Traktaat voor bewoners van de Nijverheidsstraat

In de loods van de familie Delmotte in de Nijverheidsstraat kwamen talrijke bewoners uit deze straat bijeen. Niet voor een buurtfeest, wél voor een dankjewel namens de gemeente. De inwoners ondervonden immers een tijdlang problemen door de werkzaamheden in de straat, die door de weersomstandigheden langer duurden dan voorzien. Er waren zo’n 65 bewoners aanwezig. Schepen van Openbare Werken Jan Rosseel hield een toespraak. Ook de mensen die nauw betrokken waren bij dit project waren aanwezig. Het gemeentebestuur trakteerde met een drankje en meer dan één hapje. (Patrick D./foto FODI)

The post Traktaat voor bewoners van de Nijverheidsstraat is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gerepatrieerde Belgen getuigen over evacuatie uit Libanon: “Moeilijke beslissing, maar het wordt er elke dag gevaarlijker” 

De Belgen die gisteren uit Libanon geëvacueerd zijn, vertellen dat de situatie er niet langer houdbaar was. Ze zijn dankbaar om terug in België te zijn, maar denken ook aan hun familie en kennissen die nog in gevaar verkeren. Later vandaag worden er volgens minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) opnieuw een 50-tal landgenoten gerepatrieerd.

Lees meer »

Anderlecht draait knap mee bovenin, Cercle virtueel zelfs leider: ontdek hier het programma en de klassementen in Europa League en Conference League

Zes op zes voor Anderlecht in de Europa League, nadat het knap won op het veld van Real Sociedad. Daardoor draait paars-wit bovenaan mee – het staat op basis van doelsaldo momenteel derde. Union ontmoet vanavond nog Bodo/Glimt, op zoek naar een eerste zege in Europa. In de Conference League speelt AA Gent tegen het grote Chelsea, Cercle opende geweldig

Lees meer »

Ruzie om mogelijke bushalte, procedure sleept al 4 jaar aan: “Ze wisten toch dat ik een loods ging bouwen?”

Boomkweker Karel Bontinck (44) uit Schellebelle, bij Wichelen, is niet te spreken over de geplande bushalte die straks voor zijn loods en woning zal opduiken. De gemeente en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) willen een veilige plek voor kinderen om op de bus te stappen langs de Dendermondsesteenweg, maar volgens de man gaat het om een “politieke afrekening”.

Lees meer »

Het begon allemaal met een broodjeszaak: wordt Lien (33) van restaurant Réliva in Brugge ‘Lady Chef of the Year’?

De manier waarop Lien Vandeputte over kraakverse groentjes praat, verraadt een meer dan gemiddelde passie voor lekker en gezond eten. Al twaalf jaar is de keuken van restaurant Réliva in Brugge haar domein en de erkenning voor wat ze daar presteert groeit snel. Maandag 14 oktober weten we of ze ook de nieuwe Lady Chef of the Year wordt. “Wist

Lees meer »

“Kerel, blijf eens met uw tengels van mijn papieren”: wat De Ridder zei tegen Rousseau voor zijn “Thatcher”-uitspraak

De nieuwe Vlaamse regering ging afgelopen weekend niet meteen onder het beste gesternte van start, nadat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau enkele pittige uitspraken deed over zijn nieuwe coalitiepartners. Met name Annick De Ridder van N-VA werd door Rousseau stevig getackeld, maar neemt daar naar eigen zeggen geen aanstoot aan. Dat zei ze dinsdagochtend bij Radio 1.

Lees meer »

De destructie van orkaan Helene

Orkaan Helene trok eind vorige week een verwoestend spoor doorheen de zuidwestelijke staten van de VS. Via Florida ging het helemaal tot Tennessee, een traject van meer dan 900 kilometer. De storm, bestempeld als “a true multi-state event”, kostte intussen aan meer dan 100 mensen het leven.

Lees meer »

Olifanten bundelen de krachten om kalfje van verdrinkingsdood te redden: “Indrukwekkend om te zien hoe snel de kudde reageerde”

De Britse Vanessa Holden was in september getuige van een erg spannende reddingsactie in het Addo Elephant Park in Zuid-Afrika. Een olifantje was in een vijver belandt en stond op het punt te verdrinken. Holden kon filmen hoe de moeder van het kalf haar kudde alarmeerde, omdat ze zelf niet sterk genoeg was om het dier uit de diepe plas

Lees meer »

Kritiek op nieuwe prijsverlaging van spaghetti in Leuvens studentenrestaurant Alma: “Niet meest voedzame gerecht”

Er komt kritiek op de nieuwe prijsverlaging voor een spaghetti bolognese in het Leuvense studentenrestaurant Alma. Een beslissing die de studenten wel kunnen smaken, maar volgens voedingsdeskundigen niet zo gezond is. "Als je gewoon witte slierten koopt en je doet daar een schepje rode saus op, dan is dat niet het meest voedzame gerecht", zegt Michaël Sels, hoofddiëtist van het

Lees meer »

Ahmad Douba (25) uit Kortrijk over zijn deelname aan ‘Eerste Keus’: “Ik wil het negatieve beeld rond migratie ontkrachten”

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen maakten Fien Germijns en Pieterjan De Smedt een tweede seizoen van Eerste Keus. In het format moeten politici zich verantwoorden voor 50 kritische jongeren. De politicus zit midden in een cirkel omringd door 50 jongeren. Ahmad Douba uit Kortrijk was een van de jongeren die de kans kreeg om een vraag te stellen.

Lees meer »