Klara-presentatrice Katelijne Boon wint eerste Grote Prijs Martine Tanghe: “Als ze spreekt, hangt er zuiderse zon in de radio”

Klara-presentatrice Katelijne Boon ontvangt de Grote Prijs Martine Tanghe, de VRT-taalprijs voor "creatief en uitmuntend taalgebruik". Radio 1-stem Sofie Lemaire wint de publieksprijs. Voor het eerst is de prijs opgedragen aan journaliste en nieuwsanker Martine Tanghe. 

Meer krantenkoppen in België

Nummer 1722 geactiveerd voor risico op stormschade aan de kust

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft maandag het tijdelijke nummer 1722 geactiveerd voor hulp bij niet-levensbedreigende situaties, zoals storm- en waterschade. Dat meldt Binnenlandse Zaken in een persbericht.
The post Nummer 1722 geactiveerd voor risico op stormschade aan de kust appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zwitserse supporters houden het rustig in centrum Brugge

Cercle Brugge begint om 18.45 uur aan zijn avontuur in de Conference League met een duel op Jan Breydel. Tegenstander is het Zwitserse Sankt Gallen. Het bezoekersvak is met 1.500 plaatsen uitverkocht.
The post Zwitserse supporters houden het rustig in centrum Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie houdt grote controleactie aan grens met Frankrijk: van De Panne tot Doornik

Langs de Belgisch-Franse grens heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een grootschalige controleactie tegen grensoverschrijdende criminaliteit gehouden. Er namen naast de federale politie ook tien lokale politiezones deel. Ook aan de Franse kant van de grens waren er acties.
The post Politie houdt grote controleactie aan grens met Frankrijk: van De Panne tot Doornik appeared

Lees meer »

KIJK. Oud-president Jimmy Carter maakt zeldzame verschijning voor 100ste verjaardag, maar er is ook kritiek: “Waarom wil familie hem zo tonen?”

Oud-president Jimmy Carter is dinsdag 100 jaar geworden en dat vierde hij met familie en vrienden in zijn achtertuin. Hij keek naar een militaire fly-over, die deel uitmaakt van de vele festiviteiten voor zijn verjaardag in zijn woonplaats Plains in Georgia. De Amerikaanse nieuwszender CBS News mocht er exclusief bij zijn.

Lees meer »

JOOW trekt met veel jong talent naar de verkiezingen in Lendelede

JOOW trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met 11 kandidaten. De nog maar recent gestichte partij moest de klus klaren in enkele weken. “En dat was uiteraard niet eenvoudig”, zegt lijsttrekker Jeroen Vandewaetere. “Maar ondanks alles hebben we veel jongeren kunnen motiveren om met ons mee te doen.” Toen Vicky Devreese uit N-VA+Trots stapte (omdat ze onvoldoende betrokken werd bij de werking)

Lees meer »

Vrees voor honderden doden na scheepsramp in Congo

Na een scheepsramp donderdagvoormiddag op het Kivumeer in Congo zijn al 126 lichamen geborgen. Dat zeggen haven- en veiligheidsbronnen. Het schip vervoerde naast passagiers ook goederen. Eerst was sprake van 450 mensen aan boord maar een lokale functionaris zegt tegen het Duitse persagentschap DPA dat er 700 passagiers waren.

Lees meer »