Acteurs uit bekende Britse comedyserie Allo Allo! signeren flessen picon in Nieuwpoort

The Newport Times, het café van Bert Gunst, verwelkomde op zaterdag 5 oktober 2024 opnieuw de acteurs van de iconische BBC-sitcom Allo Allo! Voor de vijfde keer zijn de sterren van de show te gast in Nieuwpoort om samen met fans de tweede verjaardag van de Picon de Nouvion te vieren, een drankje geïnspireerd door de beroemde cafébaas René Artois uit de serie.

Bert Gunst, de drijvende kracht achter The Newport Times, vertelt over zijn bijzondere band met de acteurs: “Deze relatie is in de loop der jaren gegroeid. Het is fantastisch om de acteurs hier opnieuw te hebben. Ze signeren namelijk ook de flessen picon, wat het een perfect kerstgeschenk maakt.

De populariteit van de sitcom, die in de jaren tachtig veel kijkers aan de buis gekluisterd hield, heeft ook bij Bert Gunst diepe indruk gemaakt. “Als kind keek ik graag mee met mijn vader Frank die een grote fan was. Vooral de Britse humor en de setting in een café tijdens de oorlog spreken mij aan. Het zijn twee thema’s die ook in mijn eigen leven belangrijk zijn.”

Bert runt niet alleen het café, maar heeft ook een grote interesse in oorlogsgeschiedenis. Eerder lanceerde hij al twee biertjes geïnspireerd op lokale helden uit de Eerste Wereldoorlog: Karel Cogge en Hendrik Geeraert.

Promofilmpje

Dit jaar is er iets bijzonders aan de hand: Bert heeft een kort promofilmpje opgenomen met de acteurs. Het thema? De mysterieuze verdwijning van de Fallen Madonna with the Big Boobies, het gestolen kunstwerk dat centraal stond in de serie.

“We laten de acteurs het café binnenkomen op zoek naar het schilderij, terwijl ze controleren of het wel de echte is,” legt Bert uit.

“Het is een leuke knipoog naar de iconische verhaallijn van de serie en dient tegelijkertijd als promotie voor The Newport Times.”

The Fallen Madonna with the Big Boobies was volgens de verhaallijn een gestolen kunstwerk dat de Duitsers graag in handen kregen. Het schilderij zou zogenaamd één van de favoriete schilderijen van Adolf Hitler zijn geweest.

Originele cast

De acteurs die aanwezig zijn, behoren tot de originele cast: Helga Geerhart (gespeeld door Kim Hartman), Herr Otto Flick (gespeeld door Richard Gibson), en Luitenant Hubert Gruber (gespeeld door Guy Siner).

Bert vertelt dat veel acteurs al overleden zijn of zich hebben teruggetrokken, maar deze drie zijn nog steeds actief en geliefd bij fans. “Ze spelen hun rol met veel plezier, hoewel we allemaal weten dat het einde van deze re-enactments dichterbij komt. Toch blijft Allo Allo! leven, vooral nu het in België nog steeds wordt uitgezonden.”

(PG)

The post Acteurs uit bekende Britse comedyserie Allo Allo! signeren flessen picon in Nieuwpoort is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sergio Quisquater beschuldigt VTM van contractbreuk: “Dat bewuste fragment mocht maar één keer uitgezonden worden”

Tegen de wil van Sergio Quisquater (59) in duikt er nog regelmatig een persoonlijk fragment uit een oud VTM-programma op bij de zender. “Ze hebben daar het recht niet voor, dat staat contractueel vast”, legt hij uit. Het gaat om zijn deelname aan het programma ‘Wondere Wereld’ uit 1999, gepresenteerd door Ingeborg Sergeant. “Haar man en manager, Roland Keyaert, overtuigde

Lees meer »

Hubert geeft aan trainer Anderlecht te willen blijven: “Ik heb wel het gevoel dat deze job iets voor mij is”

Spannend werd de klassieker tussen Anderlecht-Standard nooit. Een duidelijke 3-0-zege voor paars-wit. En zo scoort David Hubert alweer punten. “Het is niet aan mij om een beslissing te nemen. Maar de band tussen spelers en coach is zeker aanwezig”, zegt Colin Coosemans. Ook Hubert zelf geeft aan zeker en vast niet rouwig te zijn om het definitief over te nemen.

Lees meer »

270.000 euro Vlaamse subsidies voor bouw nieuwe jeugdlokalen: “Blij met steun van Vlaanderen”

Nog net op de valreep heeft uittredend Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle 1,54 miljoen euro vrijgemaakt voor investeringen in jeugdinfrastructuur. Daarvan gaat 270.000 euro naar het project van de vzw Sperregem Bouwt, die op het domein Sperregem aan de Bruggestraat jeugdlokalen wil bouwen en verbouwen voor KSA ’s Gravenwinkel en KSA Marie Mo. “We zijn enorm blij met deze

Lees meer »

’t Jonkerschooltje pronkt met groene speelplaats: “Waardevolle aanwinst”

‘t Jonkertuintje, de nieuwe groene speelplaats van ’t Jonkerschooltje in Jonkershove, is officieel geopend. Deze groene tuin, een initiatief van de gemeente Houthulst, biedt een natuurrijke speelplek aan de 55 leerlingen van de school.
The post ’t Jonkerschooltje pronkt met groene speelplaats: “Waardevolle aanwinst” appeared first on KW.be.

Lees meer »