Studentenfonds LISA viert tiende verjaardag

Studentenfonds LISA vierde haar tiende verjaardag in de gebouwen van Barco. Het fonds dat kanszoekende studenten wil ondersteunen tijdens hun studies, kan intussen indrukwekkende cijfers voorleggen.

Het Studentenfonds LISA bestaat tien jaar en dat werd in aanwezigheid van initiatiefnemers, peters, meters, alumni en schoolbesturen gevierd tijdens een stemmige plechtigheid in de gebouwen van Barco Kortrijk. Studentenfonds LISA staat voor Lions International Student Academy. Het is een initiatief van Lions Club Kortrijk Mercurius en het Streekfonds West-Vlaanderen, een fonds van en voor alle mensen die in West-Vlaanderen wonen, leven en werken. Het Streekfonds steunt sociale projecten, voornamelijk voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren.

Het Studentenfonds LISA biedt zowel financiële steun als individuele begeleiding via peters en/of meters aan gemotiveerde studenten die omwille van sociale of familiale omstandigheden nood hebben aan bijkomende ondersteuning. Het fonds werkt samen met directies, leerkrachten of brugfiguren van lokale secundaire scholen die kanszoekende en gemotiveerde leerlingen aanspreken en hen de mogelijkheid bieden om zich door het fonds te laten ondersteunen. Waar het Fonds destijds met amper drie studenten van start ging, worden op dit ogenblik 79 studenten begeleid. Op vandaag zijn er 52 begeleide studenten afgestudeerd. Ook de slaagpercentages mogen gezien worden. Meer dan 80 procent van de begeleide studenten slagen en behalen hun diploma, wat ongetwijfeld mee te wijten is aan het peter- en meterschap dat geëngageerde ondernemers op zich nemen. Studentenfonds Lisa is dan ook dankbaar voor de ondersteuning van iedereen die het project een warm hart toedraagt.

Niet alleen

Destijds startte het fonds met 3 studenten, op vandaag worden 79 studenten begeleid. Een van de eerste studenten die 9 jaar geleden instapte op Fonds LISA was Maroi Ayadi, intussen aan de slag als interne auditor bij Unilin. “Ik stond eer niet alleen voor”, getuigt Maroi. “In het vierde middelbaar had ik al een dagboek waarin ik met grote letters schreef dat ik ooit een bachelor zou behalen. Ik beschouwde dat als mijn toegangsticket tot een betere toekomst. Toen de opvoeder op school 9 jaar geleden vroeg of ik interesse had om in te stappen op het Fonds Lisa, heb ik geen seconde getwijfeld. Door een moeilijke thuissituatie had ik immers beslist om voortaan op eigen benen te staan. Het Fonds zorgde ervoor dat ik er toen nooit nog alleen voor stond. Want de ondersteuning van het Fonds beperkte zich niet tot enkel het financieel faciliteren van mijn studies. Ik kon bij mijn coaches ook terecht voor raadgevingen over OCMW-steun die ik kon aanvragen, over mijn zoektocht naar een gepaste eigen woning en meer. Het mooie was dat ze nooit in mijn plaats traden, uiteindelijk moest ik het wel allemaal zelf doen. Alleen was het goed te weten dat er iemand achter je staat, die in je gelooft. Ook nu na mijn studies heb ik nog geregeld contact met mijn coaches en dat is fijn.”

De cirkel rond maken

Voor Maroi bleef het niet bij een bachelor accountancy-fiscaliteit bij Vives. “Ik schakelde ook nog naar een master handelswetenschappen, iets wat ik voorheen nooit mogelijk achtte. Die master heeft me een bredere kijk op het leven gegeven en die kan ik niet enkel op professioneel vlak gebruiken. Het Fonds Lisa gaf me niet enkel extra zelfvertrouwen, het heeft me ook gemotiveerd om net dat tikkeltje beter te doen. Je kan die opvolging als controlerend beschouwen, maar mij prikkelde het eigenlijk. Bij een examen wilde ik het extra goed doen om te tonen dat ik hun vertrouwen waard was. En als het eens minder liep, dan wist ik dat er iemand klaar stond om de problemen mee te helpen aanpakken of gewoon even te luisteren.” Wat de toekomst brengt? “Ik wil verder werken aan waar ik de afgelopen jaren samen met mijn coaches aan gebouwd heb. En later hoop ik ook voor anderen een coachende rol te kunnen opnemen. Dat zou de cirkel rond maken voor me”, zei Maroi toen.

