Bart De Wever (N-VA): “Het is allesbehalve zeker dat de formule met mij als premier er komt”

Bart De Wever (N-VA) is naast kandidaat om zichzelf op te volgen als Antwerps burgemeester ook nog altijd formateur en dus kandidaat-premier. Maar die laatste ambitie moet even de koelkast in.

 

Meer krantenkoppen in België

“Scenario van een gangsterfilm”: internering bevolen voor twintiger na brutale overval met alarmpistool op tieners in De Haan

De Brugse strafrechtbank heeft de internering bevolen van een Nederlander die betrokken was bij een gewapende overval op twee minderjarigen in De Haan. De tieners werden bedreigd met een alarmpistool.
The post “Scenario van een gangsterfilm”: internering bevolen voor twintiger na brutale overval met alarmpistool op tieners in De Haan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom Iraanse tegenaanval een risicovolle zet is

Al staan ze vooral toe te kijken, met de steun van de Verenigde Staten heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de wind mee. Hij ziet een kans om “de machtsbalans in de regio” te veranderen. Dat het regime in Iran reageerde met een raketaanval op Israël, houdt risico’s in.

Lees meer »

Kevin De Bruyne zal ook in november niet aansluiten bij de Rode Duivels: “Om voor zijn lichaam te kunnen zorgen”

Zoals al geweten was: door een blessure géén Kevin De Bruyne (33) bij de selectie van de Rode Duivels voor het komende Nations League-tweeluik. Maar ook in november zal de aanvoerder er al zeker niet bij zijn, ongeacht zijn fitheid. Dat kwam hij overeen met bondscoach Domenico Tedesco. “Maar wanneer het écht telt – het WK en de kwalificaties -,

Lees meer »

Waarom Sportpaleis-baas wil raken aan naam van zo’n iconische zaal: “We willen de kosten van de renovatie niet doorrekenen aan onze klanten”

Het Sportpaleis draagt vanaf september volgend jaar een nieuwe naam. De deal die daarvoor gesloten werd met het bedrijf AFAS Software recupereert deels de kosten die horen bij een flinke renovatie. “Mede aangestuurd door de Oosterweelwerken zal de inkom van ons gebouw tegen 2033 verhuizen naar de achterzijde”, zegt Jan Van Esbroeck, grote baas van het Sportpaleis.

Lees meer »

Voorzitter Bart De Wever “pushte” Zuhal Demir (N-VA) om minister te worden: “Voelde altijd haar twijfel over burgemeesterschap”

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft partijgenote Zuhal Demir "enorm gepusht om minister te worden". Dat zegt hij in De Zevende Dag. Dat aandringen kan volgens hem mee verklaren waarom Demir aankondigde dat ze uit de Vlaamse regering stapt als ze burgemeester van Genk kan worden. Vlaams minister-president Matthias Diependaele (N-VA) maakt zich weinig zorgen na de uitspraak van Demir. "Ze

Lees meer »

Struikgewas vat vuur in nieuw stadspark in Brugge

Vrijdagnamiddag even over 17 uur merkten passanten rook en vuur op langs het jaagpad in het nieuwe Katelijnepark in Brugge. Het park dat langs het jaagpad aan het kanaal Brugge-Gent loopt, is nog maar recent geopend.
The post Struikgewas vat vuur in nieuw stadspark in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »