Thibaut De Smet is Belgisch kampioen duatlon

Desselgemnaar Thibaut De Smet werd vorig weekend Belgisch kampioen duatlon Long Distance. Dit weekend staat in D’Ocquier het BK sprintduatlon op de kalender.

De 25-jarige Thibaut De Smet kende geen genade met de opgekomen tegenstand en rende solo naar zijn eerste titel op de weg bij de elite. “Het ging inderdaad vrij vlot”, opent Thibaut. “Tijdens de eerste 7 kilometer lange loopproef had iemand 20 seconden voorsprong. Van bij de start liep ik mijn eigen tempo om vervolgens onmiddellijk door te gaan tijdens het fietsen. Daar kon ik op een bochtige glooiende omloop met heel wat hoogtemeters een bonus van drie minuten bijeenrijden (goed voor 42 km/u gemiddeld). De laatste loopproef moest ik niets meer forceren om solo aan te komen. Het was vijf jaar geleden dat dit BK nog eens doorging. Toen won Jan Petralia. Op de weg is dit mijn eerste titel.” Vorig jaar pakte Thibaut al de nationale driekleur op de crossduatlon, net als de Europese titel. Een jaar eerder, in 2022, werd hij wereldkampioen bij de elite en beloften en bij de beloften op de weg. Dit weekend kan de duatleet zijn al aardig gevulde palmares nog aandikken tijdens het BK sprintduatlon in D’Ocquier. “Daar ben ik een van het kransje favorieten”, gaat Thibaut verder. “Het podium moet een realistisch doel zijn.”

Titel verlengen

“Volgende week is er dan het Belgisch kampioenschap crossduatlon. Daar wil ik mijn titel van vorig seizoen verlengen. Dit jaar beschik ik sowieso over misschien wel mijn beste vorm ooit. Ik wil de eerdere tegenvallende prestaties op kampioenschapen doorspoelen. Dit was een lang seizoen waarvan ik zal blij zijn dat het voorbij is. Ik werk voltijds waardoor fris aan de start staan moeilijk is. Ik train als een prof, maar van rusten komt niet veel in huis. Het ontbreekt me vaak aan frisheid”, aldus Thibaut. (ELD)

The post Thibaut De Smet is Belgisch kampioen duatlon is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hubert, die “niet bezig is met zichzelf”, voor Europese clash met Sociedad: “Zal pas heel tevreden zijn als we goed spelen én winnen”

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het donderdag om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

‘Brein’ achter aanslag Charlie Hebdo krijgt levenslang

De 42-jarige jihadist Peter Cherif is donderdag in Frankrijk door het bijzondere hof van assisen van Parijs veroordeeld tot een levenslange celstraf. Cherif speelde een belangrijke rol in de training van een van de mannen die een aanslag pleegde op de redactie van Charlie Hebdo in 2015 en hij ontvoerde in 2011 drie mensenrechtenactivisten.

Lees meer »

Sven de Leijer debuteert als quizmaster in ‘Ik heb het u letterlijk juist gezegd’: “Beetje als in een circus, met 10 camera’s om je heen”

Sven de Leijer neemt zondag de fakkel over van Philippe Geubels als quizmaster in het 2e seizoen van ‘Ik heb het u letterlijk juist gezegd’. Hij wordt geflankeerd door Jade Mintjens, aanvoerster van de vragenmakers, die vorig seizoen ook al van de partij was. "Het was een heel spannende stap, maar ik amuseer me echt", zegt De Leijer. "Nu is

Lees meer »

Repatriëringsvlucht met Robin Ramaekers, cameraman Stijn De Smet en tientallen andere Belgen vanuit Libanon op weg naar Nederland

De tweede repatriëringsvlucht vanuit Libanon naar Nederland is rond 16.30 uur vertrokken vanaf de luchthaven van Beiroet. De militaire Airbus A330 komt naar verwachting rond 20.45 uur aan op de luchtmachtbasis in Eindhoven. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers, zijn cameraman Stijn De Smet en tientallen andere Belgen zijn aan boord van het toestel.

Lees meer »

Kiss en Ride-zone aan het KSA-lokaal

Op het Rumbeekse Kerkplein is er voortaan elke zaterdag van 13 tot 14 uur een ‘Kiss en Ride-zone’ in de buurt van het KSA-lokaal. De kersverse voorzitter van de KSA ouderraad, Dimitri Degryse, heeft samen met zijn ploeg de vraag voor een dergelijke zone aan het stadsbestuur voorgelegd. “We hebben vlot de goedkeuring gekregen en
The post Kiss en

Lees meer »