Verkiezingen in Tunesië lijken vooraf uitgemaakte zaak: “Ik geloof in democratie. Daarom stem ik niet”

Zondag trekt Tunesië naar de stembus, maar veel te kiezen valt er niet. President Saied heeft de verkiezingen naar zijn hand gezet, en de repressie neemt toe. Ondanks de angst klinkt het verzet luid: “Als het moet, starten we een nieuwe revolutie.”

 

Meer krantenkoppen in België

Twee verdachten van bankkaartfraude opgepakt in Hasselt

De politie Limburg Regio Hoofdstad heeft twee verdachten van oplichting kunnen onderscheppen. Het duo deed zich voor als bankmedewerkers en ging bij een slachtoffer langs om de bankkaart en bijhorende code te verkrijgen. Nadien probeerden ze een Paysafekaart ter waarde van 1.000 euro aan te kopen. De twee verdachten, mannen van 21 en 22, zitten intussen opgesloten in Hasselt.

Lees meer »

Hij vierde de titel 30 uur lang en stond deze zomer op de radar van Club: wie is Mika Biereth, dé man om in de gaten te houden bij Sturm Graz?

Mikel Arteta vond hem ‘een ongelooflijke afwerker’, Club Brugge zag er in het voorjaar even zijn nieuwe nummer 9 in. Vandaag is Mika Biereth (21) evenwel hét wapen van Sturm Graz. Kennismaking met de man die zichzelf omschrijft als een kruising tussen Kane en Haaland. En waarom hij dan uiteindelijk niet bij blauw-zwart speelt?

Lees meer »

Pasar verkent de regio Tielt

Fietslustigen van Pasar hebben een fietstocht achter de rug in de streek van Tielt en Schuiferskapelle.
The post Pasar verkent de regio Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse Zot wordt officiële partner van De Warmste Week: “Krachten bundelen”

Brouwerij De Halve Maan slaat dit jaar de handen in elkaar met De Warmste Week. Met het populaire biermerk Brugse Zot en zijn alcoholvrije tegenhanger Sportzot vlammen beide organisaties dit jaar voor het goede doel. Deze jaarlijkse solidariteitsactie van de VRT zal zoals vorig jaar afsluiten op ’t Zand in Brugge, op een boogscheut van de familiale brouwerij.
The

Lees meer »

Op de Mercator met Pascal Kerkhove, die beklijvend boek schreef: “Mensen met dementie verdienen liefde”

Pascal Kerkhove (63), voormalig redactiedirecteur van deze krant, werd begin dit jaar Oostendenaar. En dat bevalt hem uitstekend. “Het is de eerste keer dat mijn woonplaats me echt content maakt. Een gevoel dat ik daarvoor niet kende”, vertelt Pascal, die in zijn eerste maanden aan zee ook de roman Dag ma, blijf je nog even? schreef, tegelijk een ode aan

Lees meer »

De boeken van de week: Stefan Hertmans over vriendschap, prikkelende weetjes van Pieter Gaudesaboos en vrouwen in het verzet in Antwerpen   

‘Dius’ van Stefan Hertmans is uit. Hij baseerde zijn nieuwe roman op een persoonlijke vriendschap. Welke rol speelden vrouwen in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog in Antwerpen? Nico Wouters zoekt een antwoord samen met een team historici. Hoe worden tennisballen of kauwgom gemaakt? Pieter Gaudesaboos, winnaar van de Boon in 2022, gaat op onderzoek. Tijdens de coronapandemie verliest Marthe

Lees meer »

Olympialaan is olympisch speeldorp in aanloop naar Winkel Koerse

Winkel Koerse leeft. Dat is ook dit jaar duidelijk zichtbaar in de verschillende straten en wijken. De wijkburgemeesters namen hun buren op sleeptouw. Samen zorgden ze voor tal van mooie versierde straten. Onder andere in de Olympialaan deden ze hun uiterste best. De straat werd in aanloop naar Winkel Koerse omgedoopt tot olympisch speeldorp.
The post Olympialaan is olympisch

Lees meer »

Ana Maria opent banketbakkerij: “Het is een flink stuk uit de hand gelopen”

Zoetekauwen en lekkerbekken hebben in de Rijselstraat in Menen een nieuwe trekpleister gevonden. Daar opende Ana Maria Airinei de deuren van haar gelijknamige banketbakkerij. Van eenvoudige gebakjes tot stijlvolle taarten? Het rolt er allemaal uit haar keuken. “Het begon tijdens de coronacrisis als een passie, en het is een flink stuk uit de hand gelopen.”
The post Ana Maria

Lees meer »

Tim Verheyden over Alva Ishii, AI-huisartiest NTGent: “We weten niet wat AI op creatief vlak gaat brengen, dus we kunnen het beter omarmen”

Alva Ishii is gestart als huisartiest van NTGent. Maar Alva bestaat niet echt, het is een figuur gecreëerd via artificiële intelligentie. NTGent wil zo het debat rond AI uit de theoretische hoek halen en bekijken wat in de praktijk mogelijk is. Een prikkelend idee, vindt Tim Verheyden, expert digitale media bij VRT NWS. "We weten niet wat AI gaat brengen

Lees meer »

“Vergeleken hierbij was Madonna een oud vrouwtje”: Janet Jackson (58) bewijst dat leeftijd maar een nummer is in Sportpaleis

Het succesvolste nog levende lid van de Jackson-clan speelde ten dans voor een enthousiast, zij het niet helemaal gevuld Sportpaleis. Janet Jackson (58) verwees heel even naar wijlen broer Michael, maar zette vooral haar eigen indrukwekkende carrière in de schijnwerpers. Onze man was onder de indruk van haar moeiteloze en klassevolle optreden, al komt de hitmachine van weleer nooit meer

Lees meer »

Géén winnaar na intense Madrileense derby: partij lag even stil, nadat provocerende Courtois aanstekers (en mysterieuze zak) naar zich gegooid kreeg

Een tumultueuze Madrileense derby is op een gelijkspel geëindigd. Thibaut Courtois eiste een hoofdrol op door na de openingsgoal de Atlético-fans een beetje uit te dagen, de supporters reageerden met het gooien van objecten. De partij lag even stil, na de onderbreking – in de blessuretijd – lukte Atlético alsnog de gelijkmaker.

Lees meer »

Beerschot annuleert verjaardagsfeest voor 125-jarig jubileum van zondag: “Door huidige sportieve situatie niet juiste moment”

Na de stopgezette derby Antwerp-Beerschot bestaat het risico dat de Beerschotfans vrijdagavond op Westerlo ook amok zullen maken. Westerloburgemeester Guy Van Hirtum heeft na overleg met de politie en club over het risicogehalte beslist dat Beerschotfans toegelaten zijn in het uitvak: “We kregen een gunstig advies en gaan ervan uit dat de wedstrijd sportief en correct zal verlopen.”

Lees meer »