Zonhovense VTM-oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet gewond bij aanval in Beiroet

VTM-oorlogsjournalist Robin Ramaekers uit Zonhoven en cameraman Stijn De Smet zijn in de nacht van woensdag op donderdag gewond geraakt bij een aanval op de Libanese hoofdstad Beiroet. Dat meldt DPG Media.

 

Meer krantenkoppen in België

Charlotte Casiraghi, dé femme fatale van Monaco, praat voor het eerst sinds haar scheiding: “Ik wil vrij leven”

“Ik begrijp niet waarom mijn privéleven iemand zou moeten interesseren.” Voor het eerst sinds haar huwelijk strandde, praat Charlotte Casiraghi (38) over haar leven. Als kind vond de dochter van prinses Caroline van Monaco (67) haar achtergrond al moeilijk om dragen, en ook vandaag wil ze vooral vrij zijn, weg van het etiket van royal, weet ‘Story’. Over haar woelige

Lees meer »

Biografie: Jo Brouns (CD&V) mag verlengingen spelen op Landbouw

Jo Brouns mag ook in de nieuwe Vlaamse regering minister van Landbouw blijven en krijgt er de bevoegdheid Omgeving bij, een sleutelpost als het gaat om stikstof en vergunningsprocedures. De 49-jarige politicus uit het Limburgse Kinrooi krijgt daarmee voor de CD&V een sleutelpost voor de komende jaren.

Lees meer »

“Hij zal herinnerd worden als sekssymbool en familieman”: acteur en zanger Kris Kristofferson (88) overleden

De Amerikaanse songwriter, zanger en acteur Kris Kristofferson, vooral bekend van zijn nummers ‘Me and Bobby McGee en ‘Help Me Make It Through the Night’, is zaterdag op het Hawaïaanse eiland Maui, waar hij woonde, overleden. Dat heeft zijn familie aan de Amerikaanse media laten weten. Hij speelde ook naast Barbara Streisand de hoofdrol in de blockbuster ‘A Star Is

Lees meer »

Opbrengst nieuw fietsatelier Bike4All in Wevelgem gaat naar het goede doel

Een loods aan de achterzijde van de Porseleinhallen in Wevelgem wordt letterlijk het nieuwe werkterrein voor het project Bike4All. Oude fietsen worden er verzameld en opgeknapt. Die herstelde fietsen worden hier verkocht aan mensen die het moeilijk hebben. Die opbrengsten gaan naar CooP-Uganda waar Bike4All fietsen ter beschikking stelt voor verschillende doelgroepen.
The post Opbrengst nieuw fietsatelier Bike4All in

Lees meer »

Regering verstrengt regels voor bankgiften: hoe vermijd je dat je kinderen later toch nog erfbelasting op je schenking moeten betalen?

Door geld of onroerend goed tijdens je leven te schenken, vermijd je hoge erfbelasting voor je nabestaanden. Maar in sommige gevallen betalen begunstigden tóch nog erfbelasting op een schenking van enkele jaren geleden. Bovendien verstrengt de nieuwe Vlaamse regering de regels vanaf 1 januari 2026. HLN-vermogensexperte Isabelle Verhulst legt uit hoe je deze taks kan vermijden en hoe je kan

Lees meer »

Zwitserse supporters houden het rustig in centrum Brugge

Cercle Brugge begint om 18.45 uur aan zijn avontuur in de Conference League met een duel op Jan Breydel. Tegenstander is het Zwitserse Sankt Gallen. Het bezoekersvak is met 1.500 plaatsen uitverkocht.
The post Zwitserse supporters houden het rustig in centrum Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Kortgerokte prinses Delphine maakt statement tijdens misviering met paus: “Hoop en liefde zijn niet verbonden aan één religie”

Kleurrijk en Belgisch. Zo verscheen prinses Delphine (56) zondag tijdens de eucharistieviering met paus Franciscus (87). Waar de andere leden van de koninklijke familie het sober hielden, koos de kunstenares resoluut voor een sprankelende look en blote benen. BV-stylist Jody Van Geert, met wie ze samenwerkte, legt uit hoe de outfit met blazer waarop ‘Love’ te lezen staat tot stand

Lees meer »

Lucas Coenen houdt met zege in eerste reeks kansje op wereldtitel MX2

Lucas Coenen (Husqvarna) heeft zondag overtuigend de eerste reeks gewonnen van de Grote Prijs van Castilla-La Mancha in de MX2. Omdat zijn Nederlandse rivaal Kay de Wolf (ook Husqvarna) pas zevende werd, valt de beslissing over de wereldtitel zondagnamiddag in de tweede reeks van deze twintigste en laatste WK-manche. De voorsprong van De Wolf blijft wel riant.

Lees meer »

Morgen start assisenzaak tegen glazenwasser die liefdesrivaal doodde: “Weduwe gaat heel moeilijk proces tegemoet”

Dinsdag start in Gent het assisenproces tegen de 40-jarige Stijn M. In de zomer van 2022 schoot hij in Eksaarde zijn liefdesrivaal Frank D. dood en verschanste zich daarna in het huis van zijn slachtoffer. “Hij blijft erbij dat de schoten accidenteel waren. Maar mijn cliënte gelooft daar niets van”, zegt Walter Van Steenbrugge, advocaat van de weduwe en de

Lees meer »

Vlaams minister-president Matthias Diependaele: “Ik wil niet saai en grijs zijn, maar ik wil wel degelijkheid uitstralen”

Saai? Grijs? Matthias Diependaele (N-VA) wil die vooroordelen over zichzelf de wereld uit helpen. “Dat ben ik niet. Maar ik wil wel degelijkheid uitstralen. Want wil de Vlaming echt show en spektakel van politici?” Zijn goed voornemen als kersvers minister-president: niet weglopen van camera’s of uit ramen klauteren. “Ik ga aan de Vlamingen uitleggen waarom we moeilijke beslissingen nemen.”

Lees meer »

“Jongste slachtoffer is 9 jaar”: meer dan 100 klachten van seksueel misbruik tegen Sean ‘Diddy’ Combs

Sean ‘Diddy’ Combs (54) wordt beschuldigd van het seksueel misbruiken van meer dan honderd mannen en vrouwen. Van deze slachtoffers zouden 25 minderjarig zijn geweest op het moment van het vermeende wangedrag, met het jongste slachtoffer van 9 jaar oud. Volgende maand worden 120 individuele rechtszaken gestart. Dit maakte advocaat Tony Buzbee namens de aanklagers bekend.

Lees meer »