Zegereeks van leider Racing Genk gestopt: na 7 overwinningen op rij gaan Limburgers verrassend onderuit in Kortrijk

Na zeven overwinningen op rij is er een einde aan de Genkse zegereeks gekomen. De leider morste in Kortrijk royaal met de kansen en verslikte zich tegen een zeer stug KVK (2-1). 

Meer krantenkoppen in België

Legislatuur met liefst 20 wissels in Oostende

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 41 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Oostende, zetelen er vandaag nog 25 in de gemeenteraad.
The post Legislatuur met liefst 20 wissels

Lees meer »

Man kraakt peperdure fles champagne om rond te spuiten op Oktoberfest, maar “decadent gedrag” krijgt veel kritiek

Niet alleen het bier vloeit rijkelijk op Oktoberfest in München, er worden ook liters wijn en champagne geschonken. Maar niet alle drank wordt opgedronken, blijkt uit bovenstaande video. Daarin kraakt een man een vijftienliterfles Veuve Clicquot van zo’n 5.500 euro om op de aanwezigen van Kufflers Weinzelt (wijntent, red.) te spuiten. De beelden circuleren nu op sociale media, maar het

Lees meer »

Gerepatrieerde Belgen getuigen over evacuatie uit Libanon: “Moeilijke beslissing, maar het wordt er elke dag gevaarlijker” 

De Belgen die gisteren uit Libanon geëvacueerd zijn, vertellen dat de situatie er niet langer houdbaar was. Ze zijn dankbaar om terug in België te zijn, maar denken ook aan hun familie en kennissen die nog in gevaar verkeren. Later vandaag worden er volgens minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) opnieuw een 50-tal landgenoten gerepatrieerd.

Lees meer »

Melissa Depraetere aangeduid als viceminister-president en minister van Wonen en Energie

De 32-jarige Melissa Depraetere uit Stasegem bij Harelbeke is aangeduid als minister van Wonen, Energie, Jeugd, Klimaat en Toerisme in de Vlaamse regering. Dat heeft Vooruit-voorzitter Conner Rousseau bekend gemaakt. Depraetere wordt voor Vooruit ook viceminister-president.
The post Melissa Depraetere aangeduid als viceminister-president en minister van Wonen en Energie appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE RONDE VAN EMILIA. Evenepoel klaar voor nieuwe clash met kersvers wereldkampioen Pogacar

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Blankenberge scoort hoogste activeringscijfer: “Jobkracht 10 zet leefloners massaal aan het werk”

Jobkracht 10 scoort hoge toppen binnen het lokaal activeringspact: Blankenberge blijkt in de regio Brugge een voorbeeldstad op het vlak van activering van leefloongerechtigden. “Werk is de sleutel tot sociale inclusie, én een van de belangrijkste hefbomen om uit armoede te geraken”, meent schepen Annie De Pauw.
The post Blankenberge scoort hoogste activeringscijfer: “Jobkracht 10 zet leefloners massaal aan

Lees meer »

Tiener (18) zit vast in auto die door defect plots meer dan 160 km/u rijdt, maar wordt gered door gewaagd manoeuvre van politieman

Een achttienjarige bestuurder vreesde midden september voor zijn leven toen de SUV waarmee hij reed plots uit zichzelf begon te versnellen. De defecte auto vloog met 160 km/u voorbij een politieman, die snel de achtervolging inzette. “Ik kon hem amper bijhouden”, klinkt het. “Hij bleef maar versnellen, maar de weg liep dood.” Dus moest de agent snel ingrijpen om het

Lees meer »

Howest bekroond met beste design- en gameopleiding ter wereld

Elk jaar publiceert The Rookies een wereldwijde ranglijst van scholen waar volgens hen het meeste talent in de creatieve sector te vinden is. Howest scoort opnieuw internationaal goud voor Productontwerpen en Mobile Game Design.
The post Howest bekroond met beste design- en gameopleiding ter wereld appeared first on KW.be.

Lees meer »