Iraanse ayatollah Ali Khamenei preekt voor het eerst in vijf jaar tijdens vrijdaggebed: “Onze vijand wil wig drijven tussen alle moslims”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze. Volgens het Libanese ministerie van Volksgezondheid werden bij Israëlische aanvallen op doelen in Libanon de afgelopen 24 uur 37 mensen gedood en raakten 151 personen gewond. Vrijdag keren de eerste Belgen uit Libanon terug. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten in deze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Organist Claude Vindevogel uit Diksmuide over het bezoek van de Paus: “Ik snap dat het in onze huidige tijd geen hype meer is”

Binnenkort verschijnt het debuutalbum van Claude Vindevogel uit Diksmuide. Naast bedrijfsleider van Poetsland in Beveren-Roeselare is Claude echter ook al 35 jaar organist. Hij luistert de kerkdiensten op in Esen en Woumen, inclusief begrafenissen en huwelijksvieringen. Hoe staat Claude tegenover het recente bezoek van de Paus in België?
The post Organist Claude Vindevogel uit Diksmuide over het bezoek van

Lees meer »

Ook buiten Bosuil loopt het uit de hand: 7 arrestaties nadat politie Antwerp-aanhang wegjaagt met waterkanon, 2 agenten raken gewond

De derby tussen Antwerp en Beerschot is, zoals gevreesd, uit de hand gelopen. De bezoekende fans bleven rookbommen op het veld en scheidsrechter Lothar D’hondt besliste om de match definitief te staken. Ook buiten het stadion was de sfeer grimmig – de politie moest zelfs al het waterkanon en traangas inzetten tegen de Antwerp-fans. Er werden uiteindelijk zeven relschoppers opgepakt.

Lees meer »

Onbetaalde garnaalkroketten leveren beruchte Brugse tafelschuimster nog maar eens zware celstraf op: “En er zijn nog dossiers op komst”

De beruchte tafelschuimster Maria L. heeft voor de Brugse rechtbank nog maar eens twee jaar effectieve celstraf gekregen. De 60-jarige Bruggelinge liep in het verleden al talrijke veroordelingen op, maar die haalden niets uit.
The post Onbetaalde garnaalkroketten leveren beruchte Brugse tafelschuimster nog maar eens zware celstraf op: “En er zijn nog dossiers op komst” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Strenge scores van Viktor in ‘Komen eten’ zorgen voor nare nasmaak bij de Verhulstjes: “Dit doe je toch niet bij familie”

Dat Viktor Verhulst zijn rol als jurylid in ‘Komen eten’ serieus nam, was duidelijk. In tegenstelling tot Marie, Gert en Ellen, was hij spaarzaam met tienen. Zo gaf hij Ellen slechts een zes voor sfeer en gezelligheid, en ook Marie’s kookkunsten kwamen net aan een voldoende. En die ‘slechte’ punten blijven ten huize Verhulst ook nu nog nazinderen. “Dat doe

Lees meer »

Olifanten bundelen de krachten om kalfje van verdrinkingsdood te redden: “Indrukwekkend om te zien hoe snel de kudde reageerde”

De Britse Vanessa Holden was in september getuige van een erg spannende reddingsactie in het Addo Elephant Park in Zuid-Afrika. Een olifantje was in een vijver belandt en stond op het punt te verdrinken. Holden kon filmen hoe de moeder van het kalf haar kudde alarmeerde, omdat ze zelf niet sterk genoeg was om het dier uit de diepe plas

Lees meer »

Vlaamse dokters geschokt door uitspraken paus Franciscus, die abortusartsen ‘huurmoordenaars’ noemt: “Wij doden niet, wij hélpen mensen”

Vlaamse abortusartsen reageren onthutst op de uitspraken die paus Franciscus zondagavond deed, luttele uren na zijn driedaags bezoek aan ons land. “Dokters die abortussen uitvoeren, zijn huurmoordenaars, daar is geen discussie over”, zei hij in het vliegtuig terug naar Rome aan enkele journalisten. Abortusarts Pedro De Seranno gaat stevig in het verweer: “Geloof me vrij: vrouwen wandelen niet fluitend mijn

Lees meer »

Gemeentebestuur Middelkerke neemt sterretjesweide in gebruik: “Stilgeboorte is een ingrijpende gebeurtenis”

November staat voor de deur. Dan nemen we met zijn allen de tijd om onze overleden familie en vrienden te herdenken. Op vrijdag 4 oktober nam het gemeentebestuur van Middelkerke de sterretjesweide in gebruik. Deze stilteplaats bevindt zich naast het urneveld op de Middelkerkse begraafplaats en biedt ouders een plek om hun stilgeboren kind te herdenken. Het serene kunstwerk van

Lees meer »

“Ik heb een tweede adem gevonden”: Frituur Pats in Zulte blaast ondanks tegenslagen 20 kaarsjes uit

Frituur Pats mag dit weekend twintig kaarsjes uitblazen maar het heeft niet veel gescheeld of dat was ook de laatste verjaardag van bekende barak op het Gaston Martensplein geweest. “Er waren al concrete overnemers komen kijken, maar ik kon het uiteindelijk toch niet over mijn hart krijgen, ik ga zeker nog een paar jaar door”, zegt Patricia Hugelier.
The

Lees meer »