Vlaams Belang wil hegemonie van Coens doorbreken: “Willen het huidige dictatoriale beleid resoluut een halt toeroepen”

Als laatste in de rij stelt ook Vlaams Belang Damme haar lijst voor. Met Philippe Mus op kop strijdt de partij onder meer voor sociale woningen ‘voor eigen mensen’, een nabije politie en het invoeren van referenda. “Veel Dammenaars vroegen ons het huidige dictatoriale beleid te stoppen”, klinkt het.

Voor het eerst in meer dan twintig jaar jaar komt Vlaams Belang opnieuw op bij de gemeenteraadsverkiezingen in Damme. “Toen ik mee campagne voerde voor mijn vrouw, die ook al voor Vlaams Belang aan de verkiezingen voor het Vlaams Parlement deelnam, vroegen veel Dammenaars ons om ook op te komen bij de gemeenteraadsverkiezingen”, zegt afdelingsvoorzitter en lijsttrekker Philippe Mus uit Sijsele, die als bediende in de transportsector werkt. “Ze vroegen ons om het huidige dictatoriale beleid van burgemeester Joachim Coens en zijn CD&V Plus een halt toe te roepen.” Vlaams Belang trekt in Damme met een lijst van negen personen naar de verkiezingen. De tweede plaats op de lijst is voor verpleegkundige Ellen Brysse en de derde plaats voor boekhandelaar Siegfried Van Reeth. Heidi De Busschere, de echtgenote van de lijsttrekker, is lijstduwer.

Vijf strijdpunten

Vlaams Belang Damme heeft vijf strijdpunten. Om te beginnen sociale woningen voor de eigen mensen eerst. “In de Wijk van de Toekomst moet ook ruimte zijn voor sociale woningen voor onze eigen mensen. In de huidige plannen is dat niet het geval en wij willen dat bijsturen”, zegt Mus. Vlaams Belang wil verder een meer aanwezige en nabije politie met dus meer blauw op straat. “Het onveiligheidsgevoel bij de Dammenaars is immers drastisch gestegen. Daarnaast moet de straatverlichting ’s nachts opnieuw branden in functie van de veiligheid”, klinkt het. “We willen ook een strengere aanpak van dierenmishandeling- en verwaarlozing met daarbij een eigen dienst Dierenwelzijn met meldpunt in Damme.” Verder hekelt Vlaams Belang ook dat de CD&V Plus-meerderheid de tarieven in het containerpark zou hebben verhoogd. “Wie sorteert, zou hiervoor niet extra moeten betalen. Zeker niet voor groenafval. Dit resulteert in meer sluikstorten. En tenslotte ijveren we voor beslissingen bij referendum over belangrijke zaken, zoals het realiseren van dure, nieuwe sportinfrastructuur.”

The post Vlaams Belang wil hegemonie van Coens doorbreken: “Willen het huidige dictatoriale beleid resoluut een halt toeroepen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Volledig Pannes podium in klasse 2 op BK zeilwagenrijden

Aan de traditionele Potjesregatta, die voor de Belgische piloten ook als Belgisch Kampioenschap gold, namen 99 piloten uit zes landen deel. De Potjesregatta was daarmee het grootste internationale zeilwagenevenement dit jaar na het WK deze zomer in Frankrijk.
The post Volledig Pannes podium in klasse 2 op BK zeilwagenrijden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse youngsters spelen op tweede speeldag van Youth League 1-1 gelijk op bezoek bij Sturm Graz

De youngsters van Club Brugge zijn woensdagavond niet voorbij Sturm Graz geraakt op de tweede speeldag in de competitiefase van de Youth League. Club NXT U19 bleef in Oostenrijk steken op een 1-1-gelijkspel. Het is het tweede gelijkspel op rij voor blauw-zwart. Op de openingsspeeldag hield het Borussia Dortmund op 1-1.
The post Brugse youngsters spelen op tweede speeldag

Lees meer »

Actie voor meer natuur in Kortrijk, Brugge en Roeselare: activisten van Greenpeace veranderen bebouwde kom in beboomde kom

