Politie houdt grote controle aan grens met Frankrijk: focus op rondtrekkende bendes en smokkel

Langs de Belgisch-Franse grens heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een grootschalige controleactie tegen grensoverschrijdende criminaliteit gehouden. Er namen naast de federale politie ook tien lokale politiezones deel. Ook aan de Franse kant van de grens waren er acties. 

Meer krantenkoppen in België

Risico op stormschade aan de kust door rukwinden: nummer 1722 geactiveerd

Het KMI heeft voor vanavond en morgen code geel afgekondigd voor rukwinden aan de kust. De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft daarom ook het tijdelijke nummer 1722 geactiveerd voor hulp bij niet-levensbedreigende situaties, zoals storm- en waterschade. Bij mogelijk levensbedreigende situaties kan er gebeld worden naar het noodnummer 112.

Lees meer »

Nooit minder verkeersdoden dan in eerste zes maanden van dit jaar, maar wel stijging bij één type weggebruiker

In de eerste zes maanden van dit jaar vielen er in ons land 198 verkeersdoden, het laagste aantal ooit. Dat blijkt uit de driemaandelijkse Verkeersveiligheidsbarometer van verkeersveiligheidsinstituut Vias op basis van gegevens van de federale politie. Ook op de autosnelwegen waren er minder doden dan ooit, wat mogelijk verklaard kan worden door de uitrol van trajectcontroles en de toegenomen filedruk.

Lees meer »

Zondag steekt zaterdag voorbij als drukste moment in de supermarkt: op deze dagen winkel je het rustigst en hier kan je een extra korting scoren

De nieuwste veldslag in de supermarktoorlog in ons land wordt uitgevochten op zondagvoormiddag. Steeds meer supermarkten openen dan de deuren. Met resultaat: want ook de consument vindt massaal de weg op de dag des Heren. Een goudmijn voor de ene, een pijnlijk nadeel voor de ander. Of hoe Delhaize op zijn beurt grote concurrent Colruyt pijn doet. Wij gingen na

Lees meer »

Verkoop van Sinutab maal zes (!) na aankondiging voorschriftplicht en oproep van Testaankoop om medicijn te verbieden

De dagverkoop van Sinutab is gestegen met een factor zes. Dat meldt farmagroothandel Febelco. Het populaire verkoudheidsmedicijn op basis van pseudo-efedrine wordt vanaf 1 november enkel nog op voorschrift verkocht. Testaankoop wil verder gaan: de organisatie vraagt een verbod op het medicijn wegens zeldzame, maar wel ernstige mogelijke bijwerkingen.

Lees meer »

Partij Voluit trekt met 4 anciens en 17 nieuwkomers naar gemeenteraadsverkiezingen in De Panne

‘Voluit’ is de nieuwe onafhankelijke politieke partij, ontstaan uit de vroegere socialistische partij DAS (De Panne-Adinkerke Samen), die er ‘voluit’ voor gaat op 13 oktober. Met vier vertrouwde gezichten die gepokt en gemazeld zijn in de lokale politiek en met 17 nieuwkomers zonder enige politieke ervaring willen ze de kiezers overtuigen om te ijveren voor een betere toekomst van hun

Lees meer »

Kinderdagverblijven hechten weinig geloof aan belofte van 10.000 extra plaatsen: “De nieuwe regering draait ons en de ouders een rad voor de ogen”

De regering-Diependaele heeft grote ambities met de kinderopvang. De komende jaren moeten er 10.000 nieuwe plaatsen bijkomen om alle kinderen in Vlaanderen een plaats in de opvang te bieden. Volgens de sector is dat niet mogelijk zolang de politiek het personeelstekort niet opgelost krijgt. "Ik zie in het regeerakkoord weinig concreet dat de grote ambities ondersteunt."

Lees meer »

“Bevalling heeft ons dichter bij elkaar gebracht”: Sean Dhondt ontdekt nieuwe gevoelens nu hij papa is

Een nieuwe woonst, een nieuwe job én nieuw leven in huis. De wereld van Sean Dhondt (40) staat helemaal op zijn kop sinds hij en zijn vriendin Maithé Rivera (26) hun eerste kindje verwelkomden. “Maar op een bepaalde manier brengt de chaos ons juist dichter bij elkaar”, klinkt het in ‘TV Familie’. Een openhartig interview over het vaderschap, hun verbouwing

Lees meer »