Vlaming verdeeld over hoofddoek achter loket: 4 op de 10 is tegen, jongere generatie heeft minder moeite

41 procent van de Vlamingen wil niet dat bedienden achter een loket in hun stad of gemeente een hoofddoek dragen. Dat blijkt uit een bevraging van VRT NWS bij 1.501 Vlamingen begin september, in aanloop naar de lokale verkiezingen. De generatie tot 34 jaar maakt daar minder een punt van dan ouderen. Lokale besturen kunnen zelf beslissen of ze religieuze symbolen bij ambtenaren toelaten. 

Meer krantenkoppen in België

Tweejaarlijks Gallo-Romeins Weekend op De Balokken: “Waar rook is, is vuur”

Zaterdag en zondag vindt telkens van 10 tot 18 uur het tweejaarlijks Gallo-Romeins Weekend (GRW) op het recreatie-eiland De Balokken plaats. “De vorige editie hadden we 4.000 bezoekers. Ons evenement is uniek omdat zowel het leven uit de ijzertijd als dat van het oude Rome aan bod komt”, zegt Febe Biesbrouck. “Zowel het dagelijkse leven met verschillende ambachten, als het

Lees meer »

Helft Palestijnse asielaanvragen in EU voor België is volgens De Moor “niet normaal of houdbaar”

Dat België “consequent de helft of meer van de asielaanvragen van Palestijnen in heel de EU ontvangt, is niet normaal en niet houdbaar.” Dat heeft ontslagnemend staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) dinsdag gezegd in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. Ze overlegt met Europese collega’s over een oplossing, want “ons land wil zeker solidair zijn met oorlogsvluchtelingen, maar

Lees meer »

Nathalie Huygens schreef boek over toestemming voor euthanasie na gewelddadige verkrachting: “Dit helpt me in kleine stukjes vol te houden” 

"Dit is altijd in kleine stukjes moeten volhouden in plaats van het leven te moeten volhouden." Zo omschrijft Nathalie Huygens wat het voor haar betekent dat ze 2 jaar geleden de toestemming kreeg voor euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden. Huygens werd 8 jaar geleden bijzonder gewelddadig verkracht en schreef over haar lijdensweg het boek ‘Het begon toen het voorbij was’.

Lees meer »

KIJK – Autoveiling Zoute Grand Prix pakt uit met bijzondere bolides: “Mikken op 20 miljoen euro”

Van donderdag 3 tot en met zondag 6 oktober vindt in Knokke-Heist de vijftiende editie van de Zoute Grand Prix plaats. De kapitaalkrachtige kustgemeente wordt omgetoverd tot het walhalla van klassieke en hedendaagse auto’s. Op de laatste dag gaan zeventig unieke wagens onder de hamer. Veilinghuis Bonhams stelt de toppers nu al eens voor.
The post KIJK – Autoveiling

Lees meer »

Tsjetsjeense terrorist uit Menen gaat in beroep tegen celstraf van 15 jaar

De Tsjetsjeense terrorist uit Menen, die 15 jaar cel kreeg omdat hij een aanslag beraamde in Antwerpen, gaat in beroep tegen zijn straf. 3 werken geleden werd hij in de Brugse rechtbank veroordeeld tot 15 jaar cel en 10 jaar terbeschikkingstelling. Ook zijn vrouw, broer en nog een andere beklaagde kregen celstraffen. Uit het onderzoek bleek dat de groep aanslagen

Lees meer »

Twee verdachten van bankkaartfraude opgepakt in Hasselt

De politie Limburg Regio Hoofdstad heeft twee verdachten van oplichting kunnen onderscheppen. Het duo deed zich voor als bankmedewerkers en ging bij een slachtoffer langs om de bankkaart en bijhorende code te verkrijgen. Nadien probeerden ze een Paysafekaart ter waarde van 1.000 euro aan te kopen. De twee verdachten, mannen van 21 en 22, zitten intussen opgesloten in Hasselt.

Lees meer »

Boomhut en spannende kabelbaan maken Pastoorsbos in Beveren de plek voor speelplezier en avontuur

Het vernieuwde speelplein in het Pastoorsbos is dé plek waar speelplezier en avontuur hand in hand gaan. “Na een grondige renovatie, gebaseerd op de ideeën van de jeugdbewegingen in Beveren, is dit groene speelparadijs weer helemaal klaar om bezocht te worden”, aldus schepen Matthijs Samyn. Op zaterdag 28 september werd het vernieuwde speelplein feestelijk geopend.
The post Boomhut en

Lees meer »

Dienstencheques worden in de toekomst ook geïndexeerd (en zullen daardoor binnen 5 jaar opnieuw 1 euro duurder worden)

De nieuwe Vlaamse regering heeft al beslist dat de prijs van één dienstencheque stijgt van 9 naar 10 euro, maar in een gesprek met deze krant zegt Vlaams minister-president Matthias Diependaele (N-VA) dat de prijs gekoppeld wordt aan de spilindex. Dat betekent dat een dienstencheque binnen vijf jaar hoogstwaarschijnlijk nog een euro duurder wordt.

Lees meer »

’t Jonkerschooltje pronkt met groene speelplaats: “Waardevolle aanwinst”

‘t Jonkertuintje, de nieuwe groene speelplaats van ’t Jonkerschooltje in Jonkershove, is officieel geopend. Deze groene tuin, een initiatief van de gemeente Houthulst, biedt een natuurrijke speelplek aan de 55 leerlingen van de school.
The post ’t Jonkerschooltje pronkt met groene speelplaats: “Waardevolle aanwinst” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hendrik en Iris vieren gouden bruiloft

Hendrik Rivière (73) en Iris Dupont (70) zagen op zaterdag 28 september 50 jaar huwelijksgeluk bekroond met een plechtige ontvangst op het stadhuis.
The post Hendrik en Iris vieren gouden bruiloft appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijna 200 buren van Club Brugge trekken naar Raad van State… om te procederen vóór een nieuw stadion: “Slechts een minderheid is tegen”

Club Brugge krijgt steun uit onverwachtse hoek voor haar stadionproject. Een grote groep buurtbewoners neemt juridische stappen om zich uit te spreken vóór een nieuw stadion. “Enkele tegenstanders houden het project tegen, maar de meeste buren zijn de plannen wél genegen”, zeggen initiatiefnemers Joke Vandaele en Nick De Grande, die samen met nog 191 anderen naar de Raad van State

Lees meer »