Van Manneken Pis tot duivensport: publiek mag stemmen over nieuw ontwerp van Brussels Airlines-vliegtuig

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines laat het publiek stemmen over het ontwerp van een nieuw beschilderd vliegtuig. Uit 900 ingezonden creaties maakte een interne jury een selectie van vijftien ontwerpen, van Manneken Pis over de duivensport tot Mercator. Daaruit mag het brede publiek de top 5 bepalen. 

Meer krantenkoppen in België

Valentin Petillon rijdt beresterk wegseizoen

Valentin Petillon rijgt dit jaar de overwinningen en dichte ereplaatsen aaneen. De tweedejaarsnieuweling van Wanty Cycling Team ziet zijn sterke prestaties beloond met een mooie transfer naar het jongerenteam van Soudal Quick Step.
The post Valentin Petillon rijdt beresterk wegseizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »

België steeds meer in trek bij Chinese toerist

Steeds meer Chinezen boeken een verre vakantie tijdens de ‘Golden Week’, een verlofperiode in China tijdens de week van 1 oktober. Bij de sterkste groeiers onder de verre bestemmingen zijn België, Kroatië, de Scandinavische landen en de Verenigde Arabische Emiraten. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van cijfers van Qunar en Trip.com, enkele van de grootste onlinereiskantoren in China.

Lees meer »

Sean Dhondt ontdekt nieuwe gevoelens dankzij vaderschap: “Bewuste keuze om pas op mijn 40ste papa te worden”

Een nieuwe woonst, een nieuwe job én nieuw leven in huis. De wereld van Sean Dhondt (40) staat helemaal op zijn kop sinds hij en zijn vriendin Maithé Rivera (26) hun eerste kindje verwelkomden. “Maar op een bepaalde manier brengt de chaos ons juist dichter bij elkaar”, klinkt het in ‘TV Familie’. Een openhartig interview over het vaderschap, hun verbouwing

Lees meer »

3 ex-agenten veroordeeld voor dood Tyre Nichols in VS

In de Amerikaanse staat Tennessee zijn 3 voormalige agenten veroordeeld voor hun rol in de dood van de 29-jarige zwarte man Tyre Nichols. Zij riskeren celstraffen tot 20 jaar. De ex-agenten, die ook alle 3 zwart zijn, riskeerden aanvankelijk levenslange gevangenisstraffen, maar de jury achtte de zwaarste aanklachten niet bewezen.

Lees meer »

Christoff koestert geschenk van de paus: “Ik bewaar het in mijn kluis en later gaat het naar mijn petekind”

“Dichter bij God geraak ik nooit.” Gezegend met een handdruk uit Rome geniet Christoff (48) na van “één van de mooiste dagen” uit zijn carrière. Al zingend gaf de artiest zondag een eresaluut aan de paus, alvorens die weer het vliegtuig richting Vaticaanstad nam. “Maar niet zonder mij nog een cadeautje te overhandigen, en dat gaat recht mijn kluis in.”

Lees meer »

Nummer 1722 geactiveerd voor risico op stormschade aan de kust

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft maandag het tijdelijke nummer 1722 geactiveerd voor hulp bij niet-levensbedreigende situaties, zoals storm- en waterschade. Dat meldt Binnenlandse Zaken in een persbericht.
The post Nummer 1722 geactiveerd voor risico op stormschade aan de kust appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dierenliefhebbers ontevreden over WK gravel door Leuvense natuur: “Zeldzame vogels vinden er rust”

Enkele dierenliefhebbers en natuurfotografen maken zich zorgen over het parcours van het WK gravel. Meer dan 1.500 gravelbikers zullen van Halle naar Leuven fietsen om de regenboogtrui te bemachtigen. Ze zullen heel wat bossen en andere natuur doorkruisen. "Dit evenement zal grote gevolgen hebben voor de natuur en de dieren die daar normaal rust vinden", zegt bezorgd Leuvenaar en natuurfotograaf

Lees meer »

Bijna 165.000 werknemers leven in armoede in België

Bijna 165.000 werknemers in België bevinden zich momenteel in een precaire situatie. Dat meldt de Programmatorische Federale Overheidsdienst (POD) Maatschappelijke Integratie donderdag bij de voorstelling van een nieuw themaboek over het verband tussen werk en armoede.

Lees meer »

“Als Diependaele niet uitkijkt, wordt Rousseau de molensteen rond zijn nek”

Tijdens een ledencongres sneerde Conner Rousseau (Vooruit) dat zijn partij erin geslaagd is om de “lelijke, lelijke ideeën” van N-VA uit het regeerakkoord te houden. Hij vertelde ook hoe hij Annick De Ridder (N-VA) als “meiske” op haar plaats heeft gezet. “Niet verstandig”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Je vernedert je belangrijkste coalitiepartner niet bij de start van een regeerperiode.”

Lees meer »