Honderdtal klimaatactivisten bezetten kruispunt Rogier in Brussel in protest tegen subsidies voor fossiele brandstoffen, ook Greta Thunberg is erbij

Klimaatactivisten vanuit heel Europa houden momenteel het kruispunt Rogier-Nieuwstraat in Brussel bezet. Ze protesteren tegen subsidies voor fossiele brandstoffen. Volgens hen belemmert die steun de Europese klimaatdoelen. Ook de Zweedse Greta Thunberg, die aan de basis lag van de schoolstakingen voor het klimaat, is aanwezig. 

Meer krantenkoppen in België

(Ex-schepenen) ontkennen hacking mail bestuurssecretaris: “Ze is met pek en veren het gemeentehuis uit gejaagd!”

“Ze willen hun naam gezuiverd zien!” Oud-schepen Kurt Beirens en schepen Marleen Schillewaert-Vercruyce van De Haan blijven ontkennen dat ze de e-mailaccount van toenmalig bestuurssecretaris Valerie Van den Broucke hebben gehacked.
The post (Ex-schepenen) ontkennen hacking mail bestuurssecretaris: “Ze is met pek en veren het gemeentehuis uit gejaagd!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Met Café Croissant komt er dankzij Brunchbar een pop-up croissanterie in Kortrijk: “Ik ben een hypehopper”

Joline Soete (35), foodblogger en zaakvoerder van de succesvolle Brunchbar, lanceert opnieuw een uniek concept in onze stad. Sandwicherie Kortrijk aan de Steenpoort moet noodgedwongen eventjes sluiten, maar tot zaakvoerder Guy Deswarte helemaal hersteld is, zal in dat pand de pop-up croissanterie Café Croissant plaatsvinden. “Het concept is heel eenvoudig: takeaway croissantjes (en koffietjes) in allerlei verschillende smaken en kleuren.”<br

Lees meer »

Actie voor meer natuur in Kortrijk, Brugge en Roeselare: activisten van Greenpeace veranderen bebouwde kom in beboomde kom

In Kortrijk, Brugge en Roeselare hebben activisten van Greenpeace ‘bebouwde kom-verkeersborden’ beplakt met stickers van bomen. Op deze manier willen ze de volgende stadsbesturen oproepen om zo snel mogelijk werk te maken van meer natuur in de stad. Deze actie van Greenpeace vindt plaats op meer dan 25 locaties over heel het land.
The post Actie voor meer natuur

Lees meer »

Speciale editie van ‘Ik vraag het aan’ en Eva De Roo vult spaarvarken: acties voor De Warmste Week registreren kan vanaf nu

Het startschot is gegeven om acties te registeren voor De Warmste Week. 4 VRT-gezichten geven alvast het goede voorbeeld. Zo wil Eva De Roo zoveel mogelijk geld verzamelen met een spaarvarken dat het land doorkruist en maakt Niels Destadsbader een special van het programma ‘Ik vraag het aan’. Ketnet organiseert opnieuw De Warmste Koekenbak en MNM kijkt hoe scholen vlammen

Lees meer »

Waarom kwam er geen Belgische reactie op de aanval van Pogacar? “Ik zei nog dat we attent moesten zijn voor de oversteek van Tadej”

Geen honderdste medaille voor bondscoach Sven Vanthourenhout. Aan Tadej Pogacar was niks te doen, maar toen de Sloveen op vier ronden van het einde aanviel, gaven de Belgen niet meteen thuis. Werden ze verrast? Hadden ze geen superdag? En waarom kregen ze amper steun? “Ik snap de tactiek van sommige landen niet. De Fransen demarreerden terwijl Alaphilippe stond te plassen.”

Lees meer »

Hamas meldt dood van leider in Libanon – “Voor het eerst ook luchtaanval in centrum van Beiroet”

De Palestijnse beweging Hamas meldt de dood van de leider van de groep in Libanon, Fateh Sherif Abu al Amin. Hij is samen met familieleden omgekomen bij een Israëlische luchtaanval op zijn woning in het zuiden van Libanon. En Libanese bronnen zeggen dat zondagnacht bij een Israëlische drone-aanval op een flat in het centrum van Beiroet vier mensen zijn omgekomen.

Lees meer »

Bijna 165.000 werknemers leven in armoede in België

Bijna 165.000 werknemers in België bevinden zich momenteel in een precaire situatie. Dat meldt de Programmatorische Federale Overheidsdienst (POD) Maatschappelijke Integratie donderdag bij de voorstelling van een nieuw themaboek over het verband tussen werk en armoede.

Lees meer »

Diamant voor landbouwersechtpaar René en Lena

Voor het gepensioneerde landbouwersechtpaar René Duyck en Lena Jonckheere uit de Papegaaistraat was zondag 22 september een onvergetelijke dag.
The post Diamant voor landbouwersechtpaar René en Lena appeared first on KW.be.

Lees meer »