In Kortrijk, Brugge en Roeselare hebben activisten van Greenpeace ‘bebouwde kom-verkeersborden’ beplakt met stickers van bomen. Op deze manier willen ze de volgende stadsbesturen oproepen om zo snel mogelijk werk te maken van meer natuur in de stad. Deze actie van Greenpeace vindt plaats op meer dan 25 locaties over heel het land.
The post Actie voor meer natuur

Lees meer »

Nooit uitgezonden interview met pedoseksueel kan Axel Daeseleire zuur opbreken

Acteur en tv-presentator Axel Daeseleire riskeert voor de rechtbank te komen voor een interview dat hij naar aanleiding van het tv-programma ‘Axel gaat binnen’ heeft afgenomen. Dat meldt HLN. Volgens het parket maakten de makers van het tv-programma, waaronder dus ook Daeseleire, onder meer “misbruik van de zwakbegaafdheid” van de persoon, die een IQ van 67 zou hebben.

Lees meer »

“Vrede eisen in oorlog is het radicaalste dat je kan doen”: Rula en Alon-Lee strijden al 1 jaar lang (vergeefs) voor staakt-het-vuren

Na bijna 1 jaar oorlog in Gaza lijkt vrede in het Midden-Oosten verder weg dan ooit. Voor progressieve Israëli’s zoals de Palestijnse Rula Daood en de Joodse Alon-Lee Green die wekelijks in Tel Aviv betogen voor een staakt-het-vuren, is de situatie hartverscheurend. Met een vredestour door Europa, met een stop in Brussel, willen de activisten een sterk signaal geven. "Europese

Lees meer »

Wervikse Jeugdraad blikt met dubbel gevoel terug op jongerendebat: “Jammer van geroezemoes”

Op 27 september organiseerden JH BeePee en de Jeugdraad een zeer geslaagd jongerendebat in JH BeePee. Aileen Feys (Vooruit), Mathias Bruggeman (Team 2030), Meinert Vanneste (CD&V), Jari Denorme (N-VA) en Sarah T’Joens (Vlaams Belang) gingen op een volwassen manier in debat en het volledige jeugdhuis was gevuld. Toch blijft de organisatie met een dubbel gevoel achter.
The post Wervikse

Lees meer »

Conner Rousseau overenthousiast over nieuwe Vlaamse ploeg: “Deze regering is beter en socialer”

Hij levert straks de allereerste socialistische minister van Welzijn en noemde het Vlaams regeerakkoord al verschillende keren historisch. Omdat de nieuwe Vlaamse regering volgens hem nog nooit zoveel geld zal hebben geïnvesteerd als nu. Ondanks een faux pas – zijn interne kritiek op coalitiegenoot N-VA lekte zaterdag uit – is Vooruit-voorzitter Conner Rousseau overenthousiast met de start van de nieuwe

Lees meer »

Paus Franciscus vraagt vergiffenis voor zonden van de kerk

Paus Franciscus heeft tijdens een boetedoening om vergiffenis gevraagd voor de zonden en overtredingen van vertegenwoordigers van de katholieke kerk. De kerkleider benadrukte in de Sint-Pietersbasiliek in Rome dat de Kerk boete moet doen voor haar overtredingen als ze haar geloofwaardigheid onder de gelovigen wil herstellen. De aanpak van seksueel misbruik stond centraal.

Lees meer »

Onze reporter proeft sfeer tijdens pausmis: “Dit waren geen mensen die hoogstens een voet in de kerk zetten als nonkel Jos overleden is”

De paus in een groot stadion: het was een stunt die vooraf met enkele vraagtekens kwam. Werkt dat wel, een man op een handgemaakte stoel, gedurende anderhalf uur? Onze reporter ging de sfeer proeven: “Geen confettikanonnen, wel wierook. Priesters die op de foto gingen als sterren. En een opvallende Delphine. Het pausbezoek eindigde op een hoge noot.”

Lees meer »