Geschiedenis Ford Genk vereeuwigd in steen: 60 meter lang werk is eerbetoon aan alle generaties medewerkers

Op de voormalige Ford-site in Genk is een monument onthuld dat de geschiedenis van de fabriek vertelt. Zo’n 120 panelen belichten in verschillende secties de geschiedenis van Ford in Genk, van de verhuizing van Ford van Antwerpen naar Genk tot de sluiting van de fabriek in 2014. Het betonnen werk is zo’n 60 meter lang en is een eerbetoon aan alle generaties Ford-medewerkers. 

Meer krantenkoppen in België

Netheid van Oostende is verkiezingsthema voor 13 oktober: Strenger optreden tegen overlast door vuilnis?

De netheid van Oostende is voor veel inwoners een belangrijk onderwerp. Er zijn allerlei acties, maar hoe gaat men om met overlast door meeuwen die afvalzakken openprikken, of met sluikstorters? Moet de stad strenger optreden tegen vuilnis? De partijen hebben voorstellen.
The post Netheid van Oostende is verkiezingsthema voor 13 oktober: Strenger optreden tegen overlast door vuilnis? appeared first

Lees meer »

46ste stratenloop in Koolskamp

In Koolskamp vond de 46ste stratenloop plaats. Bij de 4,2 km ontvingen de eerste dame en de eerste heer een attentie: Justine Tinck en Cedric Nelis.
The post 46ste stratenloop in Koolskamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Negen verkozenen vervangen in gemeenteraad van Zedelgem de voorbije zes jaar: eerste schepen stapte ontgoocheld in politiek op

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… of niet voor de volle zes jaar. Van de 27 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Zedelgem, zetelen er vandaag nog 18 in de gemeenteraad.
The post Negen verkozenen vervangen in gemeenteraad van

Lees meer »

Portretten ex-burgemeesters van Bredene prijken in het gemeentehuis: “Deze leiders hebben hun stempel gedrukt”

Afgelopen vrijdag is in het gemeentehuis de tentoonstelling ‘Bredense burgemeesters door de jaren heen’ geopend. De expo toont niet enkel de gezichten van de vroegere burgemeesters maar geeft aan de hand van hun portretten een stukje van de rijkgevulde (politieke) geschiedenis van Bredene prijs.
The post Portretten ex-burgemeesters van Bredene prijken in het gemeentehuis: “Deze leiders hebben hun stempel

Lees meer »