Familie van doodgeschoten man dient klacht in tegen politieagente: “Dit was doodslag. Een schot in het hart”

De familie van de door de politie doodgeschoten Peter Goeman (48) uit Berlare dient een klacht in bij de onderzoeksrechter. “We willen dat de agent vervolgd wordt voor doodslag. Het parket spreekt van ‘slechts’ onvrijwillige slagen. Hier was niks onvrijwilligs aan.”

 

Meer krantenkoppen in België

Druggebruiker uit Diksmuide steeds meer in problemen door oude strafzaken en nieuw flakka-gebruik

Een man uit Diksmuide werkt zichzelf steeds dieper in de problemen doordat zijn drugsverslaving steeds ergere vormen aanneemt. Doordat D.W. steeds zwaarder verslaafd raakt, en ook met de zombiedrug flakka in aanraking kwam, riskeert hij in oude strafzaken nu effectieve straffen. D.W. moest zich vrijdag voor drie zaken ineens voor de strafrechter in Veurne verantwoorden.
The post Druggebruiker uit

Lees meer »

Nathalie Huygens schreef boek over toestemming voor euthanasie na gewelddadige verkrachting: “Dit helpt me in kleine stukjes vol te houden” 

"Dit is altijd in kleine stukjes moeten volhouden in plaats van het leven te moeten volhouden." Zo omschrijft Nathalie Huygens wat het voor haar betekent dat ze 2 jaar geleden de toestemming kreeg voor euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden. Huygens werd 8 jaar geleden bijzonder gewelddadig verkracht en schreef over haar lijdensweg het boek ‘Het begon toen het voorbij was’.

Lees meer »

Nyrstar buiten vervolging gesteld in Brussel

De beursgenoteerde vennootschap Nyrstar, de vroegere ­eigenaar van de gelijknamige zinkgroep, is buiten vervolging gesteld door de raadkamer van de Franstalige rechtbank van eerste aanleg van ­Brussel. Dat schrijft De Tijd donderdag.

Lees meer »

Paul (64) bekocht stomme val met fiets bijna met z’n leven: “999 van de 1.000 keer gaat zoiets goed, maar bij mij niet”

Het aandeel fietsers bij mensen die ernstig gewond raken in het verkeer stijgt jaar na jaar volgens een analyse van verkeersinstituut Vias. Hoe een domme val met de fiets van de ene op de andere seconde je leven helemaal kan veranderen, daar kan Paul Willems (64) wel over getuigen. “Op woensdag 31 juli trok ik ‘s ochtends in koerskleren de

Lees meer »

Onthaalavond voor nieuwe personeelsleden Scholengroep Sint-Michiel

Het is een traditie dat de nieuwe personeelsleden binnen de Scholengroep Sint-Michiel officieel onthaald worden naar aanleiding van de feestdag Sint-Michiel. De onthaalavond voor de circa 80 nieuwe personeelsleden vond dit jaar plaats in VTI Roeselare. Er werd ook tijd gemaakt voor een groepsfoto. (foto SB)
The post Onthaalavond voor nieuwe personeelsleden Scholengroep Sint-Michiel appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik walg van wat er in de kerk gebeurd is, maar dat staat los van mijn geloof”: Christoff blikt terug op muzikale ontmoeting met de paus

“Dichter bij God geraak ik nooit.” Gezegend met een handdruk uit Rome geniet Christoff (48) na van “één van de mooiste dagen” uit zijn carrière. Al zingend gaf de artiest zondag een eresaluut aan de paus, alvorens die weer het vliegtuig richting Vaticaanstad nam. “Maar niet zonder mij nog een cadeautje te overhandigen, en dat gaat recht mijn kluis in.”

Lees meer »