Victor Van Baelen uit Herent, net op tijd 18 jaar, is jongste kandidaat in Vlaams-Brabant: “Het is tijd voor meer jongeren”

Vandaag 18 jaar worden en over 9 dagen kandidaat zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen: Victor Van Baelen uit Herent is de jongste kandidaat in Vlaams-Brabant. "Er zijn te veel ouderen kandidaat, het is tijd voor meer jongeren", zegt de politieke nieuwkomer, die op de 23e plaats prijkt bij Pact3020, een kartel van Vooruit en Groen. "Mijn ouders waren altijd al links en ik kan me het best vinden in hun ideeën." 

Meer krantenkoppen in België

Joyce De Troch schrijft aangrijpende afscheidsbrief aan Aron Wade: “Lieve schat, je hebt niet gefaald als vriend”

Ongeloof en verdriet, maar ook veel begrip. De keuze van Aron Wade (54) voor euthanasie wegens ondraaglijk psychisch lijden maakt veel los. Niet in het minst bij Joyce De Troch (50), die jarenlang samen met Aron te zien was in ‘Verschoten & Zoon’ en zeer hecht met hem werd. In een emotionele brief in ‘Dag Allemaal’, die we integraal publiceren,

Lees meer »

“Meer dan 20 Hezbollah-leden gedood tijdens luchtaanval op leider Nasrallah” – Ook dood van commandant Karaki bevestigd

Volgens het Israëlische leger zijn meer dan twintig Hezbollah-leden om het leven gekomen tijdens de luchtaanval waarbij leider Hassan Nasrallah gedood werd. Onder de slachtoffers zouden ook enkele van zijn naaste medewerkers zitten. Hezbollah bevestigde trouwens ook de dood van commandant Ali Karaki. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Brugse Zot wordt officiële partner van De Warmste Week: “Krachten bundelen”

Brouwerij De Halve Maan slaat dit jaar de handen in elkaar met De Warmste Week. Met het populaire biermerk Brugse Zot en zijn alcoholvrije tegenhanger Sportzot vlammen beide organisaties dit jaar voor het goede doel. Deze jaarlijkse solidariteitsactie van de VRT zal zoals vorig jaar afsluiten op ’t Zand in Brugge, op een boogscheut van de familiale brouwerij.
The

Lees meer »

Roel maakt verkiezingsrap voor papa Marc

In Staden maakte Roel een heuse rapsong ter promotie van de kandidatuur van zijn vader Marc Van Ysacker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.
The post Roel maakt verkiezingsrap voor papa Marc appeared first on KW.be.

Lees meer »

Christine redde koe Iris van het slachthuis, sindsdien hebben ze een hechte band: “Ze is mijn beste vriendin”

Elke dag, zonder uitzondering, rijden Christine Detienne (72) en haar man Guido van Deurne naar Zandhoven om hun koe Iris en haar eveneens loeiende compagnon Emma te verzorgen. “Na het verlies van mijn enige zoon is Iris mijn therapeute geweest”, vertelt Christine. “Toen ze naar het slachthuis moest, heb ik haar gered. Nu is ze al drieënhalf jaar mijn beste

Lees meer »

Werner Rotsaert (71) presenteert documentaire ‘Oostende in vorige eeuw’

Oostendenaar Werner Rotsaert (71) heeft na zijn succesvolle basketcarrière als speler en coach in binnen- en buitenland een heuse filmotheek bijeen gemonteerd van documentaire prenten met Oostende als thema. Ook nu weer speelt Oostende de hoofdrol met een resem stadsgenoten als belangrijkste figuranten.
The post Werner Rotsaert (71) presenteert documentaire ‘Oostende in vorige eeuw’ appeared first on KW.be.

Lees meer »