Vrijwilligers halen 5.280 euro op tijdens Plantjesweekend

De plantjesverkoop voor Kom op tegen Kanker was opnieuw een groot succes: de vrijwilligers verkochten 660 azalea’s en haalden zo 5.280 euro op.

“Onze ploeg was iets kleiner dan vorig jaar, maar we konden toch een beroep doen op een vijfentwintigtal vrijwilligers. Er werden ook plantjes verkocht bij Chris en Annelies in hun slagerij, ouders van de schoolkinderen steunden onze actie in het Polderhart en ook in het gemeentehuis kochten mensen plantjes”, zegt schepen Noël Delaere.

Het was al het dertigste Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker.

Preventie

Met de opbrengst financiert de organisatie kankerpreventie, onderzoek naar steeds meer doeltreffende behandelingen en betere zorg voor iedereen die door kanker getroffen wordt.

The post Vrijwilligers halen 5.280 euro op tijdens Plantjesweekend is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Buurtbewoners naar Raad van State omdat ze wél een nieuw Jan Breydelstadion willen: “Het is hoog tijd om ook onze stem te laten horen”

“We waren het beu dat de buurt in de persartikels altijd als tegenstander werd afgeschilderd.” Maar liefst 191 buurtbewoners van verschillende adressen trekken samen naar de Raad van State om de bouw van een nieuw voetbalstadion op de site van Olympia in Sint-Andries te versnellen. Dat dossier loopt immers al een hele tijd vertraging op omdat andere inwoners telkens opnieuw

Lees meer »

Nederlandse vrouw buitte prostituees uit in Kortrijks huurappartement terwijl ze volop uitkeringen incasseerde

Een Nederlandse vrouw uit Kortrijk staat in de Brugse rechtbank terecht voor mensenhandel en pooierschap. S.V. (43) verhuurde tegen woekerprijzen een werkplek aan prostituees, terwijl ze zelf werkloosheids- en invaliditeitsuitkeringen genoot.
The post Nederlandse vrouw buitte prostituees uit in Kortrijks huurappartement terwijl ze volop uitkeringen incasseerde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lethysia is de meest complete Winkelnaar in Sint-Eloois-Winkel

CultuurWinkel organiseerde dit jaar een eerste editie van de Winkelnaris Universalis. Afgelopen zaterdagavond vond in De L!NK de finale plaats. Lethysia Holvoet toonde zich de meest complete Winkelnaar.
The post Lethysia is de meest complete Winkelnaar in Sint-Eloois-Winkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britt (23) uit De Haan is ‘Parel van Verpleegkundige’: “Als je zelf plezier hebt in je werk, straal je dat ook uit naar anderen”

Britt Dejonckheere, verpleegkundige in het Psychiatrisch Ziekenhuis Onzelievevrouw in Brugge, is een van de zeven laureaten die door de beroepsorganisatie NVKVV zijn verkozen tot ‘Parels van Verpleegkundigen’. De jonge Haanse doet haar job in de geestelijke gezondheidszorg dan ook met hart en ziel. “Ik kom elke dag met een glimlach naar het werk.”
The post Britt (23) uit De

Lees meer »

Ex-danslerares getuigt over het woelige huwelijk van prinses Diana: “Ze had vele affaires, maar wilde enkel Charles”

“In het midden van een dansles, zakte ze gewoon in elkaar van verdriet.” In het nieuwe boek ‘Dancing With Diana’ doet Anne Allan, de danslerares van de voormalige prinses van Wales, een pakkende getuigenis over de dagen die ze met haar doorbracht. Ze vertelt hoe Diana er alles aan deed om haar huwelijk met Charles te redden. “Op dat moment

Lees meer »

Sergio Quisquater beschuldigt VTM van contractbreuk: “Dat bewuste fragment mocht maar één keer uitgezonden worden”

Tegen de wil van Sergio Quisquater (59) in, duikt er nog regelmatig een persoonlijk fragment uit een oud VTM-programma op bij de zender. “Ze hebben daar het recht niet voor, dat staat contractueel vast”, legt hij uit. Het gaat om zijn deelname aan het programma ‘Wondere Wereld’ uit 1999, gepresenteerd door Ingeborg Sergeant. “Haar man en manager, Roland Keyaert, overtuigde

Lees meer »