Meta-topman Mark Zuckerberg nu tweede rijkste persoon ter wereld

Mark Zuckerberg, de topman van Facebook-moederbedrijf Meta Platforms, is een plek gestegen op de ranglijst van rijkste personen ter wereld. Met een vermogen van ruim 206 miljard dollar heeft hij Amazon-topman Jeff Bezos ingehaald. Daarmee staat hij voor het eerst op de tweede plaats op de Bloomberg Billionaires Index.

 

Meer krantenkoppen in België

Vooruit Kortrijk wil komende 12 jaar maar liefst 108 miljoen euro investeren in zorg

Om de vergrijzing en forse groei van de stad de baas te kunnen, stelt Vooruit Kortrijk een ZorgInvesteringsPlan voor. Concreet zou er tegen 2036 108 miljoen euro geïnvesteerd worden in onder andere de renovatie van verschillende woonzorgcentra en het uitbreiden van het aanbod van Zorg Kortrijk. “We maken er ons niet vanaf met vage beloftes maar werkten een onderbouwd, concreet

Lees meer »

Zijn er wél getuigen? “Minstens één renster reed tijdens WK bij Muriel Furrer toen ze noodlottige val maakte”

Volgens de Zwitserse krant ‘Blick’, al dagen toonaangevend rond het tragische nieuws, was er wel degelijk minstens één getuige die Muriel Furrer (18) een afwijkend manoeuvre zag maken voor haar noodlottige val in de juniorenkoers op het WK wielrennen. De krant nam contact op met de federaties en kreeg bevestigd: Furrer reed niet alleen. Worden de omstandigheden zo ietwat opgehelderd?

Lees meer »

Koers even geneutraliseerd nadat trein moest passeren, Evenepoel en Pogacar houden zich (voorlopig?) koest

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Bruggeling onder de loep: Hendrik De Graeren het pestschilderij

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: Hendrik De Graer en het pestschilderij.
The post Bruggeling onder de loep: Hendrik De

Lees meer »

West-Vlaamse verhalen van Jan Van Eyken en Pascal Braeckman in ‘Backstage’: “We moesten Walter ’s morgens halen uit ‘den bak’ in Kortrijk!”

Dit najaar trekken twee Vlaamse media-iconen samen het theater in met een grappige, maar vooral unieke show. Vanaf de première op 3 oktober in CC De Werft in Geel gaan Jan Van Eyken en Pascal Braeckman met ‘Backstage’ langs verschillende theaters in Vlaanderen. Ze doen letterlijk en figuurlijk hun boekje open en vertellen ronduit over de vele avonturen die ze

Lees meer »