Fietsen voor het goede doel levert een mooie som op

In juli fietsten enkele enthousiaste vrienden naar Compostela ten voordele van Klimop in Diksmuide en De Regenboog in Koekelare, twee scholen voor bijzonder onderwijs.

“We zijn vertrokken op 6 juli vanuit Sint-Jacobskapelle, om aan te komen in Compostela op 29 juli. We hadden bij onze aankomst 2.222 km op de teller”, vertelt Jef Boone, die meefietste en een link met Klimop heeft. “Voor onze goede doelen hebben we een wijnverkoop georganiseerd. De volledige winst wordt gedeeld over onze twee bijzondere scholen: De Regenboog in Koekelare en Klimop in Diksmuide. Zij kunnen de centjes goed gebruiken. Met de verkoop van 1.351 flessen wijn hebben we aan elke school 2.297 euro kunnen schenken. Ons doel was het aantal kilometers omzetten in euro’s. Ieder kind heeft recht op onderwijs op maat. Naast het gewoon basisonderwijs bestaat er ook het buitengewoon basisonderwijs. Dit onderwijs wordt ingericht voor kinderen die, tijdelijk of permanent, speciale hulp nodig hebben door een lichamelijke of geestelijke handicap, ernstige emotionele problemen, gedragsproblemen of ernstige leerstoornissen. Het buitengewoon basisonderwijs is ingedeeld in types, volgens de beperking van de kinderen, en dus de specifieke zorg die zij nodig hebben. Naast de verschillende types is er ook het basisaanbod: voor kinderen met specifieke onderwijsbehoeften voor wie het gemeenschappelijk aanbod met redelijke aanpassingen niet haalbaar is in een school voor gewoon onderwijs.”

‘Junglemaatjes’

De Klimop kocht met de centen Junglemaatjes. “Heel wat leerlingen ervaren moeilijkheden op socio-emotioneel vlak. Daarom vinden we het als school ook echt belangrijk om hier extra op in te zetten. Dit doen we, sinds dit schooljaar, aan de hand van een nieuwe lesmethode met de Junglemaatjes. Dit zijn kleurrijke Junglemaatjes: olifant, leeuw, aap, krokodil en papegaai. Elk jungledier heeft zijn specifieke karakter, met zowel talenten als valkuilen. Samen met de kinderen ontdekken we alle eigenschappen van elk dier en zo kunnen leerlingen zich identificeren met een van de vijf Junglemaatjes”, legt een dankbare directrice Karen Ollevier van Klimop uit. “Door de sterke visuele ondersteuning, herkenbaarheid en het werken met verhalen is deze lesmethode ideaal voor kleuters en jonge kinderen. In de loop van het schooljaar komen verschillende onderwerpen aan bod: groepsvorming, communicatie, emoties, samen spelen, ruzies herstellen, zelfvertrouwen, zelfbeeld en nog heel wat meer. Dankzij de financiële steun van de Compostella-fietsers konden we de Junglemaatjes zowel voor onze kleuters als voor onze jongste leerlingen tot 9 jaar aankopen”, aldus Karen Ollevier. (ACK)

The post Fietsen voor het goede doel levert een mooie som op is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Veroordeelde drugscrimineel meldt zich bij gevangenis en krijgt opvallende boodschap: “Geen plaats, meneer. Kom later terug”

“Dit is toch niet te begrijpen?,” zegt de Antwerpse advocaat Bram De Man (42), nog steeds vol ongeloof over wat een cliënt overkwam. De man werd begin dit jaar veroordeeld tot een jarenlange celstraf in een drugszaak. Maar toen hij aanklopte bij de gevangenis om zijn straf uit te zitten, kreeg hij een briefje in ruil. De boodschap was duidelijk:

Lees meer »

Evenepoel klaar voor nieuwe clash met kersvers wereldkampioen Pogacar, zo meteen volgt de start

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Zonovergoten startdag voor FOS 207 De Eekhoorn

De startdag van de scoutsgroep FOS 207 De Eekhoorn was voor veel leden toch wat nat uitgevallen. Niet omwille van slecht weer, maar wel door de grote waterglijbaan die de leiding zelf in elkaar had gesjord. “Met deze startdag willen we onze (nieuwe) leden laten ontdekken wie hun nieuwe leiding wordt voor het komende jaar
The post Zonovergoten startdag

Lees meer »

“Sommigen lijken meer gelijk dan anderen”: Letse federatie klaagt ongeoorloofd manoeuvre Van der Poel tijdens WK aan

Krijgt het WK wielrennen in Zürich nog een staartje voor Mathieu van der Poel? De Nederlander werd na een sterke koers derde, maar was na afloop ook onderwerp van discussie na een (ongeoorloofd) manoeuvre in de finale, waarbij hij op het voetpad sprong en zo bijna een toeschouwer aanreed. Niet toevallig de Letse federatie heeft nu in een open brief

Lees meer »