Links woont mama, rechts papa, maar alles onder één dak: Evi (44) en haar ex-man bouwen ‘co-ouderschapshuis’

Evi De Wachter (44), haar ex-man Robin Ollivier (43) en hun twee zonen Bo (14) en Arthur (11) hopen begin 2025 naar hun nieuwe stek in Deurne te verhuizen. Twee nieuwe stekken eigenlijk, elk met een eigen voordeur, maar op de eerste verdieping met elkaar verbonden: links het huis van mama Evi, rechts dat van papa Robin. Dankzij die nieuwe vorm van co-ouderschap moeten de kinderen niet wekelijks van thuis, spullen en ouders wisselen.

 

Meer krantenkoppen in België

Schepenen Deloof en Vandenbussche in gesprek over toekomst van Kuurne: “We gaan graag verder op dit elan”

Op 13 oktober gaan ook de Ezels van Kuurne stemmen en die keuze is vierledig: Burg+, Nieuw Kuurne, Vooruit-Groen en N-VA. Sinds CD&V, de grootste partij van de gemeente, begin januari besliste om verder te gaan met Open VLD en enkele onafhankelijken in de nieuwe lijst Burg+, zijn de kaarten voor de twee andere meerderheidspartijen serieus door elkaar geschud. Hoog

Lees meer »

LIVE SOCIEDAD-ANDERLECHT. Hubert kiest voor experimenteel elftal, krijgt jonge Degreef eerste basisplek?

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het straks om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

Dodental door orkaan Helene loopt op naar 162

In het zuidoosten van de Verenigde Staten kampen inwoners nog steeds met de gevolgen van de dodelijke tropische storm Helene. Uit de jongste balans van tv-zenders CNN en NBC blijkt dat het noodweer zeker aan 162 inwoners het leven heeft gekost. De storm, die als orkaan van de op een na hoogste categorie donderdagavond aan land ging in de staat

Lees meer »

Opbrengst nieuw fietsatelier Bike4All in Wevelgem gaat naar het goede doel

Een loods aan de achterzijde van de Porseleinhallen in Wevelgem wordt letterlijk het nieuwe werkterrein voor het project Bike4All. Oude fietsen worden er verzameld en opgeknapt. Die herstelde fietsen worden hier verkocht aan mensen die het moeilijk hebben. Die opbrengsten gaan naar CooP-Uganda waar Bike4All fietsen ter beschikking stelt voor verschillende doelgroepen.
The post Opbrengst nieuw fietsatelier Bike4All in

Lees meer »

Verplichting om cash geld te aanvaarden wordt nog vaak met de voeten getreden: “Er zijn veel meer controles nodig”

De wettelijke verplichting dat je overal met cash geld moet kunnen betalen, wordt een half jaar na de invoering met grote regelmaat genegeerd of creatief omzeild. In heel wat restaurants, koffiebars en winkels – maar ook bij sommige overheden – kan je niet langer met cash geld betalen. “De controles moeten omhoog”, reageert Testaankoop.

Lees meer »