Zeven keer Propere Handen voor MMI Basisschool

Het nieuwe schooljaar is net begonnen, maar bij Mirom in Roeselare blikten ze nog eens terug op het vorige schooljaar. Toen gingen in de regio immers 74 scholen en jeugdverenigingen de strijd met zwerfvuil aan, in de 7de editie van Operatie Proper. Ook MMI Basisschool en ’t Ellebloempje uit Kortemark lieten zich van hun properste kant zien.

“Bijna 90 procent van de deelnemers slaagden in hun opzet”, aldus Dries Dewulf, directeur van MMI Basisschool. “Wij mochten alvast een mooie cheque van maar liefst 850 euro in ontvangst nemen. Operatie Proper werd tijdens het schooljaar 23-24 al voor de 7de keer georganiseerd. Met dit initiatief willen de Mooimakers scholen en jeugdverenigingen stimuleren om op hun terreinen en in de buurt bewust om te blijven gaan met zwerfvuil en deze problematiek ook aan te pakken. Dat gaat bijvoorbeeld over het plaatsen van de juiste vuilnisbakken op de best mogelijke plaats, maar ook over sensibiliseren en opruimacties. Deelnemers die hun actieplan volbrengen doorheen het schooljaar ontvangen daarvoor dan een financiële beloning. Het is voor de leerlingen en leerkrachten van onze school alvast een grote opsteker.”

Eervolle vermelding

“Maar liefst 63 scholen en 11 jeugdverenigingen gingen vorig schooljaar die uitdaging aan, daarbij ook zeven deelnemers die zich voor het eerst waagden aan Operatie Proper. Ze deden dat met succes, want 65 deelnemers wisten hun vooraf bepaalde doelen te halen. Dat is bijna 9 op 10 met een perfect rapport. De manier waarop je als school je doel bereikt, varieert: opruimacties, workshops, knutselen met afval, affiches maken en nog veel meer. Zo zijn onze leerlingen goed op de hoogte en zorgt dit ook voor opgeruimde straten en pleinen. Voor de deelnemers betekent dit bovendien ook een mooie beloning voor de geleverde inspanningen, want in totaal reikte Mirom 48.475 euro uit. Onze MMI-basisschool is al zeven jaar lang van de partij en kreeg hiervoor ook een eervolle vermelding, want we slaagden al jaar na jaar in hun opzet”, aldus Dries Dewulf.

The post Zeven keer Propere Handen voor MMI Basisschool is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dames Hermes de boot in: “We moeten ons herpakken”

Het werd afgelopen zondag geen leuke verplaatsing voor Hermes Oostende A, ploeg in Promo2. De geel-groene formatie trok naar Beernem, dat tot nu toe nog puntenloos was. Mits winst kon Oostende een mooi sprongetje maken in het klassement naar een voorlopige derde plaats. Maar het mocht niet zijn. De kustmeisjes gingen met een gortdroge 3-0 de boot in.
The

Lees meer »

“De handen van Eikeltje werden geblurd, en wij weten waarom”: onze man speurt mee naar naar ‘The Masked Singer’

Na Karl Vannieuwkerke aka Mister Withlove mocht ook Hugo Sigal als De Mike zijn koffers pakken in het vierde seizoen van ‘The Masked Singer’. Maar wie zat er in die andere pakken in die tweede aflevering? Onze man speurt mee en verzamelt alle interessantste hints en theorieën. Hebben de vele kaarsen Feniks verraden? En zit er een ex-speurder in Dame

Lees meer »

Op bezoek bij Zeno Debast in Lissabon: “Had Anderlecht de titel gepakt, dan was de trein vertrokken”

“Ook als Anderlecht vorig seizoen kampioen was geworden, had ik hier gezeten.” Hier is aan Costa de Caparica, in het zuiden van Lissabon. Zeno Debast (20) ruilde afgelopen zomer het Sporting van bij ons in voor het Sporting van Portugal. VTM NIEUWS-journalist Jarno Bertho zocht de Rode Duivel op voor een babbel: “Riemer heeft me leren genieten van het verdedigen.”

Lees meer »

Dortmund laat geen spaander heel van Celtic, ook Barcelona en Inter winnen makkelijk

Doelpunten, doelpunten en nog eens doelpunten. Borussia Dortmund, Barcelona en Inter Milaan hebben met duidelijke cijfers gewonnen in eigen huis. De Duitsers deden dat op indrukwekkende manier tegen Celtic (7-1) en dankte vooral Karim Adeyemi voor zijn drie goals in één helft. Barcelona rolde Young Boys Bern probleemloos op (5-0) en Inter had geen kind aan Rode Ster Belgrado (4-0).

Lees meer »

Wout Meese is de talentrijke tweede doelman van Royal Knokke FC (1e nationale): “Geduld, maar soms kriebelt het”

Een enorme massa was komen opdagen voor het duel tussen middenmoter Knokke en medeleider Hasselt. De puntendeling is een opsteker van formaat voor lokale coach Jannes Tant, die opnieuw kon rekenen op de herstelde kapitein Ruben Vanraefelghem maar nog steeds de gekwetste Lucas Prudhomme mist. Nieuwkomer Stan Braem mocht debuteren in de spits.
The post Wout Meese is de

Lees meer »

“Heet hangijzer in Anzegem dat snakt naar ademruimte”: Recente cijfers tonen aan dat doorgaand zwaar vrachtverkeer blijft toenemen

Uit recente cijfers van het kabinet van voormalig minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) blijkt dat het doorgaand zwaar vrachtverkeer in Anzegem blijft toenemen. Er is een stijging van maar liefst 34,8% in slechts twee jaar tijd. Dat betekent dat de Kerkstraat overdag om de twee minuten een vrachtwagen te slikken krijgt op een doordeweekse werkdag.
The post

Lees meer »

Nederlandse vrouw buitte prostituees uit in Kortrijks huurappartement terwijl ze volop uitkeringen incasseerde

Een Nederlandse vrouw uit Kortrijk staat in de Brugse rechtbank terecht voor mensenhandel en pooierschap. S.V. (43) verhuurde tegen woekerprijzen een werkplek aan prostituees, terwijl ze zelf werkloosheids- en invaliditeitsuitkeringen genoot.
The post Nederlandse vrouw buitte prostituees uit in Kortrijks huurappartement terwijl ze volop uitkeringen incasseerde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunst, ambacht en innovatie samen onder één dak

Twee ondernemingen, Homarium en CRAFT, betrokken eerder dit jaar samen een pand in de Populierstraat. Tijdens de opendeurdagen exposeren diverse kunstenaars die vaak een beroep doen op plexi, de corebusiness van Homarium by Craft.
The post Kunst, ambacht en innovatie samen onder één dak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lethysia Holvoet is eerste Winkelnaris Universalis

De 29-jarige Lethysia Holvoet werd op zaterdagavond 28 september de eerste Winkelnaris Universalis. Lethysia won de wedstrijd die georganiseerd werd door CultuurWinkel.
The post Lethysia Holvoet is eerste Winkelnaris Universalis appeared first on KW.be.

Lees meer »