Hoe een nazikampbewaker decennialang ongestoord in de VS kon wonen

Een voormalige bewaker van een naziconcentratiekamp kon zich bijna dertig jaar lang schuilhouden in de Verenigde Staten, zo blijkt uit een nieuw boek. De man stond er bekend als “voorbeeldige” werknemer en om zijn “vriendelijke daden”.

 

Meer krantenkoppen in België

Kris Declercq voor het eerst naar Vlaams parlement: “Ik wil meer middelen naar Roeselare halen”

Hilde Crevits krijgt opnieuw een prominente rol in de nieuwe Vlaamse regering. Als viceminister-president krijgt ze de bevoegdheden Binnenlands Bestuur, Inburgering en Integratie en Samenleving. Dat betekent ook dat er een plaatsje vrijkomt in het parlement.
The post Kris Declercq voor het eerst naar Vlaams parlement: “Ik wil meer middelen naar Roeselare halen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Collega deelt foto van journalist Robin Ramaekers en cameraman van avond voor brutale aanval: “Aangevallen op minder dan 500 meter van hotel”

VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers (49) en cameraman Stijn De Smet (37) zijn woensdagnacht aangevallen terwijl ze een reportage aan het draaien waren. Dat gebeurde op nog geen 500 meter van hun hotel. Stijn werd in zijn been geschoten en Robin heeft breuken in zijn gezicht, maar beiden stellen het intussen goed. Collega Rudi Vranckx deelde op X een steunbetuiging: “Foto

Lees meer »

Kiezen deze 4 politici voor zwarte piet of roetpiet? Wat vinden ze van GAS-boetes? En hangen ze de regenboogvlag uit? Dit was ‘Eerste keus’

Moeten we vasthouden aan zwarte piet of gaan we beter voor roetpiet? En moeten steden en gemeentes een regenboogvlag uithangen in de strijd tegen homohaat en trans haat? Filip Brusselmans (Vlaams Belang), Hafsa El-Bazioui (Groen), Laure Uwase (CD&V) en Bart Somers (Open VLD / Voor Mechelen) buigen zich over deze en andere vragen in de tweede aflevering van "Eerste keus".

Lees meer »

Organist Claude Vindevogel uit Diksmuide over het bezoek van de Paus: “Ik snap dat het in onze huidige tijd geen hype meer is”

Binnenkort verschijnt het debuutalbum van Claude Vindevogel uit Diksmuide. Naast bedrijfsleider van Poetsland in Beveren-Roeselare is Claude echter ook al 35 jaar organist. Hij luistert de kerkdiensten op in Esen en Woumen, inclusief begrafenissen en huwelijksvieringen. Hoe staat Claude tegenover het recente bezoek van de Paus in België?
The post Organist Claude Vindevogel uit Diksmuide over het bezoek van

Lees meer »

Gouden Marcel en Maureen

Op dinsdag 17 september vierden Marcel Pincket en Maureen Raté hun 50ste huwelijksverjaardag. Het gouden koppel is getrouwd op 17 september 1974 in Oostende. De viering van het huwelijksjubileum vond plaats in het gemeentehuis. (MM/foto MM)
The post Gouden Marcel en Maureen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw multisportterrein geopend in Aarsele

Op een deel van de parking van het parochiaal centrum in Aarsele is donderdag een nieuw multisportterrein geopend. Het werd aangelegd op vraag van de inwoners, de lokale verenigingen en de stedelijke sportraad.
The post Nieuw multisportterrein geopend in Aarsele appeared first on KW.be.

Lees meer »

Terwijl Rusland verder oprukt, toont Oekraïense leger tekenen van uitputting: “Druk om te onderhandelen neemt toe”

Na meer dan 2,5 jaar van zware gevechten lijkt Rusland steeds verder op te rukken in het oosten van Oekraïne. Het Oekraïense leger heeft het moeilijk, met vermoeide militairen en onervaren rekruten die geregeld deserteren. Intussen blijft president Volodimir Zelenski zijn partners oproepen om wapens te leveren en Oekraïne niet te vergeten. "De druk op Oekraïne om te onderhandelen, neemt

Lees meer »