Romelu Lukaku opnieuw van goudwaarde voor Napoli: ‘Big Rom’ loodst de leider met twee assists én strafschopgoal voorbij Como

Drie goals en vier assists in vijf matchen. Romelu Lukaku heeft zijn eerste weken bij Napoli allesbehalve gemist. Deze keer was ‘Big Rom’ belangrijk tegen Como, de leider won met 3-1 dankzij een strafschopgoal en twee assists van Lukaku. Sinds de komst van de spits zitten de Napolitanen aan 13 op 15. 

Meer krantenkoppen in België

“De stad moet verder inzetten op de beleving”: Kortrijk bij slechtste leerlingen van de klas wat betreft leegstand

Van de 2.066 handelspanden in Kortrijk, staan er 276 leeg. Dat blijkt uit cijfers van databureau Locatus. Dat komt overeen met 13,4 procent leegstand, waarmee de Guldensporenstad bij de slechtste leerlingen van de klas hoort. Veel partijen wijzen naar een uitbreiding van de leegstandstaks als oplossing. Of is herbestemmen van de leegstaande panden – in tijden van online shoppen –

Lees meer »

Jean-Marie Pfaff wordt peter van kinderziekenhuis in Geel

Ex-doelman Jean-Marie Pfaff wordt peter van Planeet Goudgeel, het nieuwe kinderziekenhuis in Geel. De bouw ervan is 2 jaar geleden gestart en eind dit jaar moet de nieuwe kinderafdeling klaar zijn. Het ziekenhuis wordt ingericht als een planeet waarbij de kinderen ruimtevaarders zijn. Ook zanger en presentator Tijs Vanneste zette eerder al zijn schouders onder het project als peter.

Lees meer »

Robin Ramaekers en Stijn De Smet zien elkaar terug na aanval in Beiroet: “Wat tijd nodig om te plaatsen en te verwerken”

De Zonhovense VTM-oorlogsjournalist Robin Ramaekers heeft een foto gedeeld op sociale media waarop hij te zien is met cameraman Stijn De Smet. De twee werden aangevallen toen ze een reportage wilden maken in de Hezbollah-wijken in Beiroet. “Kogelwonde, gebroken oogkas, gekneusde ribben doen pijn, maar vooral aan de binnenkant wat tijd nodig om te plaatsen en te verwerken”, schrijft hij.

Lees meer »

Cirque du Soleil lanceert nieuwe digitale ervaring exclusief voor België in samenwerking met Imagien

Cirque du Soleil werkt samen met Imagien om zijn wereldberoemde show KURIOS: Cabinet of Curiosities naar het digitale podium te brengen. Deze exclusieve, interactieve ervaring laat kijkers Cirque du Soleil op een geheel vernieuwende manier beleven. De digitale voorstelling is exclusief te zien in België. De opnames werden gemaakt tijdens de live shows van KURIOS: Cabinet of Curiosities in Brussel.<br

Lees meer »

KIJK. Pasgetrouwd koppel moet openingsdans noodgedwongen in schuilkelder verderzetten door raketaanvallen vanuit Iran

Een pasgetrouwd koppel danst samen in een kleine ondergrondse schuilkelder in Jeruzalem. Hun vrienden en familie staan rond hen en filmen het intieme moment. Het koppel en hun gasten moesten hun dansfeest noodgedwongen verplaatsen naar de kelder. Iran vuurde dinsdagavond zo’n 200 raketten af op Israël, boven Jeruzalem waren explosies te horen. De beelden worden massaal gedeeld op X.

Lees meer »

Koers even geneutraliseerd nadat trein moest passeren, Evenepoel en Pogacar houden zich (voorlopig?) koest

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »