KSA Driekoningen gaat nabij lokaal ‘t Wespennest in groten getale met nieuw werkjaar van start

KSA Driekoningen is nabij lokaal ‘t Wespennest in groten getale met het nieuwe werkjaar van start gegaan. De jeugdbeweging bestaat uit om en bij de 120 leden en 27 leid(st)ers.

De hoofdleider is Kasper Soete uit de Klaverstraat. “Het loopt momenteel opperbest met onze groep”, klinkt hij tevreden. “We mochten heel wat nieuwe, jonge leden verwelkomen. Ik word als hoofdleider ondersteund door een team van vijf verantwoordelijken die specifieke taken zoals financiën en communicatie op zich nemen. We hebben onze eigen T-shirts en truien, die we zelf laten bedrukken. Alles verloopt digitaal via onze website en Facebook-pagina, zowel de inschrijvingen als de bestellingen. We proberen drie keer per maand een ledenactiviteit te organiseren. We pakken ook met financiële acties uit, zoals een eetfestijn, een jeneverwandeling, een quiz, een kidsfuif en een ijsjesverkoop. We doen dat in de weekends waarin er geen ledenactiviteit gepland staat.”

The post KSA Driekoningen gaat nabij lokaal ‘t Wespennest in groten getale met nieuw werkjaar van start is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na lancering webshop zijn Aster Nzeyimana en Lize Feryn klaar voor huwelijk: “We trouwen zéker niet in het buitenland”

“Nu kunnen we alles aan. Ja, ook een kind.” In maart ging Aster Nzeyimana (30) door z’n knieën en zei zijn grote liefde Lize Feryn (31) volmondig ‘ja’. Maar voor ze hun huwelijk eindelijk kunnen voorbereiden, lanceren ze eerst nog de webshop van hun modelabel Melange. En dat ging gepaard met de nodige stress. “Onze winterjas kost 950 euro. Dat

Lees meer »

Starter van het jaar OceanBites kweekt zeewier op land: “Beeld van zeewier moet anders”

De start-up OceanBites heeft de award voor Starter van het Jaar gewonnen op de Oostende Awards. Het bedrijf werd twee jaar geleden opgericht door Sander Steenacker en Hendrik Bekaert. OceanBites specialiseert zich in het kweken van zeewier op land. Op de Oosteroever kweken ze zeewier en sinds april wordt het product ook verkocht om te consumeren. De jonge ondernemers zetten

Lees meer »

Werner Sarlet schonk 100 kunstwerken aan gemeente Jabbeke: “Ik wil niet dat mijn werk op rommelmarkt komt”

Werner Sarlet schonk honderd kunstwerken aan de gemeente Jabbeke. Tot nu toe is geen enkel werk publiek te zien, behalve een beeld in de kerk van Zerkegem. Cultuurschepen Claudia Coudeville wil graag werk van deze kunstenaar opnemen in de volgende editie van Jabart.
The post Werner Sarlet schonk 100 kunstwerken aan gemeente Jabbeke: “Ik wil niet dat mijn werk

Lees meer »

Koreaanse Miss Universe-kandidaat: “Ik wil de wereld verbluffen, hoe kan een 80-jarige zo gezond zijn?”

Ze werd bijna een decennium voor de eerste Miss Universe-verkiezing in 1952 geboren: Choi Soon-hwa, de Zuid-Koreaanse kandidaat van 80 jaar oud. Eerder deze maand werd bekend dat ze maandag een van de finalisten in eigen land is. Maandag strijdt ze met 31 andere deelnemers voor een kans Zuid-Korea te vertegenwoordigen bij de finale van Miss Universe in Mexico.

Lees meer »

De Plakkers maakt werk van de toekomst

In het zaalvoetbal is de eerste ploeg van De Plakkers dit seizoen opnieuw in derde nationale actief. De club, onder leiding van Didier De Muynck, werkt ondanks dat men uiteindelijk niet kon promoveren verder aan de toekomst.
The post De Plakkers maakt werk van de toekomst appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pediater veroordeeld tot een jaar met uitstel voor dood van Luana (11): “Haar overlijden had vermeden kunnen worden”

Een Genkse pediater van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) is veroordeeld tot een jaar met uitstel. Hij was als behandelende arts verantwoordelijk voor de dood van patiëntje Luana Kleynen (11). Het meisje werd in 2019 met spoed opgenomen, maar stierf door een foute diagnose. “Hij veroorzaakte door gebrek aan voorzichtigheid en voorzorg haar overlijden.”

Lees meer »

Buitenschoolse opvang De Paddestoel opent de deuren in Sint-Michiels: “Nieuwbouw biedt ruimte aan 72 kinderen”

Buitenschoolse opvang De Paddestoel, gelegen aan de Sint-Arnolduslaan in Sint-Michiels, heeft vrijdag de deuren geopend. De opvang is een nieuwe locatie voor welzijnsvereniging De Blauwe Lelie (OCMW Brugge), dat kwalitatieve kinderopvang aanbiedt in de Brugse regio.
The post Buitenschoolse opvang De Paddestoel opent de deuren in Sint-Michiels: “Nieuwbouw biedt ruimte aan 72 kinderen” appeared first on KW.be.

Lees meer »