KIJK. Vrachtschepen botsen op elkaar op de Bosporus bij Istanboel

In Istanboel zijn donderdag twee vrachtschepen met elkaar in aanvaring gekomen. De oorzaak van de botsing zou liggen aan een defect van de apparatuur, hoogstwaarschijnlijk een roerblokkering. Daarbij raakte het grote schip een lokale passagiersboot die aan de kust lag. Het gaat om een schip van 80 meter en een vaartuig van maar liefst 180 meter. Met behulp van een sleepboot kan de koers van het grote schip worden gecorrigeerd en een ramp worden vermeden. Er is enkel sprake van materiële schade. 

Meer krantenkoppen in België

Organist Claude Vindevogel uit Diksmuide over het bezoek van de Paus: “Ik snap dat het in onze huidige tijd geen hype meer is”

Binnenkort verschijnt het debuutalbum van Claude Vindevogel uit Diksmuide. Naast bedrijfsleider van Poetsland in Beveren-Roeselare is Claude echter ook al 35 jaar organist. Hij luistert de kerkdiensten op in Esen en Woumen, inclusief begrafenissen en huwelijksvieringen. Hoe staat Claude tegenover het recente bezoek van de Paus in België?
The post Organist Claude Vindevogel uit Diksmuide over het bezoek van

Lees meer »

Candice uit ‘Blind Getrouwd’ laat haar eicellen invriezen: “Het is heftig. Maar ik koop er rust mee in mijn hoofd”

Candice Martens (35) — je weet nog wel, de gloedvolle krullenbol uit ‘Blind Getrouwd’ jaargang 2020 — heeft een toekomstplan, zo onthulde ze op haar Instagram. Ze laat haar eicellen invriezen. Haar blinde huwelijk met Marijn liep na twee jaar spaak, daten bracht voorlopig geen nieuwe potentiële vader van haar toekomstige kinderen in stelling, dus onderneemt ze zelf maar actie.

Lees meer »

Druggebruiker uit Diksmuide steeds meer in problemen door oude strafzaken en nieuw flakka-gebruik

Een man uit Diksmuide werkt zichzelf steeds dieper in de problemen doordat zijn drugsverslaving steeds ergere vormen aanneemt. Doordat D.W. steeds zwaarder verslaafd raakt, en ook met de zombiedrug flakka in aanraking kwam, riskeert hij in oude strafzaken nu effectieve straffen. D.W. moest zich vrijdag voor drie zaken ineens voor de strafrechter in Veurne verantwoorden.
The post Druggebruiker uit

Lees meer »

Vanaf maandag extra hinder door werken aan op- en afrittencomplex E314 in Winksele: verkeer richting Brussel moet omrijden

Wie maandag van Leuven richting Brussel wil, moet rekening houden met extra hinder door de werkzaamheden op de Brusselsesteenweg, ter hoogte van het op- en afrittencomplex van de E314 in Winksele. De hele week moet het verkeer naar Brussel omrijden, wat mogelijk tot lange files kan leiden, ook op de snelwegen naar Brussel. Ook de bussen van Lijn moeten omrijden.

Lees meer »

“Ik kan alleen maar zuchten van onbegrip. Hoe is het mogelijk?”: Marc Degryse scherp voor rol stadsbestuur en Pro League in Antwerpse derby

Net als onze chef voetbal Niels Poissonnier vindt ook Marc Degryse dat David Hubert, de interim-coach van Anderlecht, een goede indruk nalaat. “Op Dender kan ik hem weinig verwijten. Hij zegt waarop het staat, en toont geen signalen van stress of onzekerheid.” Ook over de veelbesproken Antwerpse derby en het gelijkspel van Club Brugge op Charleroi kwam de analist terug.

Lees meer »

Paus Franciscus vraagt vergiffenis voor zonden van de kerk

Paus Franciscus heeft tijdens een boetedoening om vergiffenis gevraagd voor de zonden en overtredingen van vertegenwoordigers van de katholieke kerk. De kerkleider benadrukte in de Sint-Pietersbasiliek in Rome dat de Kerk boete moet doen voor haar overtredingen als ze haar geloofwaardigheid onder de gelovigen wil herstellen. De aanpak van seksueel misbruik stond centraal.

Lees meer »

Is het kiezersbedrog wanneer een kandidaat-burgemeester toch kiest voor ministerpost? Theo Francken vindt van niet “als je het de kiezer vooraf uitlegt”

Kandidaat-burgemeester zijn, maar tegelijk weten dat je misschien minister wordt: valt dit met elkaar te verzoenen? Theo Francken, opnieuw kandidaat-burgemeester in Lubbeek voor N-VA Plus maar ook genoemd als mogelijke minister in de volgende federale regering, ziet er alvast geen graten in, "als je het de kiezer op voorhand uitlegt". Hij heeft de inwoners van Lubbeek daarom een brief gestuurd.

Lees meer »