Gabriël en Jacqueline vieren platina huwelijksjubileum

Gabriël Mispelon en Jacqueline Boussemaere vierden hun zeventigste huwelijksverjaardag. Ze zijn precies op delfde dag van hetzelfde jaar geboren op 13 september 1935. Jacqueline is één uur jonger dan Gabriël.

“Thuis waren we met vier kinderen. Mijn vader Jules was mandenmaker en handelaar in kolen en klompen, terwijl moeder het huishouden voor haar rekening nam”, vertelt Jacqueline, die een huishoudopleiding volgde aan het Immaculata in Ieper. “Ik was telkens de primus van de klas. Nadien werd ik naaister in een stoffenwinkel.” Gabriël zag het levenslicht in Werken. “Mijn vader was molenaar en moeder was het hulpje op een boerderij. Ik was amper zes jaar toen mijn vader stierf aan een voedselvergiftiging. Moeder stond alleen voor de zorg van de vijf kinderen. In 1942 vernielde een bominslag onze woning en we vonden daarna een nieuw onderkomen in de Galgestraat in Langemark. Zonder vader en met een moeder die buitenshuis moest gaan werken, moesten wij als kinderen onze plan leren trekken.” Gabriël werkte eerst bij Leon Delie in Poelkapelle, daarna voor een Oostendse bouwfirma en ten slotte in de technische dienst van de Sint-Paulusmelkerij. Gabriël en Jacqueline leerden elkaar kennen op weg naar het werk. Op 8 september 1954 gaven ze elkaar hun jawoord. Het huwelijk werd bezegeld met drie zonen: Frank, Geert en Kris. Ondertussen zijn er al vijf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Nu het koppel met pensioen is, genieten ze van samen petanquen, kaarten en fietsen. Op de foto zien we de jubilarissen samen met hun familie en een delegatie van de gemeentelijke overheid. (foto RB)

The post Gabriël en Jacqueline vieren platina huwelijksjubileum is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dortmund laat geen spaander heel van Celtic, ook Barcelona en Inter winnen makkelijk

Doelpunten, doelpunten en nog eens doelpunten in de Champions League. Borussia Dortmund, Barcelona en Inter Milaan hebben met duidelijke cijfers gewonnen in eigen huis. De Duitsers deden dat op indrukwekkende manier tegen Celtic (7-1) en dankten vooral Karim Adeyemi voor zijn drie goals in één helft. Barcelona rolde Young Boys Bern probleemloos op (5-0) en Inter had geen kind aan

Lees meer »

Dorianne Aussems toont zich als ijzersterke bondgenoot in ‘De verraders’: “Tips gekregen van iemand uit vorig seizoen”

MNM-dj Dorianne Aussems (31) waagt zich met ‘De Verraders’ aan haar eerste VTM-programma. De radiostem valt al sinds aflevering één op door haar sterke leiderscapaciteiten. Vanaf de eerste aflevering had ze ook meteen door dat Lotte Vanwezemael een verrader was. “Ik presenteer al enkele jaren ‘Generation M’ en daar doe ik niets anders dan met mensen bezig zijn. Met dat

Lees meer »

Jaar na dood juf Annelies (43) komen vrienden samen in Geluwe: “We willen mooie herinneringen delen”

Op woensdag 4 oktober vorig jaar werd Annelies Verschaeve (42) in de woning van haar ex-partner Sebastien H. (37) in Menen vermoord. Ze gaf les in vrije basisschool De Graankorrel in de Magdalenastraat in Wervik. Met haar kinderen Rune en Noa woonde juf Annelies in de Menenstraat in Geluwe. Familie en vrienden komen vrijdagavond samen in café Den Onderweireld op

Lees meer »

Club Brugge-supporter Janis De Zitter (23) ten grave gedragen: “Voor altijd ‘Onze Topper’”

Deze namiddag had het afscheid plaats van overleden Club Bruggesupporter Janis De Zitter. Honderden supporters van Club Brugge zorgden voor een blauw-zwarte erehaag. Janis kreeg een hartverwarmend en respectvol eerbetoon, gedragen door een warm applaus.
The post Club Brugge-supporter Janis De Zitter (23) ten grave gedragen: “Voor altijd ‘Onze Topper’” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw orkaan op komst naar Florida? Meteorologen houden ontwikkelingen in Golf van Mexico nauwgezet in de gaten

Het zuidoosten van de VS is nog maar amper bekomen van de verwoestende impact van zware orkaan Helene of er staat al een nieuwe bedreiging klaar. Want in de komende dagen kan er zich boven de Westelijke Caribische Zee mogelijk een nieuwe tropische depressie ontwikkelen volgens de laatste weermodellen. Tegen het weekend zou die zelfs tot een orkaan kunnen uitgroeien.

Lees meer »

“Belgisch leger klaar om Belgen te evacueren uit Libanon” – Israël verklaart VN-topman Antonio Guterres “persona non grata”

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran gisteravond 200 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten

Lees meer »