The post Studentenfonds LISA viert tiende verjaardag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lore Walrop uit Heule is misdienaar tijdens viering in Koning Boudewijnstadion: “Stond op 10 centimeter van de paus”

Lore Warlop (25) uit Heule was vanmorgen een van de misdienaars bij de eucharistieviering van Paus Franciscus in het Koning Boudewijnstadion. Lore is al jaren misdienaar in Heule, bij Kortrijk. Vanmorgen was ze verantwoordelijk voor de wierook. Daardoor mocht ze vlak bij de paus staan. "Ik heb er enorm van genoten, dit is sowieso een van mijn hoogtepunten als misdienaar."

Lees meer »

“Simone is heel lief, ik behoud volste vertrouwen in hem”: partners blijven pal achter verdachten in Frans verkrachtingsproces staan

In het Franse verkrachtingsproces zijn de partners van zeven medeverdachten aan het woord gekomen. Opvallend: stuk voor stuk blijven ze achter hun man staan. De lieftallige echtgenoot die zij kennen, kan in hun hoofd niet gerijmd worden met de griezel die een bewusteloze vrouw misbruikt. “Simone is heel lief, ik blijf het volste vertrouwen in hem behouden”, getuigde een 28-jarige

Lees meer »

Partij Voluit trekt met 4 anciens en 17 nieuwkomers naar gemeenteraadsverkiezingen in De Panne

‘Voluit’ is de nieuwe onafhankelijke politieke partij, ontstaan uit de vroegere socialistische partij DAS (De Panne-Adinkerke Samen), die er ‘voluit’ voor gaat op 13 oktober. Met vier vertrouwde gezichten die gepokt en gemazeld zijn in de lokale politiek en met 17 nieuwkomers zonder enige politieke ervaring willen ze de kiezers overtuigen om te ijveren voor een betere toekomst van hun

Lees meer »

“Kerel, blijf eens met uw tengels van mijn papieren”: wat De Ridder zei tegen Rousseau voor zijn “Thatcher”-uitspraak

De nieuwe Vlaamse regering ging afgelopen weekend niet meteen onder het beste gesternte van start, nadat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau enkele pittige uitspraken deed over zijn nieuwe coalitiepartners. Met name Annick De Ridder van N-VA werd door Rousseau stevig getackeld, maar neemt daar naar eigen zeggen geen aanstoot aan. Dat zei ze dinsdagochtend bij Radio 1.

Lees meer »

Hoe een natuurfenomeen als orkaan Helene uitgroeit tot onderwerp van de kiescampagne voor het Witte Huis

President Joe Biden en vicepresident Kamala Harris hebben het rampgebied in het zuidoosten van de VS bezocht waar orkaan Helene verwoesting heeft gezaaid. Eerder had de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump het gebied ook bezocht. De politici spreken hun steun uit voor de getroffen bevolking, maar de orkaan maakt intussen ook deel uit van hun verkiezingscampagnes.

Lees meer »

Milan Delva (21), student geneeskunde, uit Geluwe door hersentumor overleden: “Zijn grote droom was neurochirurg worden”

Aan de gevolgen van een hersentumor is in het AZ Delta Rumbeke Milan Delva (21) uit Geluwe overleden. Hij was tweedejaarsstudent geneeskunde aan UGent. Milan was de zoon van Jurgen Delva en Evelien Desimpel, beiden hebben een praktijk als kinesist. Jurgen in de Ieperstraat in Zonnebeke, Evelien op de Sint-Denijsplaats in Geluwe in de schaduw van de Sint-Dionysiuskerk.
The

Lees meer »

Boris Johnson doet opvallende bewering in memoires: “Koningin Elizabeth leed aan botkanker in haar laatste jaren”

Gewezen Brits premier Boris Johnson (60) beweert in zijn autobiografie Unleashed, die halverwege deze maand uitkomt, dat koningin Elizabeth in de laatste jaren van haar leven “een vorm van botkanker” had. Die onthulling valt te lezen in een deel van het boek dat maandag is gepubliceerd in de Britse krant Daily Mail. “Artsen waren bezorgd dat ze elk moment wel

Lees meer »

Hij vierde de titel 30 uur lang en stond deze zomer op de radar van Club: wie is Mika Biereth, dé man om in de gaten te houden bij Sturm Graz?

Mikel Arteta vond hem ‘een ongelooflijke afwerker’, Club Brugge zag er in het voorjaar even zijn nieuwe nummer 9 in. Vandaag is Mika Biereth (21) evenwel hét wapen van Sturm Graz. Kennismaking met de man die zichzelf omschrijft als een kruising tussen Kane en Haaland. En waarom hij dan uiteindelijk niet bij blauw-zwart speelt?

Lees meer »