Wolf Fencing Team roept veehouders op om wolfwerende hekken te plaatsen: “Tempo moet omhoog”

Het tempo om omheiningen wolfwerend te maken, moet omhoog. Dat stelt het Wolf Fencing Team, dat veehouders oproept om snel actie te ondernemen en gebruik te maken van de ondersteuning. 

Meer krantenkoppen in België

Oceanen warmen dubbel zo snel op als 20 jaar geleden

De snelheid van de opwarming van de oceanen is sinds 2005 bijna verdubbeld. Daarnaast heeft meer dan een vijfde van de oppervlakte van de oceanen wereldwijd in 2023 een ernstige hittegolf doorgemaakt. Dat blijkt uit een rapport van de Europese klimaatdienst Copernicus dat maandag is gepubliceerd.

Lees meer »

Minstens zes doden bij nieuwe Israëlische aanval op centrum van Beiroet, ook twee Belgen gewond

Israël heeft afgelopen nacht een hulpverlenerspost van de pro-Iraanse militie Hezbollah in het centrum van Beiroet aangevallen. Daarbij zijn zeker zes mensen om het leven gekomen. Elf anderen zijn gewond geraakt. Het gaat om de tweede aanval op Beiroet deze week. Het Israëlische leger heeft intussen ook een nieuw evacuatiebevel uitgevaardigd voor delen van het zuiden van de stad. Volg

Lees meer »

Isabelle (44) publiceert eerste prentenboek: “Ik vind rust in het schrijven”

Isabelle D’hont uit Sint-Eloois-Winkel brengt haar eerste prentenboek op de markt. ‘Ravi en de rode panda’ is verkrijgbaar in tal van boekhandels. “De rode panda, een bedreigde diersoort, staat centraal in mijn boek”, aldus Isabelle.
The post Isabelle (44) publiceert eerste prentenboek: “Ik vind rust in het schrijven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oppositieraadslid Dominique Gillet-Wolter Hofmans zegt Koksijdse politiek vaarwel

Ze heeft er lang over nagedacht, maar uiteindelijk heeft Dominique Gillet-Wolter Hofmans (70) definitief de knoop doorgehakt: na zes jaar politiek engagement heeft ze beslist om zich niet opnieuw kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober.
The post Oppositieraadslid Dominique Gillet-Wolter Hofmans zegt Koksijdse politiek vaarwel appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Plakkers maakt werk van de toekomst

In het zaalvoetbal is de eerste ploeg van De Plakkers dit seizoen opnieuw in derde nationale actief. De club, onder leiding van Didier De Muynck, werkt ondanks dat men uiteindelijk niet kon promoveren verder aan de toekomst.
The post De Plakkers maakt werk van de toekomst appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ridders en jonkvrouwen bij KSA De Oostkapjes

Voor de startdag van KSA De Oostkapjes werd het grasplein voor de jeugdlokalen op de Valkaart even teruggebracht naar de middeleeuwen met een klein kasteel. De leiding had zich verkleed als ridders en jonkvrouwen om hun leden waaronder ook veel nieuwe gezichten te verwelkomen. “We mogen toch 20 à 25 nieuwe Oostkapjes verwelkomen. Op deze
The post Ridders en

Lees meer »

Rusland trekt defensiebudget fors op naar hoogste niveau ooit en dat baart het Westen grote zorgen

Rusland gaat fors meer uitgeven aan defensie – namelijk 30 procent meer – en trekt het budget op naar het hoogste bedrag ooit: 13,5 biljoen roebel of omgerekend 131 miljard euro. De stijging illustreert de vastberadenheid van Moskou om zijn offensief in Oekraïne voort te zetten, ondanks de menselijke en economische kosten. De plannen baren Europese defensiefunctionarissen zorgen. De Russen

Lees meer »