Vlaams Belang stelt lijst voor

Vlaams Belang Wielsbeke trekt met een lijst van dertien namen naar de lokale verkiezingen. Lijstrekker is voorzitter Dirk Demaertelaere.

Bij de verkiezingen van juni was Vlaams Belang telkens de grootste partij, met meer dan 34 procent van de stemmen. Dat betekent dat meer dan een op de drie Wielsbekenaren stemden op Vlaams Belang. “Ik denk dat ons standpunt Onze Mensen Eerst daar veel mee te maken heeft”, zegt Ooigemnaar Dirk Demaertelaere (69). “We denken hierbij vooral aan het behoud van onze waarden en onze culturen. Ook de toekenning van sociale woningen speelt hierin een rol.”

“Ook een belangrijk punt is veiligheid. Hiermee bedoel ik zowel drugsbeleid, overlast, kleine en grote criminaliteit maar ook verkeersveiligheid. Wielsbeke is een gemeente met veel industrie en kmo’s. Dat zorgt voor druk vrachtwagenverkeer, maar ook voor woon-werkverkeer.”

“Zeer belangrijk is ook de inspraak voor de inwoners via een burgerkwartier voor de aanvang van de gemeenteraad. Ook de slechte financiële toestand baart me grote zorgen. Zeker ook moet Wielsbeke zijn groen en open ruimten behouden, waarbij landbouw en belangrijke rol speelt in het groene karakter.”

Besparen waar het kan

“Dit zijn onze topics: De huisvuilophaling moet wekelijks gebeuren, zowel in de winter als in de zomer. De oude sporthal en het oude zwembad moeten plaats maken voor extra groen in het centrum. Enkel als daar financiële middelen voor zijn. Wielsbeke moet maatregelen nemen tegen het vrachtverkeer dat via de Schaapsdreef naar de KMO-zone Saspark wil rijden.”

“De voorbije zes jaar werd niet veel gerealiseerd. De nieuwe sporthal is wel een zeer geslaagde realisatie. Door de slechte financiële toestand is er niet veel ruimte voor nieuwe investeringen. Dus nogmaals besparen waar het kan, uitgeven waar het moet.”

“Hopelijk kan Vlaams Belang terug meebesturen bij de volgende legislatuur. Daarvoor rekenen we op het behalen van minimum één zetel. Bij een goed resultaat hopen we het cordon sanitaire te doorbreken. Daar gaan we voor. Als voorzitter en lijsttrekker ben ik heel fier op mijn kandidatenlijst. Stuk voor stuk betrokken burgers met als doel een beter en veiliger Wielsbeke creëren voor iedereen,” zegt Dirk vastberaden.

The post Vlaams Belang stelt lijst voor is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drie Palestijnse leiders gedood in Libanon – Tientallen doden nadat gevechtsvliegtuigen Hezbollah-doelwitten in Libanon aanvallen

Drie Palestijnse leiders van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina zijn in de nacht van zondag op maandag gedood bij een luchtaanval van Israël in Libanon. De aanval werd uitgevoerd op het district Kola in de Libanese hoofdstad Beiroet. Zondag kwamen in Libanon nog 53 mensen om bij Israëlische aanvallen op Hezbollah-doelwitten. Volgens het leger werden voor die operatie

Lees meer »

Jürgend en Veerle zijn trotse Wereldouders: “Ik droom van een sneeuwdag”

Jürgend Delbarge en zijn echtgenote Veerle Devlies wonen in de Maagdhoek, een stukje rust in de natuur met prachtige vergezichten, in Esen. Daar wonen ze momenteel niet alleen, want het koppel is Wereldouder van Chi Lok Cheung (17), een student uit Hong Kong.
The post Jürgend en Veerle zijn trotse Wereldouders: “Ik droom van een sneeuwdag” appeared first on

Lees meer »