaar maakt hij het helemaal waar: Tallon Dekeyser (12) werd in het Vlaams-Brabantse Pamel Belgisch kampioen bij de Nieuwelingen ’85.
The post Tallon Dekeyser (12) uit Ruiselede is Belgisch kampioen motorcross: “Hij rijdt beter met de motor dan met de fiets” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Extra middelen om drugstrafiek in haven van Zeebrugge tegen te houden

Federaal minister van financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft een budget vrijgemaakt om 50 extra medewerkers aan te werven in de haven van Zeebrugge. Daarnaast komen tegen eind 2023 de twee mobiele cargoscanners toe. Die maatregelen moeten er mee voor zorgen dat er het drugsverkeer in de haven zoveel mogelijk kan worden vermeden. En dat is nodig: in de eerste

Lees meer »